DELICATEȚE de DAVID FOENKINOS

Dacă ești în căutarea unei cărți pe care să o poți citi într-o după-amiază de dumincă, o carte emoționantă cu o poveste diferită de iubire, cu un dram de dramă și presărată cu umor subtil, DELICATEȚE este titlul ei.
Mi-a plăcut modul în care a fost scrisă cartea, trecerea de la fericire și nepăsare, la dramă și disperare iar mai apoi, la încercarea normalității, a fost atât de fină încât abia le-am simțit și doar zâmbetul de mulțumire m-a făcut să-mi dau seama că am ajuns la ultima pagină.
Nathalie a fost abordată de viitorul ei soț pe stradă. Deși relațiile ce încep în acest fel nu îmi inspiră niciun fel de încredere, în cazul lor a fost începutul perfect pentru șapte ani fericiți, fiecare zi fiind unică în felul ei, fiecare întâmplare banală marcând iubirea dintre ei.
După șapte ani, între ei a intervenit… destinul ce, fără delicatețe, a hotărât că Nathalie trebuie să o ia de la capăt, că trebuie să trăiască chinul unei tinere văduve, să evite avansurile bărbaților și să încerce să se adune, să învețe să trăiască fără el.

Delicatețe…

Șeful său și-a arătat interesul pentru ea mult prea repede și nu la mult timp după ce s-a întros la muncă, a fost nevoită să îl asigure că niciodată nu îl va privi ca pe un potențial partener.
Reputația văduvei neiteresată de relații, i s-a răspândit în firmă și toți au fost luați pe nepregătite când Nathalie a început să iasă cu unul din cei mai puțin atragători bărbați de pe planetă, care se întâmpla să lucreze în echipa ei. Acest lucru a ajuns și la urechile șefului ei,ce era rănit în orgoliul său de cuceritor.
Cum a ajuns Nathalie în această situație și cum se va încheia povestea aceasta, o să aflați singuri.
Nu pot să spun că această carte a fost wow, dar spun că mi-a plăcut și că am găsit ponturi utile despre viață și fericire.

You may also like...

8 Responses

 1. Se pare ca am rămas codașa cu cititul acestei cărți. O am de ceva vreme, destul de multă, dar încă nu am savurat-o. Felicitări!

 2. anasylvi spune:

  Am auzit lucruri bune despre carte iar ceea ce ai scris aici m-a convins in plus ca mi-ar placea sa o citesc si eu.

 3. Felicitări pentru recenzia minunată, care denotă multă delicatețe! <3 Și mie mi-a plăcut romanul, mai ales că nu mai citisem demult ceva postmodernist, iar pe Nathalie am iubit-o, așa, cu toate căderile ei.

 4. maria ancuta spune:

  O am si eu in biblioteca. Am cumparat-o acum ceva vreme ca sa fac suma rotunda, dar pana acum nu am apucat sa o citesc. Felicitari pentru recenzie

 1. 11 martie 2019

  […]         6. Caruselul inimilor               7. Vorbe dulci               8. Delicatețe               9. Îmi pare rău, sunt așteptată!             Fiecare carte mi-a […]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *