Pachetul Comunicare- patru povești minunate pentru copii

Prin aceste cărticele autoarea ne ajută să ne pregătim pentru confruntarea cu universul emoțional. Aceste povești cu scop terapeutic și relațional sunt prezentate ca lecții de viața ce ajută micuții să se pregătească pentru a deveni adulți responsabili. Antonia Noël este consultant în comunicare, formator specializat în educarea adulților și a copiilor prin Metoda ESPERE.

“Poveștile, știm cu toții, ne ajută să ne vindecăm, copil și adulți, deopotrivă. Ele ne permit să deznodăm contradicțiile, să reparăm situațiile trăite sau să ne vindecăm rănile din trecutul sau prezentul nostru. Prin intermediul acestor istorioare, cititorul va face trecerea de la personajele implicate la sinele propriu, găsind astfel rezolvarea la unele situații dificile din viața de zi cu zi.”

În OIȚA VESELĂ ȘI BLANA ÎNCÂLCITĂ ne este explicat cât de importantă este comunicarea între oameni, cât de mult pot afecta dezvoltarea unui copil, câteva vorbe aruncate la supărare sau atunci când nu mai avem răbdare.
Oița noastră s-a născut neagră-deci diferită și acest lucru i-a atras cuvinte negative.

Deasemenea, mama ei nu știa să își exprime sentimentele și fiecare cuvânt negativ forma un nod în blănița ei neagră. Dar se pare că lucrurile s-au așezat frumos pentru Zglobia atunci când l-a întâlnit pe Norocel și au hotărât să-și formeze o turmă proprie și să devină părinți mai buni.

Într-o mare masură, limbajul celor mari determină destinul unui copil.”-Haim Ginott

ÎN RĂȚUȘCA, ȘARPELE Și BARZA ÎNȚELEAPTĂ este abordată o temă sensibilă și anume abuzul adulților asupra copiilor. Se pare că animalele pădurii trăiau la un loc într-o casă comună și familia rățuștei era în relații foarte bune cu șarpele. Dar șarpele a atins rățușca și s-a apropiat în mod diferit de ea. Rățușca nu a spus nimic părinților și a crescut atât de tristă și plin de frică. Dar când barza înțeleaptă a apărut, rățușca s-a deschis față de ea și  reușit să își revină.

În ȘOARECELE ȘI BURSUCII este abordată adopția. Familia noastră de bursuci își doreau foarte mult un puiuț pe care să-l iubească și căruia să îi ofere o viață bună! Cum ei nu reușeau să aibă copii, s-au hotărât să adopte un pui de șoricel rămas singur pe lume după accidentul mamei lui. Deși îi ofereau de toate; relația lor nu era prea roz- lucru ce s-a îmbunătățit după ce i-au dezvăluit originile.

În MAMA IEPUROAICĂ ȘI BULGĂRELE OTRĂVIT  se este prezentată o problemă de care ne lovim zilnic și anume jignirile ce le primim din jur și care ne otrăvesc sufletul. Autoarea se avertizează că este de datoria noastră-a părinților să educăm copiii să nu arunce cu noroi în jur și să fie conștienți că jignirile rănesc.

Consider aceste cărticele foarte utile iar fetița mea s-a bucurat mult de ele.

 

 

 
 

 

Se pare că iepurașul din povestea noastră nu a fost învățat aceste lucruri și a aruncat un astfel de bulgăre otrăvit către bunica lui ce era puțin prea grasă. Bunica simțea cum bulgărele creștea și s-a dus la nora ei  să se plângă de acest lucru. Nora ei nu a știut cum să vorbească cu bunica și a primit ea acel bulgare otrăvit și din ce în ce mai mare. Nici nora nu a știut ce să facă cu acel bulgăre uriaș și i l-a pasat mamei ei căruia i-a fost fatal.

Da… cărticica are un final trist, dar transmite un mesaj clar atât copiilor cât și nouă, părinților.

 

Mulțumim  eintegral.ro !!!

Doua dintre aceste cărticele vor fi parte din premiile oferite la concursul ce va urma organizat de noi cu sprijinul eintegral.ro !
Dacă doriți să cumpărați pachetul Comunicare o puteți face de AICI.

 

You may also like...

11 Responses

 1. Ce frumoase par! Eu încă nu am copii, dar îmi place sa citesc povesti pentru copii, în ultimul timp am citit pentru un verisor de patru ani jumate care ii place foarte mult când le citesc si întotdeauna el este personajul principal.

 2. Eva Anca spune:

  Sunt convinsa ca acest pachet de comunicare este chiar util. Multumesc pentru recomandare!

 3. Catalina Coman spune:

  Ce frumoase sunt! Cred ca avem si noi una din carticele si stiu ca au fost incantati picii.

 4. Silvia spune:

  F Frumoase!!!

 5. Dana spune:

  Cred că sunt foarte utile aceste cărticele. Este foarte importantă formarea emotională a copiilor.

 6. Ana Maria Chiperi spune:

  Super frumoase și interesanteaceste povestioare pentru copii și chiar și pentru părinți pentru a-și ajuta copiii să se dezvolte emotional! Mulțumim pentru recomandare!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *