ÎNTÂLNIRE CU VIAȚA de CECELIA AHERN recenzie

O carte extraordinară

Cartea ÎNTÂLNIRE CU VIAȚA de Cecelia Ahern, este ca… o întâlnire cu viața! Este o carte ce scoate în evidență lucruri știute de noi, dar pe care le evităm, le împingem într-un colțișor din care să nu le mai auzim bâzâitul deranjant ce semnalizează nemulțumirile, pe care nu vrem să le recunoaștem. Este o carte ce spune adevărul tuturor,  deși este plină de minciuni. Ca să înțelegeți ce vreau să spun, vă fac cunoștință cu Lucy!

Întâlnire cu viața de Cecelia Ahern

Lucy este o femeie de aproape treizeci de ani, senină și stăpână pe situație, la prima vedere. Locuiește într-o garsonieră cu un motan ce nu avea dreptul să locuiască acolo, avea un loc de muncă acceptabil, dar pe care l-a câștigat mințind, are o gașcă de prieteni pe care i-a umplut de minciuni, un fost iubit după care încă plângea și o familie bogată în prezența căreia exprimarea sentimentelor nu era acceptată.
Știu că nu pare o situație prea roz, dar, cu toate acestea, Lucy se simțea bine în “bula ei de săpun”, însă viața ei nu era bine deloc și a început să îi ceară socoteală!
Cecelia Ahern a atribuit rolul de viață a lui Lucy unui bărbat nu prea simpatic la prima vedere. El reflecta modul în care era viața ei și nu mare mi-a fost surpriza când ne-a fost prezentat acest bărbat neîngrijit și morăcănos. Deși Lucy spera să îl păcălească cu atitudinea ei că totul era sub control și să scape de compania bărbatului, viața nu se simțea deloc bine și era hotărâtă să îndrepte asta. Acum cei doi erau o echipă, viața o însoțea peste tot și la fiecare minciună spusă de Lucy, viața spunea un adevăr!

Cărțile Ceceliei Ahern

Nu cred că mai e o surpriză faptul că ador stilul Ceceliei, am avut parte de foarte mult umor, de întâmplări haioase sau îngrijorătoare, de momente tensionate și de momente emoționante. Mi-a plăcut mult caracterul lui Lucy,  modul în care îi ajuta pe cei din jur, iar mesajele și discuțiile dintre ea și Don(nu vă spun cine e Don 😜), m-au făcut să zâmbesc pe parcursul lecturii.
Vezi ce alte cărți scrise de Cecelia Ahern am mai citit, aici!

You may also like...

28 Responses

 1. Admin spune:

  Ne-am "sincronizat " cu Cecelia Ahern. Nu am citit cartea, dar imi place cum suna. Rămân fidela vechiului ei stil. 🙂

 2. Admin spune:

  În momentul acesta cred că este cea mai bună carte a ei, dar vreau să o încerc și pe cea noua!

 3. Antoaneta spune:

  Eu am început al doilea volum din Flawed (Defecți a fost denumirea aleasă la noi în țară). E complet diferit stilul. Se vede că a dorit să schimbe direcția și să se adapteze la trendul care e acum în materie de cărți.

 4. maria ancuta spune:

  Foarte frumoasa recenzia. Cartea mi-a placut foarte mult.

 5. Inca nu am citit cartea, de fapt, am citit doar "P.S. te iubesc" de la aceasta autoare. Dar prezentarea ta este frumoasa.

 6. Admin spune:

  Mă bucur că te-am tentat.

 7. anasylvi spune:

  Ma bate gandul sa citesc si eu! 🙂

 8. Daniella L spune:

  Si mie mi-a plăcut mult cartea,dar mai ales substratul ei.Felicitări pentru recenzie,mi-am reamintit cu drag de actiune si multumesc că,datorită tie am avut ocazia sa o citesc!

 9. Alina spune:

  Eu pana acum am rămas la Love, Rosie, ca și preferata. Am iubit cartea din primele pagini. Am plâns alături de personaje și m-a durut ca i-a adus împreună atât de târziu în viata. Pare interesanta și aceasta. O sa o caut.

 10. Sper sa reusesc si eu sa o citesc cat de repede. Pare faina.

 11. SILVIA spune:

  Pare foarte interesantă.

 12. Laura spune:

  Cum sa dorm eu la noapte daca tu nu mi-ai spus cine e Don? O voi citi si Eu! M-ai facut curioasă!

 13. Dana spune:

  Foarte mult mi-a plăcut! Mi-aș dori sa mai citesc cărți de ale sale.

 1. 7 martie 2019

  […] viața te pune să faci alegeri […]

 2. 11 martie 2019

  […] Întâlnire cu viața. Chiar e strălucitoare, nu-i așa? 4. Globurile. O carte îndrăgită, cu tema Crăciunului! […]

 3. 18 aprilie 2019

  […] aici o altă carte scrisă de Cecelia […]

 4. 21 aprilie 2019

  […] aici o altă carte apărută la Editura […]

 5. 13 septembrie 2019

  […] mereu viața fiului său, iar acesta acceptă orice, fără să riposteze. Și ea are propria viață, care bineînțeles că o influențează și pe cea a lui Jeremiasz. De asemenea, și păsările […]

 6. 7 februarie 2020

  […] în toate cărțile Ceceliei Ahern, în Anul în care te-am întâlnit, găsim umor. Mult umor îmbinat cu sentimente […]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *