I.R. En. De Sandra Coroian

Norocoasa de mine… am primit  această carte de la editura Quantum Publishers cărora le mulțumesc pentru ocazia de a evada într-o lume plină de suspans și acțiune.

Încă de când am văzut-o prima dată, am admirat coperta inspirată și am încercat să-mi dau seama de unde se trage numele cărții. I.R. En. este un nume neobișnuit, dar care se potrivește de minune acestei cărți deosebite.

Pentru mine a fost o premieră! Este prima dată când citesc un astfel de Sci Fi… este prima oară când sunt atât de absorbită de subiect încât să mă gândesc la modul serios în ce fel de lume trăim… oare avem puterea de a alege singuri sau suntem influențați, manipulați și resetați în caz că deciziile noastre nu se potrivesc tiparului? Folosim liberul arbitru sau regulile impuse de societate ne transformă în simple marionete supuse? Asta îți face cartea aceasta… te face să-ți analizezi viața și să te gândești la ce poate fi dincolo de lumea ce o știm noi.

Cehel este un Healer: “un fel de savant care are un IQ inuman de mare și care este instruit în investigarea manifestărilor fiziologice și intelectuale ale unei ființe umane”. Inteligența ei a fost observată la școală și părinții ei au dat-o fără să clipească în schimbul unei compensații.

În realitatea din care face parte Cehel, lumea se ghidează după cinci coduri formate de cei 5 Superiori ce au creat sistemul.  Totul era simplu: nimeni nu avea dreptul să încalce vreun cod și oricine era martor la o eventuală încălcare, era obligat să raporteze sistemului sau celor 5 Superiori, nimeni nu avea dreptul nici măcar să viseze și cine știa pe cineva care îndrăznea să facă așa ceva, era obligat să ia măsuri.

În prima ei misiune, Cehel are parte de un șoc, cele cinci coduri au început să își piardă din putere și sistemul să se clatine în ochii ei, dar să vă spun de ce: Ea și Jason-partenerul ei, aveau obligația să aducă la sediu o persoană ce a încălcat codurile.

I.R.En – o carte Sci Fi

Când Cehel era în pericol, Jason a salvat-o încălcând unul din coduri. Atunci Cehel a făcut cunoștință cu insinctul și a fost nevoită să hotărască dacă să-l reclame pe Jason sau nu.

 

 

Când Cehel și Jason au dat “infractorul” pe mâna sistemului, Comandantul Helen l-a ucis, astfel încălcând codul. Așadar, tot ceea după ce se ghida Cehel a fost zdruncinat, sistemul nu mai părea așa perfect!

Jason și Cehel s-au apropiat și acesta i-a povestit despre femeia de care și-a legat el sufletul, despre neîncrederea în sistem și despre teoria că mai există și altceva în afara lui. Cei doi au început să facă investigații sperând să o descopere adevărul.

Apelând la un gest extrem, Cehel s-a trezit într-o altă realitate. În jurul ei zăceau inconștienți toți cunoscuții. Nu știa unde era sau ce se întâmpla, dar știa că trebuie să fugă.  Când s-a sesizat lipsa ei și toată lumea o căuta, un bărbat a apărut și a ajutat-o să evadeze promițându-i că o va salva. Cine era acest bărbat? Cine o urmărea? Îl va mai vedea vreodată pe Jason? Cine sunt cei 5 Superiori? Ce este I.R. En. și mai ales… cine este Cehel?

Acestea sunt o parte din întrebările cu care o să vă confruntați pe parcursul lecturii și dacă aveți ghinionul meu să nu puteți citi cartea fără întreruperi, vor fi premisele propriilor scenarii.

Recomand cu toată încrederea I.R. En. și de aceea a primit 5 steluțe pe goodreads!!!
 O felicit din toată inima pe autoare și sper din tot sufletul că se gândește la o continuare deoarece mi-ar plăcea să am din nou ocazia de a-mi petrece timpul alături de aceste personaje frumos conturate și curajoase.

I.R. En. de  Sandra Coroian face parte din Colecția Sci Fi a editurii Quantum Publishers si o puteți achiziționa dând click  Aici.

 

You may also like...

49 Responses

 1. Îmi place recenzia ta, dar recunosc ca nu e genul meu. Nu zic nu cărții, dar probabil voi mai asteapta putin pana sa o citesc.

 2. Admin spune:

  De când am descoperit autorii români, am parte numai de surprize. Mulțumim pentru tentație 🙂

 3. Wow o recenzie foarte incitanta! Deja intind mana catre aceasta carte.

 4. Mikyangel spune:

  Nu prea citesc romane SF, le prefer pe cele de dragoste sau horror.

 5. Va urma si la mine in curand!

 6. Oana Grozavu spune:

  Nu am mai citit de ceva timp genul acesta, însă pare interesantă cartea. Sau felul în care ai prezentat-o mi-a atras atenția. 🙂

 7. Cartea nu este pe gustul meu 🙂 . Poate ma insel dar asta simt acum .

 8. Ce frumooos ai scris. Abia astept sa o citesc.

 9. coco spune:

  multumim de recenzie, pare interesant!

 10. vyo vyoleta spune:

  Nu stiam de aceasta carte..pare destul de interesanta.

 11. Kaiyo Aino spune:

  Pare mai mult spre SF, nu imi place prea mult acest gen, dar cumva imi aduce putin si a Matrix, asa ca mi-a starnit interesul

 12. Mirabela M spune:

  Nu ma atrage subiectul acum, dar la mne depinde mult de stare. Ce nu-mi place acum, peste cateva zile mi se pare interesant :)))

 13. Eu agreez subiectele SF, inclusiv la filme. Desi, trebuie sa recunosc ca unele sunt atat de aberante si de greu de inteles, inca spun -pas-. Imi place coperta acestei carti cu un titlu atat de misterios, I.R. En.

 14. Irina Sima spune:

  Frumoasa recenzie. La o viitoare comanda o sa am in vedere si aceasta carte.

 15. RalukaOk spune:

  Ma bucur sa aud de carti de acest gen scrise de scriitori romani, credeam ca acest gen a apus la noi. Felicitari editurii pentru ca promoveaza tinerii scriitori.

 16. Laura Elena spune:

  În toată viața mea de cititor..nu prea am citit SF, dar recuperez și la capitolul ăsta. Despre romanul Sandrei nu am decât cuvinte de laudă. Abia aștept să citesc și eu cartea! Și dacă mă scoate din zona de confort, foarte bine! Abia aștept să accept provocarea!

 17. Mariana Mari spune:

  Felicitari Adriana.Nu am mai citit demult un SF,doar fantasy.Am trecut cartea pe lista si va fi luata in viitorul apropiat.Multumesc pentru recomandare.

 18. Emilia Oana spune:

  Foarte frumoasa recenzia ta. Este pe placul meu subiectul.

 19. Lamiita Petre spune:

  Mia fetelor, voi cand mai aveti timp sa si cititi toata ziua ??? Eu nu mai apuc sa incep macar o carte desi imi propun in fiecare zi

 20. Inca nu SF, poate mai incolo cand voi dori sa incerc alt stil.

 21. Andraxela spune:

  Imi plce recenzia ta, se vede ca traiesti cu adevarat actiunea cartii! Frumoasa pasiune 😀

 22. SF-urile nu ma fascineaza si nici filmele nu sunt pe placul meu. Incerc sa le ocolesc. Ma bucur ca esti incantata de ea si ca ti-a placut!

 23. Pe mine ma intereseaza!
  Am retinut titlul, multumesc!

 24. M-ai lasat cu sufletul la gura, nu este corect 🙁 O vreau si eu.

 25. Wow , m-a captivat deja , neaparat trebuie sa mi-o iau.

 26. Ador cartile care contin si putin mister. Cred mi-ar placea sa o citesc iarna asta.

 27. Anonim spune:

  Frumoasa recenzia, genul acesta de carti nu ma atrage prea mult dar nu inseamna ca nu este buna. Poate o voi achizitiona.

 28. Admin spune:

  Atunci stau fara griji, chiar mi-a pllacut!

 1. 20 aprilie 2019

  […] care Adriana păstrează o amintire  foarte frumoasă și a scris o recenzie minunată chiar aici. De asemenea, de la Quantum Publishers am avut bucuria de a descoperi lumea creată magistral de […]

 2. 20 aprilie 2019

  […] de secțiune. Leila Sandra Coroian, autoarea superbului roman, I.R. En- despre care am scris  aici, inaugurează această secțiune. Haideți să vedeți ce răspunsuri simpatice ne-a oferit: […]

 3. 20 aprilie 2019

  […] de o carte scrisă de un autor român contemporan de foarte mult timp… poate chiar de la I. R. En încoace. Nu mă credeți? Păi atunci o să argumentez puțin:   Personajele principale ale […]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *