Puntea suspinelor, Bumerangul trecutului – Nieves F. Joy

Acum aproximativ o lună, am primit pentru recenzie de la autoarea Nieves F.Joy, Puntea suspinelor – Bumerangul trecutului. În trecut am mai citit o carte semnată de Nieves F. Joy, și anume Suflet Rebel. Nu am știut mai nimic despre Puntea suspinelor, habar nu aveam că voi descoperi povestea Teresei – sora Raisei din Suflet rebel. Pe deasupra, am aflat și că Raisa și Race sunt fericiți și m-am bucurat. Îmi aduc aminte că mi-a plăcut Suflet rebel, iar povestea Raisei m-a „atins”.

puntea suspinelor

Povestea Teresei este de 10 ori mai încărcată decât cea a Raisei. Viața ei este dată total peste cap, ea este total dată peste cap. Mi s-a părut că ar fi pierdută și că are mult de muncă să devină ceea ce ar trebui să fie. Teresa m-a bulversat total. Oricât m-am chinuit nu prea am reușit să o înțeleg. Eu nu am trecut prin ceea ce a trecut ea, iar fiecare om e diferit, știu asta și de aceea evit să judec. Totuși, cu Teresa nu am reuși să rezonez deloc.

Puntea suspinelor – o carte despre suferință

Romanul începe cu Teresa care are o discuție aprinsă cu mama ei. Aceasta încearcă să o convingă să facă avort, dar ea e hotărâtă să nu facă acest lucru. Mama îi servește câteva minciuni despre Chad – iubitul Teresei și membru al familiei rivale, pe care Teresa a fost învățată să o urască. Teresa nu pare să o creadă. Cu toate acestea, din diferite motive, încearcă să îi spună lui Chad despre sarcină abia înainte să nască, dar atunci dă peste o femeie în apartamentul lui și este răpusă de suferință.

Teresa nu mai ține cont de copilul pe care l-a purtat atât timp și de care a ținut cu dinții, atunci când mama ei a vrut să o convingă să facă avort, și încearcă să se sinucidă. Cred că mă înțelegeți când zic că mi-a dat toate calculele peste cap și m-am gândit ce este de fapt cu ea.

În următorul capitol, autoare ne prezintă o Teresa de nerecunoscut. O femeie dependentă de droguri, o femeie care nu și-a ținut copilul în brațe în ultimii doi ani. Dylan este cel care i-a salvat și care a avut grijă de ei în tot acest timp. Când Teresa îl găsește pe acesta drogându-se, instinctul matern și dorința de a lupta pentru familia ei i se trezește. Își ia copilul despre care nu știe nimic și se întoarce în orașul natal, pentru a-l găsi pe Chad și pentru a lupta pentru el. Reușește să reziste dorinței de a se droga, deși cu o zi înainte ar fi făcut orice pentru o doză. Din nou toate calculele mi s-au dat peste cap și am închis cartea, pentru a reuși să pun cap la cap tot ce am citit în 60 – 70 de pagini.

Toate greșelile pot fi îndreptate?

Ajunsă înapoi în Boston, Teresa încearcă să se țină de plan, dar factorii exteriori îi pun piedici. Acum îl cunoaștem și pe Chad, bărbatul care brusc își dă seama că nu vrea să trăiască fără ea și că dorește să ignore orice l-a făcut să fie supărat pe ea. Se pare că amândoi au greșit și amândoi au avut propriile motive, amândoi au fost influențați. Din păcate, viața lor nu devine roz, având parte de întâmplări nefericite la tot pasul.

Chad mi s-a părut foarte încrezut, impulsiv și nedemn de încredere. Cei doi s-ar fi scutit de o mulțime de probleme dacă pur și simpu ar fi discutat. Aveam impresia că uneori se ceartă doar ca să se împace. Sper din suflet ca în volumul doi să o ia pe căi separate :)). Dacă Raisa și Rice mi-au plăcut, acest cuplu nu a fost deloc pe gustul meu. Voi ați citit cartea? Ce părere aveți despre cei doi?

Puntea suspinelor – Bumerangul trecutului de Nieves F Joy se poate cumpăra de aici. Este o carte cu și despre suferință, despre decizii proaste și urmările lor. Mulțumesc autoarei pentru ocazia de a citi acest roman!

You may also like...

14 Responses

  1. Eva Anca spune:

    Felicitări pentru recenzie! Am citit doar Suflet rebel.

  2. Catalina Coman spune:

    Hai că acum sunt și mai curioasă. 😛

  3. Laura spune:

    Mie mi-a plăcut de el. :)) Am cunoscut suferința lui cauzată de dispariția Teresei în Suflet dezrobit. Mă așteptam să nu-ți placa de Teresa! :)) Felicitări!

  4. Nieves spune:

    Îți mulțumesc!
    Așteptam cu nerăbdare impresia ta, deși aveam oarece bănuieli că vei avea un dinte contra lui Chad în special.
    O zi maximă îți doresc! A mea sigur este!

  5. Dana spune:

    Aş alege ceva mai optimist pentru când voi citi romance. Prea multă dramă.

  6. anasylvi spune:

    Am primit-o cadou de curand, mai am de citit pana sa ajung la ea. Eu nu prea le am cu dramele, dar sa vedem. 🙂 Multumesc pentru impresiile tale!

  7. Silvia spune:

    O prezentare frumoasă!!!!

  1. 13 iunie 2020

    […] aproape un an am citit primul volum din Puntea Suspinelor de Nieves F. Joy. Au fost multe lucruri care nu prea mi-au plăcut în acel […]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *