Mă dau în vânt după cumpărături de Sophie Kinsella

Am ales să citesc această carte deoarece tot citisem pe grupul nostru că este foarte amuzantă și relaxantă. Am zis SUPER!!! EXACT CE AM NEVOIE! I-am studiat coperta-plăcută și amuzantă, i-am citit titlul original ( The secret dreamworld of a shopaholic )-mult mai bun ca cel ales la noi, am citit și câteva lucruri despre autoare-am aflat că iubește cumpărăturile și lucrurile de firmă doar că încearcă să fie ceva mai cumpătată ca personajul său extrem de îndrăgit, Rebecca Bloomwood- lucru ce m-a amuzat și m-am declarat pregătită să citesc MĂ DAU ÎN VÂNT DUPĂ CUMPĂRĂTURI!

“Semăn întrucâtva cu Becky. Sunt destul de optimistă, la fel ca ea. Sunt moartă după lucrurile de firmă așa cum e și ea. Și-mi țin pungile de firmă lângă șifonier ca să-l impresionez pe vreun musafir invizibil. Inima începe să-mi bată când văd scris *Reduceri*. Slavă Domnului, marea diferență dintre noi e că am mai mult autocontrol.”-Sophie Kinsella

Această carte a apărut la editura Polirom în 2004 și este prima din serie. Are 3 stele jumătate pe Goodreads, iar eu i-am dat fără ezitare 5.

Încă de la început aflăm că Rebecca lucrează în domeniul finanțelor-lucru ce nu prea o încântă fiind mult mai pasionată de cumpărături, frumusețe sau modă. Are deja datorii substanțiale pe toate cardurile și are un mod unic de a rezolva situația : aruncă facturile, evită apelurile de la bancă și cumpără încontinuu.

Mi-a plăcut foarte mult optimismul Rebeccăi! Din orice gând și din orice fărâmă de speranță ea își asigura momente de bucurie, de la orice lucru ea își forma o viața nouă lipsită de datorii și plină de cumpărături. Mă amuzau, dar mă și îngrozeau minciunile ei spuse oricui și fără ezitare – mă gândeam cu mare îngrijorare că există astfel de oameni și în lumea reală.

“Dacă ar putea să poarte toată lumea haine noi în fiecare zi, nu ar mai exista depresia.”-Rebecca Bloomwood

 

Nu am fost deloc surprinsă când am observat că Rebecca era îndrăgostită de Luke Brandon-unul dintre cei mai bogați burlaci- și am trăit alături de ea dezamăgirea primită în ziua când acesta i-a cerut ajutorul la cumpărături… adică era clar că și el era atras de ea și totuși a ales să o umilească. De ce? Nu știu nici acum, probabil a reacționat impulsiv la dorința de a-și petrece timpul cu ea și nu s-a gândit la modul în care ea o să se simtă, dar reacția ei a fost pe măsură, m-a încântat la culme!

Au fost unele personaje ce mi-au plăcut în mod deosebit: Suze – colega ei de apartament ce a sfătuit-o să aleagă CÂȘTIGĂ MAI MULT în loc de REDU CHELTUIELILE(lucru ce oricum nu-i ieșea Rebeccăi). Adică… cu toții ave m nevoie de o Suze, o persoană care să ne încurajeze să ne dorim mai mult, să nu ne limităm dacă nu ne simțim bine în situația în care suntem! Chiar m-am oprit din citit și m-am gândit dacă am astfel de persoane în jur! Dar acum să ne întoarcem la carte:

Alte personaje ce mi-au câștigat simpatia au fost:

– părinții ei – au susținut-o în modul lor, iar ea simțea că are un loc unde se poate duce oricând!

– vecinii lor ce aveau încredere în Rebecca și care nu i-au reproșat nimic chiar dacă au acționat greșit la sfatul ei .

– Tarquin. Mi-a plăcut și de el, s-a comportat ca un domn in orice situație și nu a lăsat să se vadă ca era un burlac bogat.

– tipul de la bancă – mult mai înțelegător decât m-aș fi așteptat.

Mi-a plăcut mul confruntarea de la TV dintre Rebecca şi Luke Brandon + echipa lui de experți financiari, rezultatul va trebui să îl aflați singuri și cu siguranța vă va uimi, cel puțin eu nu mă așteptam la așa un rezultat și la astfel de urmări. 🙂

Spiritual și plin de vervă, romanul lui Sophie Kinsella surprinde lumea de vise a acelei victime a modei care se ascune în fiecare dintre noi.”Vă doresc lectură plăcută !

You may also like...

21 Responses

 1. Super! Si mie mi-a plăcut foarte mult, dar tu ai reusit sa scoți în evidență exact toate punctele importante. Felicitări!

 2. Admin spune:

  Pe asta nu o am, dar pare amuzanta asa ca o voi cauta 🙂 Mulțumesc!!

 3. Lori spune:

  Este și un film făcut după această carte…

 4. Interesantă recenzie, îmi place. Dar, recunosc, seria asta nu M-a tentat atât de tare cât sa dau banii pe ea!

 5. Mariam spune:

  O am în bibliotecă, încă îmi este necunoscută Sophie Kinsella… Felicitări pentru recenzie!

 6. Mariana Mari spune:

  Eu personal nu ma dau in vant dupa cumparaturi(exceptie face cumpararea de carte ha ha ha).cred ca am sa-i fac loc undeva in lista mea ,sa vad daca-mi va placea.Desi am cateva(putine)carti din colectia Chic , inca nu am citit nici una.Felicitari si multumesc pentru recomandare.

 7. maria ancuta spune:

  Chiar daca a fost o perioada in care citeam foarte multe carti din colectia chic, din pacate aceasta nu mi-a ajuns in mana. Felicitari pentru recenzie.

 8. Pare tare amuzanta. Numai buna pentru relaxare.

 9. Nu am citit aceasta carte, dar imi plac cartile din colectia aceasta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *