BĂIATUL ȘI MISTERIOASA DISPARIȚIE de RUSSELL NEWELL recenzie

baiatul si misterioasa disparitie
Încă de când Editura Corint – Leda Edge a anunțat apariția romanului Băiatul și misterioasa dispariție de Russell Newell, mi-am dorit să o citesc. Deși mă așteptam la un altfel de thriller, la o anchetă amplă a poliției, până să ajungă cartea la mine, am aflat că alta este direcția pe care o urmează și m-am bucurat și mai mult.
 
 
 
 

Băiatul și misterioasa dispariție – despre o sectă religioasă

 
Trebuie să recunosc că tot ce are legătură cu vreo sectă mă intrigă. Modul în care mințile le sunt spălate unor oameni, cum ajung să rostească în cor aceeași mantră, ba chiar mai mult, să o și creadă, mi se pare fascinant. Așadar, apreciez cărțile ce abordează un astfel de subiect, deși sunt cărți triste ce prezintă persoane sau familii distruse. Băiatul și misterioasa dispariție este o astfel de carte, la fel a fost și Fetele, deși acolo a fost vorba de o altfel de sectă.
 
Băiatul și misterioasa dispariție de Russell Newell arată nedreptățile vieții și subliniază importanța speranței și a credinței în viața noastră.
 
 
 

Băiatul și misterioasa dispariție – despre neînțelegerile părinților

 
Gus este un bărbat ce se bucură de succes profesional, dar care se confruntă cu un proces de custodie. Soția lui s-a dovedit a fi o scorpie și consideră că nu este nevoie de el în viața copiilor. El era hotărât să se bucure de fiecare clipă alături de cei mici, așadar s-a pregătit așa cum se cuvine pentru un Crăciun de neuitat, primul Crăciun de când el și Victoria s-au separat.
 
Dar acest Crăciun s-a transformat în cel mai negru coșmar al fiecărui părinte. Fiul său a dispărut în timp ce se plimba cu bicicleta, un cadou primit de la Moș Crăciun.
 
Deși l-a căutat ore întregi, nu a găsit niciun indiciu despre locul sau starea în care ar putea fi copilul. Îngrozit, a anunțat poliția. Gus era un tip irascibil și nu a reacționat deloc bine când poliția au început să îi pună întrebări de parcă el ar fi fost cel ce i-a făcut rău fiului său, Jack.
 
 
În paralel, urmărim și soarta micuțului Jack. Acesta a fost ademenit de doi străini într-o mașină și a fost anunțat că de acum ei erau familia lui.
 
 
 

„Dumnezeu nu îți dă mai mult decât poți duce!”

 
Ajuns la ferma care avea să-i fie casă, l-a cunoscut pe Abraham, conducătorul lor, care vorbea cu Dumnezeu. El a hotărât că Jack trebuie luat de lângă părinții săi. Un om crud care se voia a fi bun.
Plânsetele și rugămințile lui Jack nu aveau niciun efect asupra celor de la fermă. Cu toții îi garantau că se va bucura și îi va mulțumi lui Abraham pentru faptul că l-a salvat de la o viață a pierzaniei. Jack a primit un nou nume și studia zilnic BIBLIA pentru a înțelege cuvântul Domnului și motivul pentru el se afla acolo.
 
Dar oare așa să fie? Se va putea adapta Jack la fermă? Va avea o viață bună sau plină de lipsuri și chinuri? Dar familia lui ce fel de viață va mai duce după o pierdere așa de mare?
 
Mesajul cărții Băiatul și misterioasa dispariție, este unul foarte clar:
Atunci când îți este greu, când nimic nu mai are sens și totul în jurul tău se destramă, apelează la singurul care te poate ajuta… Dumnezeu!
 
 

You may also like...

33 Responses

 1. Rusu Diana spune:

  Oau, m-a fascinat si speriat in acelasi timp descrierea pe care ai facut-o cartii. Imi place ideea de a prezenta rautatea sub imaginea omului credincios care vrea sa aduca mantuire oamenilor. Acum chiar vreau sa citesc aceasta carte!

 2. Daniella L spune:

  Deja sunt la primele pagini si cartea m-a "prins".Acum citind recenzia, devin nerăbdătoare! 🙂
  Felicitări pentru recenzie si mulțumesc pentru carte!��

 3. Pare super faina. Ma faci tot mai curioasa.

 4. anasylvi spune:

  Frumos prezentat, punctual. Nu am citit cartea insa din descrierea ta are o intriga promitatoare si imi place mesajul pe care l-ai evidentiat in finalul prezentarii.

 5. Laura Candrea spune:

  Oau! Chiar ma tenteaza! Felicitari pentru recenzie!

 6. Denisa Shaw spune:

  Mi-a plăcut recenzia ta, dar parcă nu mă atrage cartea. Am văzut că sunt păreri diversificate cu privire la ea şi încă nu m-am hotărât dacă o voi citi sau nu.
  Felicitări pentru recenzie!

 7. Tyna spune:

  O temă interesantă! Ai reușit să-mi stârnești curiozitatea, poate voi da o șansă pe viitor acestei cărți.

 8. Oli spune:

  Frumoasa prezentare si bine argumentata, felicitari! Cred ca e interesanta cartea, are o tema inedita si foarte sensibila.

 9. Geo spune:

  Îmi place prezentarea. Cartea nu știu dacă este pe placul meu…

 10. Mili spune:

  M-am tot invartit in jurul acestui subiect, sa o iau, sa nu o iau, dar din ce ai scris tu, chiar are substanta. Am sa o caut si in librarie, poate rasfoind-o putin ma va convine sa o citesc repejor.

 11. Felicitari, o recenzie care atrage si starneste curiozitatea! Cu siguranta o voi trece pe lista mea de lecturi!

 12. Frumoasă prezentarea. Felicitări și tema cărții este interesată.

 13. Dana spune:

  Foarte mult mi-a plăcut cartea!!!

 14. Ana Maria Chiperi spune:

  Abia aștept să o citesc! Frumoasă recenzie, felicitări!

 15. Eva Anca spune:

  Tentantă recenzie! Încă nu am citit cartea.

 16. Silvia spune:

  Frumoasă recenzie!!!

 17. Cornel spune:

  Frumoasă recenzie

 1. 9 februarie 2019

  […] copil, m-am gândit că neapărat trebuie să luăm și pentru el un album. După ce am aflat că e băiat am început căutarea. Am început cu Libris și am găsit acolo câteva albume foarte drăguțe […]

 2. 9 martie 2019

  […] Băiatul și misterioasa dispariție a apărut la Editura Corint și am scris despre ea aici. […]

 3. 9 martie 2019

  […] de crime de Meg Gardiner este un adevărat puzzle. Un  thriller foarte bun care îți solicită toată atenția pentru a nu pierde șirul evenimentelor. În Lanțul […]

 4. 25 februarie 2020

  […] Inițial mi s-a părut greu de urmărit întreaga poveste, cu trecerile de la prezent la trecut, de la o identitate la alta. După ce mi-am dat seama cum merg lucrurile, am savurat povestea așa cum merită. Mi-a plăcut foarte mult faptul că totul a fost explicat, că nu au rămas goluri sau întrebări fără răspuns. Povestea familiei Whitaker m-a dus cu gândul la un alt thriller care mi-a plăcut foarte mult, și anume la Băiatul și misterioasa dispariție. […]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *