Povestea norocoasei Ruth – Ruth Behar

După cum știți deja, la Danube Blogger Meet au fost alături de noi și diferite edituri sau librării online. Printre ele se numără și Corint Junior, care le-a oferit copilașilor noștri câte trei cărți superbe. Despre două dintre ele v-am spus câte ceva aici, iar pe cea de-a treia, Povestea norocoasei Ruth, vreau să o aduc astăzi în atenția voastră. De ce am ales această zi? Păi, răspunsul este simplu. Pe site-ul editurii, se serbează ziua copilului. Așadar, Orice titlu potrivit pentru copii are 50% reducere, în perioada 29 mai – 1 iunie.

La fel ca și celelalte două cărți primite la Danube Bloggers Meet, de la Corint Junior, Povestea norocoasei Ruth arată tare bine. Are o copertă veselă, frumoasă și atrăgătoare.

Acest roman pentru copii, scris de Ruth Behar, se adresează copiilor de la 10 ani în sus. Cartea are 230 de pagini, formatul este normal, 13 X 20 cm, și a fost tradusă la noi în 2019, în colecția Editurii Corint Junior, Smart Age.

Povestea norocoasei ruth carte pentru copii

Povestea norocoasei Ruth de Ruth Behar – câștigătoarea premiului Pura Belpré Award 2018

Ruth Behar s-a inspirat din propria copilărie, atunci când a scris romanul. Nu știu cum sunteți voi, dar mie îmi plac tare mult cărțile care au un sâmbure de adevăr, de realitate. Parcă le oferă autenticitate și, orice ar dezvălui cartea, nu mai am curajul să mă gândesc dacă este sau nu un clișeu. Nu că m-ar deranja acele cărți previzibile… Dacă sunt bine scrise, le savurez.

Ruthie Mizrahi nu de foarte mult timp s-a mutat, împreună cu familia, din Cuba în America. Aceasta trebuie să se adapteze la noile obiceiuri, să cunoască cultura patriei care i-a devenit casă și, bineînțeles, să învețe limba. Totuși norocoasa Ruth nu este chiar de la început o norocoasă. Ea suferă un accident, care o imobilizează într-un corset, luându-i libertatea de mișcare pe care o avea. Cel mai mult o deranjează faptul că nu mai poate juca șotron, iar ea era foarte bună la acest joc.

În această perioadă în care Ruth poartă corsetul, face cunoștință cu tot felul de sentimente noi pentru ea. Neputința o supără enorm. Totuși, Ruth nu este singură. Are alături o familie iubitoare și prieteni de nădejde. Aceștia se asigură că totul va fi puțin mai suportabil pentru micuța Ruthie.


După cum vă spuneam și mai sus, Povestea norocoasei Ruth are 50% reducere pe site și o puteți comanda de aici.

You may also like...

4 Responses

  1. Eva Anca spune:

    Si eu am pus ochii pe cartea asta pentru Denisa si da, imi plac cartile care au si un sambure de adevar. Multumesc pentru recomandare!

  2. Dana spune:

    Pare o poveste tare frumoasă.

  3. Simona Banica spune:

    Foarte interesanta!

  4. A citit-o si Amira si i-am placut.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *