Contraste de Maria Metco. Recenzie

Am început bine anul 2019. Am citit doar cărți frumoase până în prezent și sper să o țin așa tot anul. O surpriză literară a fost și cartea scrisă de românca noastră, Contraste de Maria Metco. Deși văzusem câteva păreri pozitive, tot am avut o reținere în privința ei. Dacă la fel ați pățit și voi, vă spun sincer să nu vă faceți griji și să comandați cartea de aici.

Maria matco

În Contraste, autoarea dezbate multe subiecte de actualitate. Sistemul medical, politica, învățământul, ignoranța sistemului și a oamenilor față de persoanele cu dizabilități, sunt doar câteva dintre subiectele așezate sub lupă și prezentate prin ochii personajelor.

Contraste de Maria Metco – o surpriză literară

Vali este căsătorită cu Paul. Cei doi trăiesc separat încă de când Vali a pierdut copilul mult dorit. Deși lucrurile nu mai funcționau de mult timp, abia după suferința aceea imensă, hotărăște să se mute de acasă și să accepte că mariajul ei a eșuat. Paul este conștient de toate greșelile sale, dar speră la împăcare și nu este de acord cu divorțul.

Șerban este și el în plin divorț. Pentru el lucrurile sunt complicate de cerințele soției sale. Aceasta ii cere o sumă foarte mare de bani. Deși deține o firmă de construcții, suma este prea mare pentru a și-o putea permite.

De câtă suferință este nevoie pentru a avea dreptul la fericire?

Vali Stoian și Șerban Nistor se cunosc atunci când Șerban își face o programare la clinica ei. Deși Vali nu este genul de medic care să își dea întâlniri cu pacienții și nici genul de femeie care să accepte prima invitație a unui bărbat străin, Șerban se alege cu o oră și cu numele unei străzi. Ajuns acolo, Vali îl invită în casa ei unde iau cina și au parte de discuții interesante. Între cei doi atracția este vizibilă și hotărăsc să petreacă tot weekendul împreună.
Au petrecut timp de calitate unul în compania celuilalt, departe de problemele vieții reale. În “bula lor de fericire”, Vali era doar o femeie atrăgătoare și inteligentă, iar Șerban un bărbat carismatic și sigur pe el. Cum le complică viața acel weekend plăcut, vă las pe voi să aflați!

Recomand Contraste de Maria Metco

Mi-a plăcut foarte mult cum a fost construit personajul principal, Vali Stoian. O femeie lovită mult prea des de nemiloasa soartă, dar care încă reușește să vadă frumusețea lucrurilor și partea bună a oamenilor. O femeie care, deși suferă și este la pământ, alege să îi ajute pe cei de lângă ea. De asemenea, personajul doctorului Emil Sihleanu mi-a plăcut foarte mult și tare mi-ar plăcea ca într-un roman viitor să devină personaj principal.
Mulțumesc mult autoarei pentru exemplarul oferit și aștept cu interes următorul roman.

You may also like...

11 Responses

 1. Lisac Bia Raluca spune:

  Îmi plac autori care se axează pe lucrurile actuale; chiar m-ai făcut să vreau să o citesc.

 2. anasylvi spune:

  Pe mine m-a convins romanul, este mai mult decat un alt roman de dragoste, asa cum pare la prima vedere. Imi place cum ai surprins esenta cartii.

 3. Seby Craciun spune:

  Un roman social,interesant!
  Cum sunt în raport de contrarietate cu toate problemele din sistem dezbătute aici,și cum lista mea de cărți se micșorase simțitor, sper sa fie loc pentru ea în prima comanda din 2019.

 4. Mi se pare foarte interesantă cartea, datorită recenziei tale foarte frumoase. Sper să o citesc și eu cât de curând! ��

 5. Mulțumesc pentru recomandare, drăguța!

 1. 15 februarie 2019

  […] Contraste de Maria Metco. O adevărată surpriză, despre care v-am vorbit aici. […]

 2. 17 martie 2019

  […] Nimic nu se compară cu liniștea unei dimineți de duminică, în care să îți savurezi cafeaua cu o carte în mână sau citind articole interesante, scrise de bloggerii noștri preferați. Dimineața aceasta de Duminică, vă invit să o petreceți cunoscând-o mai bine pe autoarea Maria Metco. Sigur vă aduceți aminte că, nu de mult, am vorbit despre romanul de debut, Contraste, care a fost lansat în toamna anului 2018 și care a ajuns și la mine tot cam în acea perioadă. Dacă cumva ați ratat recenzia, o puteți citi aici. […]

 3. 3 mai 2019

  […] aici cartea altui autor român care mi-a […]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *