Mântuitorul de Jo Nesbo

Aproape toată săptămâna trecută mi-am petrecut-o cu Mântuitorul de Jo Nesbo – un scriitor scandinav de thrillere, total necunoscut mie până acum. Nu i-am văzut cărțile prin niciun grup de lectură pe care îl frecventez, dar mi-a atras atenția atunci când răsfoiam site-ul celor de la Libris. M-au atras toate cărțile lui și nu mă puteam hotărî pe care să o citesc în Februarie. După ce am văzut că acțiunea cărții Mântuitorul are are loc în luna Decembrie, am adăugat-o în coș.

Mi-a plăcut foarte mult Mântuitorul de Jo Nesbo. M-a ținut în priză pe tot parcursul lecturării, m-a făcut curioasă, m-a intrigat încă de la primele pagini. Am făcut legături,am „studiat” caractere, mi-am dat cu presupusul. Dar, în cele din urmă, am fost total pe lângă.

mantuitorul


Mântuitorul de Jo Nesbo – Un thriller complex

Mântuitorul de Jo Nesbo este un thriller complex. Avem multe personaje, crime, un ucigaș plătit, violuri, anchete ale poliției și corupție.

Detectivul Harry Hole este vedeta cărții – un tip singuratic, pe care colegii nu îl prea agreau și care era sub lupa noului șef al departamentului. Deși nu este văzut prea bine la serviciu, după ce un alt agent corupt a murit, Harry Hole nu este deranjat de acest lucru. El știe că a procedat corect în ceea cel privea pe colegul său și are conștiința împăcată. Detectivul avea un mod diferit de a privi lucrurile și reușea deseori să rezolve cazurile primite.

Când participi la un concert de colinde creat de Armata Salvării, te gândești că nimic rău nu se poate întâmpla. Împrăștii alături de ceilalți coriști, spiritul sărbătorilor audienței și te ajută și pe tine să simți că vine Crăciunul. Ei bine, pentru Robert nu a fost deloc așa, deoarece acesta s-a ales cu un glonț în cap. Detectivul Hole și echipa lui au apărut la fața locului pentru a afla cine l-a ucis pe Robert. De cele mai multe ori ucigașul este un cunoscut de al victimei, spune Hole, și chiar dacă nu au niciun fel de suspect, investigația începe. După ce i-au interogat pe prietenii și pe fratele victimei, a ajuns la concluzia că Robert nu era deloc un îngeraș și că a fost ucis de un asasin profesionist. Cine l-a angajat și din ce motiv? Cine este acest ucigaș?

După cum am spus și la începutul articolului, Mântuitorul este un thriller complex. Este împărțit în patru părți. După fiecare parte citită, tot mai multe întrebări mi-au ocupat mintea, captivându-mă total. În ultima parte a cărții, sau mai bine zis , în ultimele capitole ale cărții, toate piesele s-au așezat acolo unde le era locul, uimindu-mă cu deznodământul.

Dacă nu ați citit încă Mântuitorul de Jo Nesbo, vi-l recomand!

You may also like...

14 Responses

 1. Dana spune:

  Sună bine de tot!!!

 2. Eva Anca spune:

  Mulțumesc pentru recomandare. Nici eu nu am citit nimic de acest autor încă, dar prezentarea ta m-a convins că trebuie să îl trec pe listă.

 3. Almona spune:

  Am citit acum câțiva ani niște thrillere scandinave și mi-a trecut.

 4. Ce frumoasă pare! Felicitări pentru recenzia minunată! <3

 5. Mirela-Carmen spune:

  pare foarte interesanta cartea! Ador lecturile in care… finalul ma uimeste! Sunt destul de rare si orice e rar este apreciat. Cel putin de mine 🙂 . Multumesc pentru recomandare, Adriana! Nici eu nu stiam nimic despre cartile acestui autor.

 6. Oana M spune:

  Nu am citit cartea. De fapt nu am citit nimic de la Jo Nesbo, desi am tot auzit despre el. Cu siguranta imi pun acest titlu pe lista de viitoare achizitii. Mai ales ca este thriller.

 7. Georgiana spune:

  Cred ca ai descris perfect categoria de carti si de filme pe care nu le urmaresc 😀

 8. Silvia spune:

  Foarte bună recenzie!

 9. Pare minunata cartea. Frumoasa recenzia ta! Nu stiu cum reusesti sa ma faci sa imi doresc fiecare carte despre care ne povestesti.

 1. 5 aprilie 2019

  […] Mântuitorul de Jo Nesbo. Știu că am uitat să o pun și pe ea în imagine, dar nu pentru că nu mi-a plăcut, ci pentru că aveam impresia că am citit-o în Februarie. Cartea am primit-o de la Libris, a fost prima întâlnire cu autorul și mi-a plăcut. Recenzia o găsiți aici. […]

 2. 15 aprilie 2019

  […] pe cinste, încărcată cu iubire, înșelăciuni, minciuni și… frică. Nu am putut lăsa thriller-ul să aștepte prea mult pe noptieră și mi-am făcut weekend-ul mult mai palpitant […]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *