Orice pățit e învățat

Nu cunosc nici măcar o persoană care să nu își dorească să își construiască propria casă. Mulți dintre noi nu reușesc niciodată să facă o astfel de investiție. Mulți o încep, dar renunță pe parcurs, din cauza costurilor ridicate a materialelor și a manoperei. Atunci când începi construirea unei case, te gândești că doar o dată vei investi în acele materiale și că o casă premium trebuie construită din materiale de calitate, deci scumpe. La fel am crezut și noi și am fost foarte aproape să fim nevoiți să renunțăm la visul nostru de a ne construi propria casă.

Prima dată când ne-am gândit la construirea unei case premium, ne-am gândit bine unde exact vom dori să locuim. În cele din urmă am hotărât că ne-am cam săturat de viața agitată de la oraș și că cel mai bine i-ar sta casei noastre în localitatea în care eu am crescut. Mai exact în Poiana Stampei – o localitate de lângă Vatra Dornei, județul Suceava. Ne place foarte mult zona aceea, la fel și oamenii de acolo și eram siguri că vom duce o viață liniștită în casa mult visată.

De la vis la realitate sunt foarte mulți pași

După ce am rezolvat cu actele și tot ce a fost necesar, nu am prevăzut nebunia ce avea să urmeze. Am contactat un constructor care ne-a spus cu ce materiale ar trebui să începem. Soțul meu alerga din depozit în depozit pentru a afla prețurile materialelor și pentru a putea alege cea mai bună ofertă, raport calitate-preț. Căutam informații despre diferite materiale și încercam să ne dăm seama care este mai bun din punct de vedere calitativ și de ce. Nici nu cumpărasem măcar un sfert din ceea ce era necesar pentru a începe construcția și noi eram deja demoralizați, stresați și supărați. Banii din cont începuse să dispară mult mai repede decât speram noi.

Eram siguri că în ritmul acesta nu vom reuși să terminăm nici măcar primul nivel al casei mult visate. Începusem să cred că poate ar trebui să mă sacrific și să nu pun atât de mult accent pe anumite lucruri. Începusem să cred că ar trebui să îmi iau adio de la usile de interior Porta Doors, de la tigla metalica Granite Storm Impro sau de la pardoseala WPC. Dar oare m-aș fi putut bucura la fel de mult de o casă care nu ar fi fost premium? Aș fi putut să mă bucur la fel de casa noastră dacă pavajul din fața casei ar fi fost altul și nu un pavaj grila ales de noi inițial? Mă bucur că nu a trebuit să aflăm… Lucrurile s-au schimbat atunci când am făcut cunoștință cu vecinii.

Casa premium poate fi construită cu materiale ieftine

Atunci când am făcut cunoștință cu vecinii noștri, lucrurile au început să se așeze. Datorită lor acum avem parte de casa noastră perfectă. Atunci când ne-au invitat la ei la o cafea, nu speram să ne ofere și soluția salvatoare. Casa lor a fost o adevărată inspirație. Era ceea ce puteam numi o casă premium. Materialele folosite erau de calitate, dar nicidecum la fel de scumpe ca cele alese de noi. În acea după-amiază am intrat pentru prima data pe Casa de comenzi vindem-ieftin.ro și speranța mi-a revenit.

Acolo am putut compara ofertele furnizorilor, am găsit materiale ieftine, cu cel mai bun raport calitate preț. Acolo am găsit absolut tot ceea ce am avut nevoie pentru a construi casa și pentru a o finisa. Am economisit bani, dar și timp prețios. Am făcut un necesar de materiale, iar ei s-au ocupat mai departe. Nu am crezut că mi se va părea atât de simplu să construiești o casă și, mai ales, nu am crezut că mă voi putea bucura așa de întregul proces.

Casa premium – soluția salvatoare

Stau alături de vecina mea, pe terasa din spatele casei mele albe cu etaj, cât de des avem ocazia. Încă îi sunt recunoscătoare pentru soluția salvatoare și ne bucurăm că acest lucru ne-a făcut să legăm o prietenie frumoasă. Nu doar o dată am gătit împreună în bucătăria spațioasă și am servit masa cu toții în sufrageria imensă. Sufrageria este mândria casei, cu mobila în stil minimalist, cu fotoliile noastre comode și cu un Parchet Exquisit Tec Argintiu Nostalgie, care oferă strălucire încăperii. Ne-am construit casa așa cum ne-am dorit, fără să fim nevoiți să renunțăm la ceva. Ba chiar mai mult, am adăugat și panouri solare.

parchet

De vreo trei zile îi urmărim pe viitorii noștri vecini, cei care au cumpărat locul de vizavi, în timp ce ne bem cafeaua în balconul dormitorului nostru. După numărul mare de oameni care intră și ies din curte și după fețele lor încruntate, ne dăm seama că sunt în aceeași situație în care eram și noi atunci când am început construcția. Astăzi nu mai stăm pe gânduri. Eu pun de cafea și soțul meu îi invită pe terasă. Deja au pierdut destul timp, poate chiar și bani. Astăzi le oferim soluția salvatoare!

Articol scris pentru Spring SuperBlog 2019!

You may also like...

11 Responses

 1. Dana spune:

  Când o veni vremea pentu căsuța mea, te caut să mă sfătuiești. Felicitări pentru articol!

 2. Eva Anca spune:

  Ce articol frumos! Chiar ca noroc cu vecinii, iar noii tai vecini sunt norocosi sa te aiba acolo. Succes, draga mea! :*

 3. Laura spune:

  Succes mare!

 4. Silvia spune:

  Ce să spun:frumos articolul!

 5. Uneori, niste vecini bine intentionati te pot scoate din impas. Super articolul. 😀

 6. catalina spune:

  Informativ articolul dar mult mai interesanta istorioara. Important este că visul vostru s-a realizat. Și continuați la rândul vostru să-i ajutati pe altii, cum ați fost și voi ajutați.
  Superb! să vă bucurați încontinuare de căsuța voastră frumoasă.

 1. 28 martie 2019

  […] Orice pățit e învățat […]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *