CERCUL DE PIATRĂ volumul 1 de DIANA GABALDON

Mi-a fost dor de personajele din OUTLANDER, de umorul lor, de modul în care își aleg prioritățile, de optimismul lor… Trebuie să recunosc că, până în prezent, seria Dianei Gabaldon este preferata mea și abia aștept să citesc și celelalte volume traduse la noi.

În CERCUL DE PIATRĂ volumul 1, Claire, Roger și Brianna, îi dau de urmă lui Jamie. Aceștia află din documentele istorice că Jamie nu a murit în acea bătălie și că a devenit o legendă a locului. Deși Brianna își iubea foarte mult mama, era dispusă să o lase să plece în căutarea tatălui ei, simțea nevoia ca tatăl ei să afle că sacrificiul lui nu a fost în zadar, că ea era bine…

Jamie a trăit într-o peșteră timp de șapte ani, ascunzându-se de englezi și rugându-se ca soția și fiica lui să fie în siguranță.
Jamie era conștient că își putea ajuta familia și oamenii aranjând să fie prins, în schimbul recompensei.

Acest sacrificiu l-a dus într-o închisoare. Dar, după cum îl știm deja pe Jamie, nici acest lucru nu a făcut din el un egoist fără scrupule. Acolo, avea grijă de ceilalți deținuți și negocia, cu cei de la conducere, pentru a le fi cât mai bine.

Vezi aici Cercul de piatră volumul 2

 
 
 
Norocul i s-a schimbat atunci când Sir Grey- tânărul ce a încercat să o salveze pe Claire de Jamie, în urmă cu mulți ani- a fost numit răspunzător al închisorii. Deși orgoliul tânărului a fost rănit, acesta nu a putut să îl urască pe Jamie și s-a atașat de el. Așadar, când deținuții au fost exilați, Jamie a prins un loc de grăjdar la ferma unor prieteni de ai lui Sir Grey.
 
Totul părea să meargă în sfârșit bine. Jamie avea grijă de cai, avea parte de aer curat, loc destul, mâncare și cărți. Reușise chiar să ia legătura cu sora lui și să își trimită periodic scrisori, liniștea fiindu-i deranjată doar de fiica angajatorului ce avea alte planuri cu el.
Dar oare viața lui Jamie poate fi vreodată așezată? Ce surprize îi rezervă viitorul?
 
Mi-a plăcut foarte mult faptul că în acest volum a fost vorba mai mult despre Jamie, despre viața și chinurile îndurate de el. Cu siguranță este personajul meu, masculin, preferat. Este un tip complex, inteligent, corect, carismatic și amuzant, ce nu îți poate rămâne indiferent.
 
Volumul ia 5 steluțe pe goodreads și o recomandare sinceră!
 
 
 

You may also like...

28 Responses

 1. Admin spune:

  Este clar…tare uite să aduc seria pe noptiera mea. sa vina Decembrie!

 2. anasylvi spune:

  Seria asta este numai o tentatie!

 3. Tyna spune:

  O recenzie foarte frumoasă și convingătoare! Felicitări!

  O serie superbă, care dă dependență! Eu citesc Talismanul în acest moment, voi veni în curând cu impresii!

 4. Pare interesanta cartea, dar nu stiu de ce pe mine nu m-a atras seria.

 5. Ma tenteaza foarte mult aceasta serie, dar mi-e oarecum teama, nu prea sunt genul meu si au un pret destul de mare. Felicitari pentru recenzie!

 6. Dorina spune:

  E clar, trebuie sa aduc si eu seria asta pe noptiera mea :).

 7. Nu am citit încă aceasta carte…

 8. Foarte tare mă tentezi cu această serie… Sper ca în iarnă să ajung și eu la ea…

 9. E superbă seria asta. Ca si recenzia ta, de altfel.

 10. Ghanda spune:

  O întrebare, mi-e puțin neclar: acesta e primul volum din serie sau e un alt volum (2, 3 etc) împărțit în mai multe, din care acesta e primul?

 11. Diana Răuțu spune:

  Nu am citit seria dar mă tentează foarte mult. Sper să o cumpăr cât mai repede 🙂

 12. Nu am citit nicio carte scrisa de această autoare dar cartea ma tentează sa o citesc..

 13. Cornelia spune:

  Ce dor o sa ne fie de personaje,după ce se termină toată seria…❤ Jamie

 1. 25 februarie 2019

  […] din volumul precedent erau semne care arătau că Bree vrea să treacă prin cercul de piatră și să își găsească părinții. Găsind un anunț vechi care anunța moartea acestora, Bree ia […]

 2. 11 ianuarie 2020

  […] găsit locul. Duc o existență total diferită de ceea ce au trăit ei înainte să treacă prin cercul de piatră. Atunci când bărbații de la Ridge trebuie să formeze o mică armată și să plece să lupte […]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *