Fantoma din St. Giles

Seara aceasta vă spun părerea mea despre Fantoma din St. Giles (Thief of Shadows-titlu original) de ELIZABETH HOYT. Acțiunea se petrece în Londra anului 1738, unde văduva Isabel Beckinhall îşi trăieşte viața liniştită, într-o casă frumoasă primită cadou de la răposatul ei soț. Casa ei era în partea liniştită a Londrei, suficient de departe de St.Giles şi viața sărăcăcioasă de acolo.  

Caracterul lui Lady Isabel din Fantoma din St. Giles ne este arătat încă de la început, când salvează FANTOMA DIN ST.GILES din mâna mulțimii fioroase. Oamenii şi-au facut o obişnuință din a-l face responsabil pentru orice se întâmpla în Londra, deoarece nimeni nu îi cunoştea identitatea şi se costuma într-un arlechin cu o mască urâtă. Tot în prima parte a cărții aflăm că Fantoma este Winter – dascăl şi administrator al căminului de copii.  

Fantoma din St. Giles are parte de o iubire de poveste

fantoma din St. Giles
 
Împinsă de curiozitate şi o atracție pură, Isabel începe un şir de tachinări cu Fantoma. Tachinări care le duce mai departe – la început inexplicabil – cu Winter. Cei doi se apropie foarte mult în perioada când ea trebuia să îl învețe să se comporte ca un aristocrat în societate.
 
Agerei Isabel nu i-a luat mult să facă legătura între Winter şi Fantomă. Legătura dintre cei doi le-a schimbat viețile singuratice în fericire pură, deşi uneori era umbrită de frica Isabelei ca Fantoma să nu fie gasită sau ucisă.
 
Apar şi câteva scene de dragoste între cei doi, greu de ignorat de cititori  🙂 
 
Mi-a plăcut în mod deosebit legătura creată între Winter şi Joseph – unul dintre orfanii de la cămin. Dar şi cea dintre Joseph  şi Peach – o fetiță orfană.   
De asemenea, legenda Fantomei din St.Giles spusă în paralel la începutul fiecărui capitol ,mi-a stârnit curiozitatea 🙂 . 
Frumoasă şi captivantă poveste. Dar nici nu mă aşteptam la altceva de la o carte înclusă în colecția Iubiri de Poveste!

 

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *