REGĂSIRE de KRISTIN HANNAH recenzie

Aceasta nu este prima mea întâlnire cu Kristin Hannah. În urmă cu vreun an am citit A doua șansă și mi-a plăcut enorm modul în care autoarea abordează problemele întâlnite, la un moment dat, în orice familie. M-a făcut să o îndrăgesc și să îmi doresc să mai citesc și alte cărți scrise de ea. A fost greu să aleg de pe Libris una dintre cărțile ei, dar până la urmă m-am oprit asupra acesteia. Titlul ei, Regăsire, mi-a rămas în minte și m-a făcut să cred că voi descoperi o poveste de viață, o femeie puternică și un final optimist.

kristin hannah

Regăsire – Oare dragostea este de ajuns?

Deși avea 46 de ani, două fiice minunate și o căsnicie pe care mulți o invidiau, Elisabeth se simte tristă și neîmplinită. Ea și Jack s-au căsătorit de tineri și s-au iubit cu adevărat. Jack a devenit un nume în fotbal. Elisabeth l-a urmat oriunde, fără să se opună, renunțând la visurile ei. Îi plăcuse să fie soție, adorase să fie mamă și a savurat fiecare moment.

Ca și soție a unei vedete, nu a avut o viață ușoară. Jack făcuse abuz, iar întâmplarea care le-a salvat căsnicia, a fost lucrul care i-a încheiat cariera lui Jack. După accidentul suferit, acesta a devenit dependent de analgezice și doar datorită tăriei lui Elisabeth și-a putut reveni. Totuși, dependența lui a lăsat urmări grave. Numele îi fusese pătat și nu reușea să evolueze în noua sa carieră de prezentator.

„Fiecare clipă de căutare este o clipă de regăsire.” – Paulo Coelho

Deși fiecare zi începea cu te iubesc și se încheia la fel, amândoi știau că nu este suficient, dar le lipsa puterea de a lua o decizie.

Norocul lui Jack se schimbase imediat ce a găsit subiectul perfect și foarte repede a urcat pe culmile gloriei. I s-a oferit un job la New York și a acceptat fără să discute cu soția lui, fiind sigur că aceasta îl va urma iar. Noua mutare a supărat-o enorm pe Elisabeth, care își iubea foarte mult casa de pe plajă. De aceea o renova chiar ea. Pusese suflet acolo, era pentru prima dată când se simțea acasă.

Deși inițial a acceptat să își urmeze soțul, s-a răzgândit și s-a hotărât să înceapă o nouă viață. Să ia o pauză din a fi Elisabeth – soția lui Jack și să se regăsească. Ea se întoarce la vechile pasiuni și încearcă să devină o femeie independentă.

Deși mă așteptam ca întreaga acțiune să se învârtă în jurul personajului principal, și soțul ei, Jack, are parte de propria regăsire.  Ce se alege de familia lor și cât de benefică este această despărțire, rămâne să aflați voi citind Regăsire de Kristin Hannah.

You may also like...

18 Responses

 1. Felicitari pentru recenzia tentanta!

 2. Laura Candrea spune:

  Sigur e pe gustul meu! Presupun ce s-a întâmplat, dar aștept să citesc pentru a nu mă înșela! Felicitări! M-ai facut curioasă!

 3. anasylvi spune:

  Am citit si eu "A doua sansa" si cred ca si aceasta mi-ar placea. Multumesc pentru recomandare! <3

 4. Se simte cât de tare ți-a plăcut cartea, felicitări pentru recenzia minunată! <3

 5. Cartea asta nu am citit-o, dar îmi place recenzia ta așa ca o trec pe lista!

 6. Unique by MM spune:

  Recenzia ta m-a dus cu gândul la un scenariu posibil ca final al cărții, ceea ce înseamnă că ai făcut bine ce ai făcut și că subiectul este interesant.
  Mulțumim!

 7. Pare fix pe gustul meu. Deja am unele scenarii in cap. :))

 8. Ana Maria Chiperi spune:

  Pare foarte frumoasă din minunata ta recenzie, și cred că așa și este!

 9. Dana spune:

  Nu e nicio noutate pentru mine că Kristin Hannah scrie minunat. Nu am citit încă această carte, însă mi-o doresc. Ai prezentat-o minunat!

 10. Silvia spune:

  Lecturi plăcute!!!

 1. 15 februarie 2019

  […] În luna Septembrie patru cărți frumoase au ajuns în biblioteca mea: Destine împletite de Corina Cîndea. O carte cu o copertă deosebită, care sigur va fi pe gustul meu. Nu am citit nimic scris de Corina care să nu îmi placă. De la Libris am primit Regăsire – pe care o citesc acum – și Și mă întunec – despe care v-am vorbit deja aici. […]

 2. 4 mai 2019

  […] aici o altă carte scrisă de Kristin […]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *