O SUTĂ DE NUME de CECELIA AHERN recenzie

Comoara asta, O sută de nume de CECELIA AHERN, stă la mine în bibliotecă de cel puțin un an. 🙂
Cum am rezistat atât fără să o citesc, nu prea știu.
one hundred names

Cărțile autoarei CECELIA AHERN

Cred că v-am mai spus în una din celelalte recenzii a cărților citite de mine și semnate de Cecelia Ahern, că o consider autoarea mea preferată. De aceea nu mă grăbesc să citesc tot ce am în bibliotecă scris de ea. Da, o ador! Și nu mă satur niciodată de stilul ei. Cărțile ei îmi oferă o stare de bine cum niciun alt autor nu reușește. Îmi oferă speranță și certitudinea că totul se va termina cu bine. Am spus „cu bine”, nu „cum ne dorim noi”,  și de aceea prefer să le citesc cu un interval de timp între ele, chiar dacă tentația e mare. Cărțile Ceceliei Ahern sunt pentru mine ca rezerva de ciocolată a femeilor, ma simt bine chiar și când mă gândesc la ele.

Despre O sută de nume de Cecelia Ahern

O SUTĂ DE NUME de CECELIA AHERN, este ca o palmă pentru persoanele capabile de orice pentru a avea succes. În O SUTĂ DE NUME, Cecelia Ahern, prin personajul său, Kitty, ne subliniază faptul că întotdeauna trebuie să rămâi om, indiferent de miză, indiferent de câștig, indiferent de prestigiu.
Kitty a uitat aceste lucruri și când s-a văzut cu postul mult visat, a făcut cea mai mare gafă posibilă. O gafă ce va distruge tot ce a construit.
Când s-a dovedit că profesorul pe care Kitty l-a acuzat că ar fi avut relații cu o elevă de a sa, este complet nevinovat, postul de televiziune a fost dat în judecată. Kitty și-a pierdut slujba, iar locul de la revista unde scria, este în pericol. Kitty este conștientă că este încă acolo datorită prietenei ei, Constance, fondatoarea revistei.

Când crezi că nu se poate mai rău de atât…

Constance suferea de cancer și a murit, dar nu înainte de a-i lăsa lui Kitty o ultimă temă.
Constance îi spusese despre ultimul său proiect, un proiect pe care nu l-a mai putut finaliza. Aceasta avea o listă cu o sută de nume, dar a murit înainte de a-i explica ce ar trebui să facă cu ele.
Ca ultim omagiu, numărul revistei din acea lună, îi era dedicată, iar Kitty a primit responabilitatea de a afla legătura dintre cele o sută de nume și de a scrie un articol.
Deși își dorea foarte mult să facă acest lucru pentru prietena ei, era complet demoralizată și nu credea că va reuși. Totuși trebuia să încerce, așadar, a luat cartea de telefoane și a încercat să dea de ei. Termenul de două săptămâni nu avea să-i permită să întâlnească toate acele o sută de nume, dar spera ca cei pe care îi va cunoaște o vor face să înțeleagă ce dorea Costance să facă.

Fiecare om e special

Ce a reușit Kitty să afle? A aflat că toate acele o sută de nume nu au nicio legătură între ele, acei oameni nu s-au cunoscut niciodată și nici nu au discutat cu Constance cât încă trăia aceasta.
Kitty a întâlnit șase oameni de pe lisă. Fiecare părea să nu aibă nicio poveste senzațională de spus, deși erau oameni frumoși, oameni buni. Acest lucru o pune pe Kitty în încurcătură și îi e tot mai greu să  o înțeleagă pe prietena ei.
Cum o vor schimba acești oameni pe jurnalista noastră? Va reuși Kitty să se împace cu greșeala făcută? Vă invit să aflați citind O sută de nume ( titlu original:one hundred names)  de Cecelia Ahern.

You may also like...

27 Responses

 1. Pare tare faina cartea asta. E pe lista musai de citit.:P

 2. Este una dintre cărțile autoarei care mi-a scăpat, în ciudat faptului că iubesc stilul autoarei. Pare o carte de suflet și pentru suflet, felicitări pentru recenzia minunată!

 3. Geo spune:

  Mersi pt recomandare. Am cartea.

 4. Anca spune:

  Mi-a plăcut și mie tare mult. Evoca importanta omului de rând și faptul toți avem o poveste specială de spus.

 5. Cornelia spune:

  Se vede ca citit place cum scrie aceasta autoare.Eu daca nu ma înșel am citit doar o carte de a ei si aceia propusă de tine.Imi doresc sa mai citesc si altele,dar nu mi se leagă de mâini.Cred ca astept o altă provocare ������

 6. Se pare ca e o carte cu multa incarcatura emotionala.

 7. Anonim spune:

  Eu inca nu mi-am gasit portia de ciocolata ascunsa pana acum, niciun autor care sa ma faca sa ma simt asa cum te face pe tine cecelia 🙂
  paula sosoi

 8. Lamiita Petre spune:

  Nu am mai citit de mult timp ceva de Cecelia Ahern, dar, uite ca mi-ai facut pofta de stilul ei si de povestile ei

 9. Admin spune:

  Mă bucur că am reușit 🙂

 10. Anonim spune:

  Cartile scrise de aceasta autoare sunt pe val, iar eu nu ma mandresc cu niciuna. Trebuie neaparat sa ma apuc de citit!

  MISS BEAR – Alexandra

 11. C. Croitor spune:

  Nu am citit nimic de aceasta autoare atat de in voga! Trebuie sa recuperez, are doar carti apreciate.

 12. Cecelia cred ca ascris o suta de carti, toate frumoase si usor de citit.

 13. vyo vyoleta spune:

  Nu știam de aceasta carte, dar îmi place mult.

 14. Am citit aceasta carte chiar in ianuarie 2017 si mi-a placut foarte mult. Chiar m-a tinut prinsa intre paginile ei pana am terminat-o.

 15. Diana Ion spune:

  Am citit-o si mi-a placut tare mult, la fel ca si celelalte carti ale Ceceliei Ahern. Imi plac povestilr din cartile acestei scriitoare, sunt genul acela de carti pe care nu iti doresti sa le lasi din mana!

 16. MI-a placut mult cartea. Am citit-o si eu acum ceva timp

 1. 9 martie 2019

  […] Cecelia Ahern este autoarea mea preferată în acest moment, am amânat să citesc Defecți. Știind că […]

 2. 9 martie 2019

  […] cărții O sută de nume de Cecelia Ahern, se poate citi aici. Dacă ar fi să caut zilnic citate, cu siguranță în cărțile Ceceliei Ahern tot timpul aș […]

 3. 18 aprilie 2019

  […] aici o altă carte scrisă de Cecelia […]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *