Miracolul de Danielle Steel – titlu original : Miracle

Deşi  nu a trecut foarte mult timp de când am  citit o carte scrisă de Danielle Steel, ieri am simițit nevoia să citesc o poveste de viață scrisă de ea. Cu riscul de a mă repeta, trebuie să vă spun că ador cărțile ei. Când le citesc simt că nu sunt doar poveşti, conțin bucăți de suflet aşezate între pagini. Întâmplări reale prin care putem trece noi sau cei din jurul nostru. Îşi construieşte atât de bine personajele încât îți dă siguranța că sunt reale.

MIRACOLUL cuprinde şi un evenimet real care a generat suferință şi daune majore în California : FURTUNA SECOLULUI. Trei suflete chinuite de propriile probele sunt unite de acest eveniment şi se ajută reciproc să diminuieze daunele cauzate de furtună şi de viața ce a fost necruțătoare cu ei cândva.

Quinn era un bărbat ce avea puțin peste 60 de ani. El ne este prezentat la începutul cărții ca un bărbat singur, chinuit de moartea soției sale şi de modul cum s-a comportat cu familia lui pe parcursul vieții. Quinn a fost obsedat de munca lui şi călătorea mai mereu, nu prea stătea acasă mai ales după ce fiul lor de 13 ani a murit într-un accident de navigație. Soția lui a înțeles că acesta era modul lui de a jeli,dar Alex-fiica lor- după ce a murit şi mama ei, a început să îi reproşeze faptul că lipsea tot timpul.

Vezi aici altă carte scrisă de Danielle Steel.

 

Acum Quinn naviga pe o navă închiriată crezând că aşa nu o să mai aibă coşmaruri  cu soția lui şi fiind sigur că dacă duce aşa o viață retrasă o să-şi spele păcatele față de soția lui. Încerca continuu să vorbească cu fiica lui,dar aceasta îi închidea telefonul cât de repede putea .
Quinn s-a întors în San Francesco înainte de sărbătorile de iarnă pentru a sorta lucrurile şi a pregăti casa pentru vânzare. Era hotârât să locuiască pe  nava ce tocmai o cumpărase şi urma să fie gata de navigat prin octombrie.

Ajuns în casă a fost chinuit de amintirea soției lui şi i s-a părut că merita acel chin prin care trecea.

În noaptea de Anul  Nou,furuna secolului a făcut revagii… copacii căzând şi distrugând casele,vâtul purta tot ce putea. Atunci Quinn a cunoscut-o pe Maggie-vecina lui,părea o femeie singură de vreo 40 de ani şi îl făcea să se gândească la soția lui şi la cât de mult semăna cu această femeie depăşită de situație ,când el călătorea prin toată lumea, iar ea trebuia să se ocupe de situațiile de criză ce apăreau.

Posibilitatea de a găsi o firmă să repare gaura din acoperiş şi restul stricăciunilor pentru a putea scoate casa la vânzare, s-a dovedit o sarcină extrem de dificilă. Apoi l-a găsit de Jack – un tânăr capabil şi de cuvânt, care a început lucrările curând. Quinn şi Jack s-au apropiat repede, purtându-şi un uriaş respect.

Au început să văorbească şi alte lucruri  ce nu țineau de muncă, iar într-o zi i-a mărturisit lui Quinn drama vieții lui. Așa au luat naștere întâlnirile de după program şi cinele de vineri seara. Jack a insistat la un moment dat, să o invite şi pe Maggie la cină fiind sigur că aceasta are nevoie de ceva prieteni. Maggie era proaspăt divorțată şi nu de mult fiul ei se sinucise, măcinat de o depresie. La cină, Maggie le-a mărturisit că noaptea lucrează la o linie de urgență pentru sinucigaşi.

Legătura dintre ei a devenit tot mai strânsă şi s-au ajutat enorm reciproc.Dar relațiile dintre ei vor rămâne în acest stadiu? 

 

You may also like...

2 Responses

  1. Frumoasa prezentare, încă nu am citit-o.

  2. Admin spune:

    Eu încă nu am citit carte scrisă de Danielle care să nu îmi placă!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *