Vei fi acolo? – Guillaume Musso recenzie

“Vei fi acolo?” M-a pus în situația de a mă gândi cât de multe pot fi schimbate dacă alegi bine cuvintele atunci când le spui, câte se pot schimba cu o vorbă aruncată la întâmplare…
 E prima carte de genul acesta pe care o citesc, o carte unde două lumi se intersectează, unde o persoană se luptă cu propria persoană la propriu pentru a apăra ceea ce iubeşte.
 Această carte ascunde printre cuvintele ei o dorniță nerostită, dar pe care o avem cu toții… o a doua şansă, șansa de a lua altă decizie într-un anumit moment, puterea de a schimba lucrurile, de a salva persoane dragi fără de care ne-ar fi inimaginabil de greu de trăit.

 Autorul ne-a prezentat în paralel atât viața lui Elliott cel de 30 de ani- un tânăr doctor îndrăgostit de munca lui şi de Ilena- cât şi pe Elliott cel de 60 de ani care încă o plângea pe Ilena-iubirea vieții lui-dar care avea alături un prieten bun pe nume Matt şi pe fiica lui de 20 de ani- Angi.

Întreaga aventură începe când Elliott primeşte de la un bătrân din Cambodgia 10 pastiluțe care îi permit scurte vizite în trecut ajutându-l să o revadă pentru ultima oară pe Ilena, înainte să fie învins de cancerul la plămâni pe care îl avea.

Dupa primele călătorii, Elliott de 30 de ani a reuşit să îşi dovedească sieşi că bătrânul care îi face vizite scurte este chiar el de peste 30 de ani, aşa că următoarele vizite au fost primite cu mai mult interes şi curiozitate.  În una din călătorii, lui Elliot de 60de ani i-a scăpat un lucru important și cei doi au născocit un plan, pentru a îndrepta lucrurile

“La Guillaume Musso suspansul este o artă în sine.”Marie Claire

 

 

 

Nu vreau să vă spun cum a mers planul lor, doar atât mai las să-mi scape: Nu poți să te joci cu destinul fără să fie urmări!!!
Cu toate astea, autorul a creat un sfârşit neaşteptat de frumos pentru personajele noastre. 🙂

 

Fiind prima carte scrisă de acest autor pe care eu o citesc, am fost atentă şi la alte lucruri. Mi-a placut modul în care a fost scrisă, se citeşte uşor deşi, ba suntem în prezent,ba în trecut, aceste treceri sunt evidente, nu ne trezim în mijlocul paginii că nu mai ştim în ce an suntem :-).
Citatele aşezate exact unde trebuie mi-au plăcut extrem de mult,caracterizau într-un fel acțiunea ce urma să se petreacă!

 

 

 

 

 

Mă bucur că nu am lăsat această carte să își aştepte în bibliotecă rândul, ieri am cumpărat-o- azi am terminat-o. Am fost foarte curioasă să văd cum scrie acest autor şi sunt încântată de el!

“Guillaume Musso mântuieşte arta suspansului cu îndemânarea maeştrilor thrillerului american”L’Express .

You may also like...

10 Responses

 1. Mersi de recomandare 🙂
  Intr-adevar, Musso are un stil aparte. Citeste si Central Park 🙂

 2. Admin spune:

  Mulțumesc,e pe listă!

 3. Si eu am citit cartea, mi s-a parut superba. Frumoasa recenzia, felicitari!

 4. Singura pe care nu am citit-o de acest autor este Salveaza-ma… Dar o citesc eu…

 5. Frumoasă recenzia, felicitări! Am de gand luna aceasta sa citesc si eu o carte scrisă de el din cele date de tine!

 6. Laura Elena spune:

  Cartea asta am citit-o acum doua veri parca. Era prima data cand ma intalneam cu autorul si..m-a cucerit. Am devorat cartea, mi-a placut stilul de scriere, povestea a fost si mai si.. foarte pe gustul meu de atunci. E cartea pe care o citeam in ploaie. Da, ploua, dar eu eram prea absorbita de carte ca sa mai simt ploaia de vara. Felicitari pentru recenzie!

 7. Mariam spune:

  Eu încă nu am citit nimic de Musso… Frumoasă recenzie, mulțumesc de recomandare!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *