Să o cunoaștem mai bine pe Iulia-Florentina Paciurea

La sfârșitul lunii Aprilie, Apă plată cu lămâie a ajuns la mine. Spre rușinea mea, nu auzisem de autoarea Iulia-Florentina Paciurea până atunci. Voi o cunoșteați? Vă invit să îmi spuneți în comentarii!

Între timp am aflat că Iulia a publicat trei volume de proză și unul de poezii, dar parcă nu era suficient. Am vrut să știu mai multe despre omul care este Iulia-Florentina Paciurea, așadar, mi-am zis că ar fi frumos să o cunoaștem mai bine împreună și i-am propus să ne răspundă la câteva întrebări. Ce a ieșit, vă invit să citiți în rândurile de mai jos:

apa plata cu lamaie, iulia-florentina paciurea

1. Descrie-te într-un cuvânt!

 • Imaginație

2. Ce voiai să te faci când vei crește mare?

 • Realizator tv sau reporter. Îmi imaginam că voi prezenta o emisiune tv emoționantă, cu muzică, dans, bucurie.

3. Calități….cum le pui în evidență?

 • Prin comunicare. Sunt o fire sociabilă, empatică și încerc să ajut atunci când pot, cât pot. Uneori empatia se întoarce puțin împotriva mea, dar nu mă pot abține.

4. Defecte… le ascunzi sau te ascunzi după ele?

 • Încerc să le descopăr și să le corectez. Nu le ascund. Un defect ascuns te apasă și te împiedică să îl corijezi. Sunt puțin prea aspră cu mine, însă rezultatul final este de cele mai multe ori de bun augur.

5. Cine te-a format, ca sa devii omul de astăzi?

 • Toți cei din jurul meu, într-o măsură mai mică ori mai mare. Port amprenta fiecărui suflet întâlnit până astăzi. Cred că acest lucru este una dintre minunile vieții: că suntem interconectați.

Apă plată cu lămâie de Iulia-Florentina Paciurea se poate cumpăra de aici, acum cu reducere!

6. Exercițiu de imaginație: ce ai face într-o lume fără cărți?

 • Aș picta. Ori aș cânta la pian. Cred că o formă de artă o atrage pe alta. Poate aș fi povestitor: m-aș întoarce la transmiterea informațiilor prin viu grai.

7.  Cine este cel mai mare fan al tău?

 • Soțul, părinții, bunicul, prietenii și, din fericire, mulți alții. Fiecare în felul său mi-a dat încredere și curaj. Este incredibil câți oameni minunați, cu pasiuni similare cu a mea, am descoperit.

8. Ce carte crezi că ar trebui să se studieze obligatoriu în școli?

 • “Coliba unchiului Tom” pentru un motiv clar: te învață compasiunea. Un sentiment atât de firesc și totuși prea puțin exersat astăzi.

9. În loc de „la revedere”!

 • Citiți mult și citiți aproape orice! Nu evitați autorii tineri și nici pe cei care scriu versuri. Se ascund surprize în cărțile ocolite, prea putin mediatizate. Surprize minunate de cele mai multe ori. Și mai citiți clasici: de ei avem nevoie, fiecare dintre noi, indiferent de preferintele literare.

Mulțumesc mult, Iulia! Abia aștept să citesc Apă plată cu lămâie.

You may also like...

27 Responses

 1. Silvia spune:

  Frumos interviu ,asteptam recenzia!!!

 2. Eva Anca spune:

  Felicitări pentru interviul minunat! Știam de autoare, dar încă nu am citit nicio carte.

 3. Geo spune:

  Frumos interviul! Felicitări!

 4. Andreea spune:

  Frumos articol..nu am știut de această carte…trebuie incercata

 5. anasylvi spune:

  Imi place interviul, modul cum a raspuns la intrebarile inspirate si, mai ales, indemnul de la final. Astept cu interes recenzia.

 6. Angela Tudose spune:

  Frumos! A fost o plăcere s-o cunosc pe Iulia, nu auzisem de ea, dar de carte am mai citit. Mulțumesc pentru această șansă 🙂

 7. Laura spune:

  Frumos interviul! Felicitări!

 8. Autoarea pare a fi un om minunat, iar răspunsurile sale mă determină să îmi doresc să mă îndrept către scrierile sale. Are o sensibilitate în scris care îmi place extrem de tare. Felicitări pentru interviu și mulțumesc pentru că mi-ai permis să o cunosc puțin! <3

 9. Illusion spune:

  Îmi notasem Apă plată cu lămâie pe lista de lectură după ce am văzut un citat din carte. Acum, citind interviul cu autoarea chiar sunt convinsă că trebuie să urgenteze lectura 🙂

 10. Mirela Coman spune:

  Interesant titlul si interviul. Felicitari.

 11. Dana spune:

  Mă bucur că am cunoscut-o pe Iulia prin intermediul acestui interviu minunat și abia aștept să o citesc si eu. Felicitări!❤

 12. Georgiana spune:

  Felicitari pentru acest interviu! Nu am auzit de acesta scriitoare pana acum, dar pun si cartea ei pe lista. Tare mult imi place titlul ♥️

 13. Catalina Coman spune:

  Recunosc ca tot de la tine am aflat de ea.:) Pare o persoana sensibila si cu capul pe umeri.

 14. Doamna T spune:

  Stiu despre autoare de pe Facebook. Imi plac mult titlul ingenios si coperta eleganta a romanului ,,Apa plata cu lamaie”. Eram curioasa ce spune despre ea si mi-a placut ce am citit.

 15. Cornelia spune:

  Nu auzisem de această autoare, acum am trecut-o pe lista de dorințe și sper sa citesc ceva scris de ea în vara acesta.

 16. Ana Maria Chiperi spune:

  Un interviu foarte frumos! Imi pare bine că am cunoscut această autoare datorită interviului tău minunat. Am văzut cartea uneori pe facebook și ma atras coperta și titlul interesnat, abia aștept să o citesc și eu! Mulțumim pentru tot!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *