GRĂDINA UITATĂ de KATE MORTON

Nicio secundă nu mi-a trecut prin cap că voi avea parte de așa o călătorie citind GRADINA UITATĂ! Am plecat din Londra anului 1913 și am ajuns în Australia anului 2005 și iar ne-am întors în timp pentru a descoperi comoara lui Nell, legăturile  cu adevărata sa familie și motivul pentru care a crescut departe de ea.  

Nell a fost găsită în port de un bărbat ce a hotărât că trebuie să aibă grijă de ea, un bărbat pe care nu l-a lăsat inima să lase un copil de patru ani singur în port. Deși bărbatul era sigur că va apărea cineva care va căuta copilul, el și soția lui s-au atașat deja de Nell când acest lucru s-a întâmpat.

Nell a crescut într-o casă iubitoare, cu o familie numeroasă, dar tatăl său a simțit că ea ar trebui să știe adevărul și i l-a mărturisit când aceasta a ajuns la vârsta majoratului. Nell s-a simțit groaznic la aflarea veștii, credea că nu se potriveșe în propria viață și s-a izolat de toți cei dragi. Când tatăl ei a murit, i-a lăsat gemantanul cel mic și o sumă de bani pentru a se putea întoarce acasă, în Anglia.   Aducându-și aminte doar de Autoare ( femeia ce a urcat-o pe vapor) și de căsuța ei unde nu avea voie să calce, Nell a plecat spre Anglia sperând să își găsească rădăcinile.  

Vezi aici recenzia altei cărți scrisă de Kate Morton

 
 
 
 
Zis și făcut! Nell a găsit locul, a început să dezlege ițele trecutului și s-a întors în Australia doar cât să își încheie socotelile și să adune bani pentru a putea locui în noua ei casă.
 
Lucrurile nu s-au aranjat așa cum ea și-a dorit, înainte să reușească să părăsească Australia, fiica sa i-a lăsat nepoata în grija pentru vreo două săptămâni și nu s-a mai întors. Nell a renunțat la visul ei și s-a ocupat de creșterea Cassandrei.
 
Când Nell a îmbătrânit prea tare și sfârșitul i-a venit, i-a lăsat Cassandrei jurnalul scris în Anglia, casa și misterul ce o învăluia. 
 
Cassandra fugea de propriile fantome și se lupta cu supărarea de i-a adus-o moartea bunicii. A plecat în Anglia cu gândul de a vinde casa de acolo, dar curiozitatea a împins-o să facă săpături în trecutul bunicii și ceea ce a descoperit a uimit-o total.
 
Mi-au plăcut în mod deosebit capitolele dedicatei Autoarei- femeia ce a urcat-o pe Nell pe acel vas. Am cunoscut-o pe aceasta încă de când era un copilaș, i-am cunoscut temerile și speranțele, i-am trăit viața cu sufletul la gură. Pentru mine, acele capitole au fost cele mai palpitante, le așteptam cu mare interes sperând să mai găsesc o piesă din puzzle-ul creat de Kate Morton.
 
Cartea primește cinci steluțe pe Goodreads și multe recomandări din partea mea!

You may also like...

7 Responses

 1. Admin spune:

  Am adorat cartea asta! Iti recomand si "Casa de la Riverton". Alternarea de planuri trecut – prezent este ca un tipar pentru Kate, dar unul care reușește mereu să surprindă

 2. Antoaneta spune:

  Despre Kate Morton am tot citit recomandari pe blogurile de carte, dar am amanat lectura cartilor ei. O sa urc mai sus pe lista de lectura aceste carti.

 3. maria ancuta spune:

  Felicitari pentru inca o recenzie super interesanta.

 1. 7 martie 2019

  […] sunt tot mai atrasă și dornică să citesc încă ceva ce îi poartă numele. Am început cu Grădina uitată, am continuat cu Casa de lângă lac și Păzitoarea tainei, iar zilele trecute am terminat și […]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *