Ultima aniversare – Liane Moriary

Am citit aproape toate cărțile autoarei Liane Moriarty traduse la noi. Cred că doar Secretul soțului mi-a scăpat și intenționez să mi-o achiziționez și pe aceea. Ultima aniversare am găsit-o pe Librarie.net, acum ceva timp. Avea un preț bun, o copertă atrăgătoare, iar eu nu aveam niciun motiv să nu mi-o doresc. Eram sigură că îmi va plăcea, așa cum mi-au plăcut și celelalte cărți scrise de ea.

Liane Moriarty are un stil lejer de a scrie și reușește să introducă suspansul acolo unde te aștepți mai puțin. Ba chiar mai mult, are abilitatea de a-l păstra între pagini până la final. În Ultima aniversare am găsit și ceva mai mult umor. Personajele sunt de-a dreptul hilare uneori.

ultima aniversare liane moriarty recenzie

Ultima aniversare: „Atât de bine scris, încât te cucereşte de la prima pagină.” – Reese Witherspoon

Trebuie să fiu de acord cu Reese Witherspoon. Romanul este foarte bine scris, iar dorința de a dezlega misterul este mereu prezentă. Bănuielile că acele bătrânele simpatice ar fi putut face un lucru oribil ne însoțesc pe tot parcursul lecturii.

De asemenea, pe lângă suspansul creat de misterul care înconjoară insula, Liane Moriarty scoate în prim plan și alte probleme care fac parte din viața de zi cu zi. Printre aceste probleme se numără dorința unor persoane de a nu mai fi singure, căutarea unui partener potrivit, problemele de greutate, monotonia în căsnicie, independența, inclinațiile sexuale sau depresia postnatală. Pare un cooktail, nu-i așa? Dar Liane Moriarty, prin stilul ei caracteristic, le îmbină frumos, creând armonie între toate elementele.

Când viața îți dă lămâi, fă limonadă

Această expresie proverbială descrie foarte bine romanul și tare aș vrea să vă explic de ce am ales-o. Dar asta ar însemna să vă ofer un spoiler, iar eu nu îndrăgesc deloc spoilerele. Așadar, vă las să vă dați seama singuri, după ce citiți romanul. Până atunci vă voi spune câte ceva despre acțiunea cărții, ca să puteți să vă faceți o idee.

Connie și Rose sunt cele două surori care au crescut-o pe Enigma, fetița abandonată a familiei Munro. Acum că sora mai mare, Connie, a murit, lucrurile se schimbă pe insula Scribbly Gum. Deși acolo locuia doar familia, Connie hotărăște să îi lase casa lui Sophie, care e luată total pe neașteptate de decizia bărânei. Ea e fosta iubită a lui Thomas – nepotul Enigmei.

Rose suferă după moarte surorii sale care controla totul, dar pare tot mai hotărâtă să divulge secretul pe care doar cei din familie îl știu. Ba chiar mai mult, doar câțiva din familie îl știu. Adică cei care au împlinit 40 de ani.

Insula Scribbly Gum este o adevărată afacere, construită în jurul misterului fetiței abandonate acum foarte mulți ani. Dar Rose pare obosită și sătulă de secrete, iar acum că sora ei nu mai e, pare dispusă să încalce regulile. Oare cât de cumplit este secretul pe care Connie l-ar fi vrut îngropat?

Ultima aniversare de Liane Moriary se poate comanda de pe Librarie.net, adică de aici, cu o reducere frumoasă de 35%.

You may also like...

14 Responses

 1. Dana spune:

  Pare tare interesanta povestea, cu siguranta mi-ar placea!

 2. anasylvi spune:

  Multumesc pentru impresii si recomandare, suna bine!

 3. Eva Anca spune:

  Multumesc pentru recomandare! Eu nu am citit nimic de la aceasta autoare inca.

 4. Silvia spune:

  O poveste frumoasă!

 5. Ma tot țin sa iau o carte de-a autoarei, ma tentează, dar nu stiu de ce am sărit-o pana acum

 6. Cred că voi comanda și eu cartea. Pare foarte interesantă, iar recenzia ta pot spune că mi-a atras atenția.

 7. Oana spune:

  Foarte interesanta, ma bate gandul sa o cumpar. Mersi pt recenzie!

 8. ellafairytale spune:

  Nu am citit nimic scris de aceasta autoare, are un stil interesant vad.

 9. Ioana spune:

  Posibil să citesc și eu această carte la un moment dat. ❤️

 10. N-am citit nimic de aceasta autoare…chiar te admir ca reusesti sa citesti atat de mult!

 11. Simona spune:

  Pare o lectură interesanta. Am tot auzit de acest autor. Trebuie sa il testez si eu.

 12. Rokolla spune:

  Pare o poveste frumoasa si trebuie sa citesc si eu cartea

 13. Imi plac lecturile care ma cuceresc de la prima pagina.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *