Ce înseamnă siguranța la locul de muncă și cum se obține? -protecția muncii

Siguranța la locul de muncă este, în esență, o procedură prin care toți angajații sunt protejați împotriva bolilor, vătămărilor și a altor riscuri care pot avea loc în timpul programului de lucru. În mod ideal, fiecare companie ar trebui să dețină o declarație privind mediul, siguranța și sănătatea angajaților, cu alte cuvinte un plan de siguranță la locul de muncă.

protectia muncii

Deși protecția muncii este deosebit de importantă pentru angajați, este esențial să se asigure și protecția datelor, a rețelelor, a software-ului, a echipamentelor și a activelor companiei. Potrivit celor mai recente cercetări, aproximativ 2,8 miliarde de înregistrări ale datelor despre angajați și clienți au fost supuse hacking-ului până la sfârșitul anului 2018.

Ce presupune un mediu de lucru productiv cu un plan de securitate totală?

După cum s-a menționat mai devreme, toate companiile ar trebui să aibă un program de securitate în vigoare. Angajații se vor simți în siguranță știind că locul unde lucrează este asigurat. Pe de altă parte, când vine vorba de securitatea datelor, este important ca  rețeaua să fie protejată, astfel încât să nu fie victima hackerilor. Mai mult decât atât, rețeaua nu trebuie să fie împărtășită cu nicio altă persoană din afara companiei.

Un mediu de lucru sigur înseamnă angajați mulțumiți

Chiar dacă nu o vor spune, cei mai mulți angajați se simt nesiguri dacă zona unde lucrează este periculoasă, dacă clădirea nu este prevăzută cu niciun sistem de securitate și dacă mai există și alte aspecte care trădează insecuritatea la locul de muncă. Treptat, majoritatea angajaților vor căuta locuri de muncă care să le ofere siguranța de care au nevoie și unde pot lucra în deplin confort și fără stres. Pentru a evita abandonarea locurilor de muncă, este important ca angajatorul să pună în aplicare securitatea la locul de muncă.

Standarde superioare ale locului de muncă

Cu un program de securitate adecvat, sediul companiei va avea standarde mai înalte. De asemenea, este necesar să se asigure menținerea unui mediu curat și primitor, atât pentru angajați, cât și pentru clienții companiei.

Angajați mulțumiți cu un plan de securitate adecvat

Dacă datele critice ale companiei și ale angajaților acesteia sunt asigurate, mediul de lucru este mult mai sănătos și mai eficient. Mulțumirea în rândul angajaților va crește și va contribui la un loc de muncă mai productiv.

S-ar putea spune că angajații formează coloana vertebrală a unei companii. Protejarea datelor angajaților, precum și siguranța locului de muncă înseamnă menținerea securității tuturor.

You may also like...

15 Responses

 1. Dana spune:

  Un aspect foarte important!

 2. Silvia spune:

  Da foarte important

 3. Eva Anca spune:

  Este un aspect important, dar adeseori ignorat. Felicitari pentru articolul util si interesant!

 4. Cornel spune:

  Bine de știut!

 5. Mihaela Curea spune:

  Protectia muncii la locul de munca este o parte foarte importanta si mi-as dori sa se puna accentul tot mai mult.

 6. Mirela Marin spune:

  Siguranța la locul de muncă are o importanță deosebită în procesul de producție, la general, indiferent de profilul muncii depuse. De la accidente la boli profesionale, toate trebuie cuprinse în acest set de măsuri de protecție. Este de fapt grija față de om.
  Mulțumim pentru articol!

 7. In ultimul loc de munca a trecut cam o jumatate de an pana sa ma obisnuiesc cu vibratiile cladirii atunci cand trecea tramvaiul prin dreptul ei. Nu cred ca acest lucru era in ordine si nu cred ca s-a schimbat ceva intre timp, nu m-am simtit deloc in siguranta in acea cladire.

 8. Genul de articol pe care toata lumea ar trebui sa il citeasca.

 9. Intr-adevar protectia la locul de munca este extrem de importanta pentru orice firma!

 1. 14 aprilie 2022

  […] aigură-te că protecția de la locul de muncă nu lipsește. O parte importantă pentru ca protecția să fie la standardele impuse de lege, este echipamentul. Din fericire, când este vorba de acest […]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *