Orfană, monstru, spioană de Matt Killeen – recenzie

În ultima perioadă am avut parte doar de cărți bune și foarte bune. Orfană, monstru, spioană de Matt Killeen s-a ridicat și ea la nivelul așteptărilor. Titlul mi-a sugerat o lectură terifiantă, captivantă, dar și emoționantă, iar povestea nu m-a dezamăgit deloc.

Acest roman scoate în evidență faptul că și copiii/adolescenții au avut un rol foarte important în timpul războiului, iar faptul că au fost suficient de curajoși și inteligenți pentru a face parte din rezistență, a schimbat cursul evenimentelor. Bineînțeles, prin intermediul romanelor care abordează acest subiect, putem întrezări puțin și din chinul pe care aceștia îl trăiesc. Putem vedea cum sufletul lor se schimbă, iar inocența dispare…

Orfană, monstru, spioană de Matt Killeen

Orfană, monstru, spioană: „Naziștii văd în ea doar o fetiță. Nu știu că este cel mai mare coșmar al lor.”

Sarah este o fetiță orfană, care a simțit războiul din plin. Mama ei a început să bea mult prea mult și a trebuit să supraviețuiască singură. Tatăl făcea parte din rasa pură și s-a făcut nevăzut.

Atunci când mama fetei are un moment de luciditate, hotărăște să plece și să încerce să se salveze. Dar, pe drum moare, iar Sarah rămâne singură. Atunci întâlnește un bărbat care îi dă unele sfaturi, pentru a reuși să se urce pe vapor și să plece. Dar, între timp, acesta are nevoie de ajutor, iar Sarah îl ajută fără rețineri, chiar dacă își pierde șansa de a părăsi țara.

Acest bărbat este membru al rezistenței și este încântat de abilitățile fetei de a disimula și de a păcăli soldații. Așadar, o ia sub aripa sa și îi oferă o primă misiune. Aceasta trebuie să se integreze într-o școală de elită pentru fetele de rasă pură și să ajungă în casa unui cercetător, care construiește o bombă.

Școala este de-a dreptul groaznică, iar fetele de acolo trăiesc în condiții groaznice. Deși îi este greu și are momente în care se urăște. Sarah se implică și încearcă să își ducă misiunea la capăt, fără a fi prinsă. Dar, lucrurile nu se așează exact cum au plănuit cei doi și obstacole neașteptate le ies în cale.

Cum se va descurca Sarah și cum se va termina întreaga aventură, vă invit pe voi să aflați. Orfană, monstru, spioană de Matt Killeen se poate comanda de aici, acum cu reducere.

You may also like...

12 Responses

 1. Silvia spune:

  Interesant subiectul!

 2. O poveste pe care trebuie sa o citesc si eu.

 3. Ana spune:

  Wow, pare o carte care te tine in suspans!

 4. Oana spune:

  Foarte imteresant firul epic al cartii, mi ar placea sa o citesc si eu, o sa o pun la favorite sa mi o achizitionez la urmatoarea comanda!

 5. Am citit-o si eu zilele trecute si mi-a placut.

 6. mi-a placut maxim cartea asta, chiar e foarte buna!

 7. Denisa spune:

  Pare o carte pe placul meu, am sa o pun pe lista cu siguranta.

 8. Marin Mirela spune:

  Chiar că este o carte bună! Bineînțeles, nici nu mă așteptam la altceva, deoarece am găsit multe recomandări care mi-au plăcut printre articolele tale.
  Evident, am trecut-o pe listă.
  Mulțumesc!

 9. Simona spune:

  Pare o carte cu un subiect destul de dur si delicat. O sa o trec si eu pe lista de lectura!

 10. Pare tentanta dar momentan am prea multe cărți începute.

 11. Anca spune:

  Foarte interesanta cartea, mi-a atras atenția încă decand am citit titlul.

 12. Rokolla spune:

  Subiectul mi se pare captivant. Trebuie s-o citesc si eu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *