Sandviș în ou – idei pentru micul dejun
Astăzi vă propun un sandviș în ou!
Atunci când Maia pleacă la școală dimineața, scăpăm ușor cu micul dejun. Mănâncă cereale cu iaurt sau lapte, de cele mai multe ori, dar și câte o banană , jumătate în casă, jumătate în grabă pe scări. Asta e Maia, pasăre de noapte și dimineața nu se dă trezită…
Atunci când este acasă dimineața, așa ca astăzi, se trezește cu diferite dorințe culinare. Omletă cu ciuperci, ou cu spanac, ouă mici fierte și cu iaurt (ouă de prepeliță „botezate” așa de când era doar o mânuță de om), omletă cu de toate – atunci când este tati acasă, deoarece nimeni nu o face mai bună ca el – pâine în ou și multe alte preparate pe bază de ou sau lapte, printre care și sandvișul în ou, pe care l-am preparat astăzi. Acest tip de sandviș se prepară foarte ușor și rapid. Nu este deloc pretențios. Se poate pune orice în el. Eu, de data aceasta, le-am făcut destul de simple, pentru că Albert nu mai avea răbdare și am vrut să le termin cât mai repede. Acest sandviș este o idee grozavă pentru micul dejun. Bine… recunosc că l-am mai preparat uneori și seara!
Ingrediente necesare pentru sandviș în ou
Pentru patru sandvișuri cu felii potrivite, am folosit:
- două ouă. Dacă feliile sunt mari, puneți 3.
- brânză. Eu am folosit pentru două sandvișuri cașcaval și în celelalte două am pus telemea.
- mezel sau orice tip de carne doriți. În cele cu brânză am pus șuncă de porc, cumpărată de la Lidl, iar în celelate două, am pus felii de cârnăciori fierți și afumați. Le-am mai făcut și cu piept de pui sau mușchi de porc afumat și fiert și au fost foarte gustoase.
- atunci când am la îndemână, pun și spanac sau salată în ele.
- sare
- piper
- o roșie pe care am tăiat-o felii și am pus-o lângă. Prefer să nu o pun în sandviș, deoarece lasă suc.
După ce pregătiți sandvișurile, bateți ouăle cu sare și piper. Dați cu grijă sandvișul prin ou și îl puneți în tigaie, în uleiul încins. Acum trebuie să țineți apăsate feliile cu o spatulă, pentru a se lipi un pic când se prăjesc. Eu una, așez o farfurie curată peste ele, să le țină lipite, pentru că nu am timp să stau lângă ele. Când oul se prăjește, întoarceți sandvișurile și pe cealaltă parte. Când sunt gata, le scoateți pe un prosop de bucătărie, care va absoarbe o parte din ulei și apoi sunt numai bune de mâncat.
Voi ce mâncați la micul dejun? Ați încercat sendvișul în ou?
Foarte bun!
da,da!
Vaiiiii, ce bine arata si ce bune par!!! Maine dimineata voi face! :)))
Pofta buna!
WOW!! Mi-ai făcut super poftă cu ceea ce ne-ai prezentat!!!
E usor de satisfacut pofta.
Oo, ce idee faina. O sa incerc si eu.
Sigur o sa iti placa.
Arata bine de tot. Neaparat incerc reteta ta.
Super idee, trebuie să încerc și eu această rețetă! De obicei dimineața mănânc cereale cu lapte, iaurt sau un mar depi de cu ce apetit mă trezesc 🙂