SUFLEUL de ASI E. PERKER recenzie

Sufleul de Asli E Perker mi-a fost recomandată și împrumutată pe către prietena mea de la Porția de citit, Cătălina. Mi-a garantat că o să-mi placă cartea și a avut dreptate. V-am mai spus eu că atunci când Cătălina recomandă ceva, e cazul să nu ezitați.

 

editura univers

Sufleul – Despre nevoia de a evada

 
Lilia, Ferda și Marc sunt oameni normali, ca oricare dintre noi. Oameni normali puși la mari încercări de către soarta ce se dovedește, deseori, nemiloasă. Lilia, Ferda și Marc sunt oameni diferiți, oameni care locuiesc în locuri diferite, dar care ajung să aibă o pasiune comună: gătitul. Toți trei își găsesc puterea și liniștea în acest obicei casnic obișnuit.
 
 
 

Când simți că nu mai poți, mai încearcă o dată

 
Lilia adoră să gătească și o face zilnic, chiar dacă soțul ei morăcănos se plânge tot timpul de mirosul creat. Cei doi nu mai au de mult o căsătorie fericită. Când și cum s-au îndepărat… cred că nici ei nu mai știu exact. Cei doi au adoptat doi copii când erau tineri, dar nu au o legătură strânsă cu aceștia. Ei le reproșează continuu că au profitat de ei pentru a primi bani de la stat și îi vizitează foarte rar.
 
Deși sufereau enorm, cei doi soți nu i-au contrazis niciodată și continuau să le trimită cecuri pentru a-i ajuta financiar. Lilia nu era deloc fericită, dar lucrurile au devenit și mai rele când soțul ei a întâmpinat o problemă medicală și a ajuns să îl îngrijească. Tot atunci s-au hotărât să închirieze și restul camerelor disponibile, iar Lilia a început să gătească și mai mult și mai divers, profitând de această unică plăcere a vieții.
 
Ferda este și ea o bucătăreasă pasionată. Locuiește cu soțul ei și are o viață plăcută. Pentru ea viața se schimbă atunci când mama ei are nevoie de îngrijire. Ferda și-a adus mama să locuiască cu ei și o îngrijea 24 din 24. Dar mama nu era o femeie deloc plăcută. Îi făcea zile fripte bietei femei. Acest lucru nu a fost o surpriză pentru nimeni. Oricine o știa pe bătrână, nu era mirat deloc. Se pare că toată viața a fost o femeie egoistă și Ferda a avut de suferit tot timpul din cauza ei. Partea bună era că bătrâna avea un apetit bun, iar bucuria de a găti a Ferdei, nu îi era furată.
 
Marc nu știe nimic despre bucutărie. Soția lui era o bucătărească desăvârșită, dar aceasta a murit de curând. Marc a rămas singur și debusolat. Toți apropiații știau că nu era capabil nici măcar să deosebească sarea de zahăr. El avea alte pasiuni și îi plăcea rutina instalată între el și soția lui, dar cum soarta i-a furat cel mai de preț lucru avut. Marc este nevoit să învețe să găsească bucuria de a trăi mai departe. Marc a aruncat tot ce era în bucătărie și îi aducea aminte de ea. A ieșit la cumpărături pentru a-și reaproviziona bucuria și a începe să găsească singur. Deși s-a dovedit dificil, Marc nu a renunțat.
 
 
 

Sufleul – o carte plină de arome, tristețe, dar și mici bucurii

 
Eu îi mulțumesc Cătălinei pentru recomandare și vă invit și pe voi să o citiți și să aflați unde îi va duce viața pe cei trei. 
 
 
 
 

You may also like...

11 Responses

  1. Am adus și eu romanul mai în față, pare a fi pe placul meu. Felicitări pentru recenzia tentantă și minunată! <3

  2. Multumim pentru recenzie, daca e despre pasionati de gatit, o voi cauta si eu.

  3. anasylvi spune:

    Mi-a placut acest roman, cu bucurii si tristeti. 🙂

  4. Foarte interesanta recenzia ta, subiectul imi place, micile drame se ascund oriunde, nu?

  5. Am citit cu placere recenzia. Este incredibil cum unii isi pot gasi bucuria in a gati si cate povesti de viata au unii de te induiosezi. Foarte interesanta cartea. As putea sa spun ca te unge la suflet

  6. Ma bucur mult ca ti-a placut. Chiar e o carte deosebita, care pare simpla, la prima vedere.

  7. Laura Candrea spune:

    Iar m-ai lasat cu sufletul la gura! 🙂 Felicitari pentru recenzie!

  8. Eva Anca spune:

    Foarte interesanta pare, iar coperta clar atrage atentia.

  9. Silvia spune:

    Frumoasă prezentare!

  10. Dana spune:

    Cred că mi-ar plăcea!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *