FLOWER de ELISABETH CRAFT și SHEA OLSEN

 
 
Doamne, cât de mult mi-am dorit cartea aceasta și cât de mult a dat-o în bară! Mă așteptam la cu totul altceva și am găsit o combinație de cărți clișeice, cuprinse într-un singur volum sub o copertă minunată! Așa îmi trebuie dacă aleg cărțile după copertă!
 
Cartea începe foarte bine! Ne este prezentată Charlotte, o tânără hotărâtă să schimbe soarta femeilor din familia ei. Ea nu vrea să rămână însărcinată la o vârstă frageda, nu vrea să își strice viitorul pentru câteva momente de iubire. Bunica, mama și sora ei, s-au îndrăgostit de tinere și au fost părăsite atunci când au rămas însărcinate. Charlotte nu vrea ca asta să se întâmple, ea are un plan bine pus la punct, ea va studia medicina și va fi suficient de ocupată încât să nu cedeze ispitelor.
 
Mi-a plăcut mult de Charlotte de la începutul cărții, probabil de aici și dezamăgirea mea cea mare!
 
Charlotte lucra cu jumătate de normă la o florărie și așa l-a cunoscut pe Tate Collins- un iubit muzician.
Deși nu știa cât e de faimos, o scânteie s-a aprins în inima ei atunci când Tate a intrat în florărie și a cucerit-o pe jumătate, când, a doua zi la școală a primit un superb buchet de trandafiri mov.
 
Deși aceasta era hotărâtă, Tate a reușit să pătrundă în inima ei și a făcut-o să cedeze.
Măi, eu nu m-am mirat că a renunțat la ideea de a sta departe de orice relație. Ideea mi s-a părut o nebunie de la început. Era firesc să iasă în oraș și să cunoască băieți, totuși deja era majoră. Ce m-a surprins și m-a dezamăgit, a fost, în primul rând, faptul că îi ierta orice! O fată atât de hotărâtă încât să se țină atâția ani departe de viața socială a liceenilor, cu un plan de viitor atât de bine definit, mă îndoiesc că ar fi acceptat umilințele lui. Mesajul transmis de această carte mi s-a părut nepotrivit pentru varsta pentru care este recomandată (13+).

Flower

În al doilea rând, m-a dezamăgit modul în care s-a lăsat cucerită! Până au ieșit prima dată în oraș, a fost ok. Au fost scene drăguțe ce îți aduc zâmbetul pe buze. Dar după ce au depășit acest prag… un alt mesaj greșit a fost transmis! Deasemenea, acel “E viața mea!” mi s-a părut folosit în situații total nepotrivite. 
 
Mi-au plăcut mult paginile în care Charlotte petrecea Ajunul Crăciunului, au fost un preludiu minunat pentru perioada mea preferată, IARNA!
 
Toate acestea fiind spuse, recomand cartea persoanelor ce vor să citească ceva ușor, ceva clișeic. Cu toții avem momente de astea, recunoașteți! Dar, nicidecum, nu o recomand adolescenților! Nu mi se pare că au ce învăța din ea!
 

You may also like...

10 Responses

 1. Admin spune:

  M-a dezamăgit rău! Bine că nu-s singura! Pupici!

 2. nieves spune:

  Îți recomand să citești Distanța dintre noi- Kasie West( sper să nu greșesc). Este tot o carte cu adolescenți, tot ceva clișeic, dar este un clișeu savuros, cu replici inteligente și o acțiune frumos conturată. Mie mi-a lăsat o amintire foarte plăcută acea poveste. Vei vedea că și un clișeu poate să fie o lectură relaxantă.

 3. maria ancuta spune:

  Sunt 100% de acord cu tine. Prea usor si-a uitat principiile cand l-a intalnit pe Tate. Ok, s-a indragostit, dar la naiba, putea sa nu se lase chiar asa usor. O cafea, o floare si gata e dispusa sa se culce cu el :)).

 4. Laura Candrea spune:

  ������ Sunt in proportie de 99% de acord cu tine! Usoară de citit dar nu are acel "wow" pe care-l asteptam desi, coperta este minunată!

 5. Alina S spune:

  Ceea ce mi-a placut la aceasta lectura este traiectoria lui Charlotte si ambitia de a-si dori ceva al ei, nu sa fie ca restul femeilor din familie. Dar clar nu este pentru varsta 13+. Cat despre tine, Adriana, imi place ca vorbesti cu sinceritate si expui fix punctul tau de vedere. Felicitari! :*

 6. Claudia spune:

  Exact asa am gandit si eu despre carte. Ca e cliseica si usurica. De citit ca sa treaca vremea :p

 7. Recunosc ca nu m-a prea tentat. Citind recenzia ta se pare ca nu prea am nimic de piertud. Si ramane încă la (ne)tentații. Îmi place foarte mult cum si punctat ce ti-a placut si ce nu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *