Mireasa și bestia -Teresa Medeiros

mireasa si bestia - iubiri de poveste

Mireasa și bestia face parte din colecția Iubiri de poveste și își merită locul. Încă din prolog aflăm că acțiunea se petrece în Scoția și că Gwendolyn Wilder avea o pasiune pentru viitorul conducător al clanului MacCullough.  

Gwendolyn era din fetele lui Wilder – un prieten bun al conducatorului. Ea era o fetiță mai plinuță pe care ceilalți copii o ironizau. Dar ea nu se lăsa, fiind ageră, deșteaptă și cu limba ascuțită.

În prima parte aflăm că, castelul a fost atacat în urma cu 15 ani, iar membrii familiei MacCullough au fost uciși. În urma acestei întâmplări satul a fost blestemat de căpetenie, deoarece printre ei se afla un trădător.


De câteva luni a apărut un dragon la castel, iar sătenii erau siguri că blestemul era vinovat. Din cererile dragonului, sătenii au înțeles că trebuie să îi ofere o jertfă pentru a scăpa de blestem. Așa că au oferit-o pe Gwendolyn – singura  fecioară din sat. Au legat-o și au lăsat-o în curtea castelului. Se pare că Dragonul nu era cu o adevărat o bestie și a dovedit acest lucru când a luat-o din furtună și a dus-o în castel să o îngrijească. Dragonul și prietenul lui au hotărât că nu îi pot da drumul fetei. Au inchis-o într-un turn, unde aveau grijă de ea ca de o prințesă. Dragonul îi făcea vizite, dar fără să își arate fața. Dragostea a apărut între ei deși niciunul dintre ei nu își dorea acest lucru. Dar cine era de fapt dragonul? Și de ce se ascundea în spatele acelui mit?

 

Mireasa și bestia – roman din colecția Iubiri de poveste

Duă cum am spus și mai sus, acest roman își merită locul în colecția Iubiri de poveste. Este o carte plină de acțiune, de mister și de iubire. Totul este prezentat într-o manieră inedită și este o plăcere să te cufunzi în povestea lui Gwendolyn Wilder, pe care o putem asocia cu rățușca cea urâtă, dacă dorim să facem astfel de asocieri. 🙂 Dacă aveți ocazia să citiți romanul, nu ezitați.

You may also like...

5 Responses

 1. Admin spune:

  E frumoasa tare 🙂

 2. Dana spune:

  O carte cu o poveste tare simpatică, ca un basm.

 3. Lorena Anamaria Zamfir spune:

  Imi plac cărțile Terasei Medeiros, dar pe aceasta nu o am!
  Frumoasă poveste!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *