Orice copil are nevoie de o carte

Luna trecută am ales să pun în comanda dată pe Libris, ceva pentru micuții mei copilași. Așadar, am intrat direct în categoria cărți pentru copii. Sunt atâtea cărți, albume și jocuri interesante pe site, încât mi-a fost greu să aleg, dar m-am descurat în cele din urmă. Când a ajuns coletul, bucuria a fost mare, ca de fiecare dată când ajunge un pachet în care sunt cărți pentru bebeluși sau copii mai măricei, precum Maia.

carti pentru copii

Cărți de joc Montessori – Recunoaștere vizuală

Aceste cărți de joc Montessori m-am gândit că le pot fi utile amândurora și, mai ales, că se pot juca împreună.

Pachetul conține 50 de carduri cu animale (perechi imagine reală + umbră), pictograme pentru sortare facială și clasificare, dar și informații utile despre animalul respectiv + denumirea sa în engleză. Cele din urmă îi vor fi folositoare Maiei. Iar primele lui Albert. El, deocamdată, este interesat doar de imagini. De acum va învăța să deosebească animalele. Cărțile de joc Montesorii – Recunoaștere facială, sunt recomandate copiilor de la vârsta de un an.

Cărți pentru bebeluși sau pentru copiii mici

carți pentru bebeluși

Deoarece mezinul nostru face curând un anișor, m-am gândit că este timpul să îi iau o cărticică. Una utilă, care să-l ajute să învețe unele cuvinte și să recunoască anumite lucruri sau animale. De-a lungul acestui an i-am tot luat cărți pentru bebeluși. Le răsfoiește, în timp ce bolborosește ceva în limba lui. Poate părea banal, dar pentru noi e motiv de bucurie.

carti pentru copii mici

Primele 100 de cuvinte – carte cu ferestruici, m-a atras, în primul rând, datorită paginilor groase. Sunt cartonate și rezistente. Astfel, le poate trage în voie, riscul să le rupă fiind mai mic. De asemenea, mi-a plăcut faptul că ilustrează obiecte uzuale și animăluțe des întâlnite. Această carte pentru copii îi va fi utilă și puțin mai încolo, pe când va învăța lucruri mai avansate, precum cum se numește puiul calului sau alte asemenea.

Luna aceasta am de când să comand ceva ce poate așeza Moșul sub brad. Cu alte cuvinte, voi ascunde coletul de copii. Astfel, îi pot surprinde atunci.

Voi le luați copiilor și cărți pentru cadoul de Crăciun?

You may also like...

14 Responses

 1. Dana spune:

  Chiar frumoase carticelele astea! Albert pare tare incantat si fascinat de pe acum!

 2. Silvia spune:

  Frumoase cărți !! !

 3. Eva Anca spune:

  Ce scump e Albert, cat de incantat e de carti!

 4. Ce simpatic e Albert cum “citeste” el! 😛

 5. Mihaela spune:

  Am avut si noi carticele din astea cand era Dragos mic, tot de pe Libris. Dar cel mai mult i-au placut cartile de joc cu animale, numere, obiecte, etc.

 6. Gabriela Alexandra Andrei spune:

  În fiecare an le luam cărți și ei iubesc acest lucru! Și multe chiar de la Libris.

 7. Ce draguta e ideea acestei carti, foarte frumoase si pozele.

 8. Nepotica mea primeste carti cadou, indiferent de sarbatoare si le adora, si ne roaga mereu sa ii citim povesti.

 9. Cartile ii plac mult si lui Stefa, Mereu ii iau carti noi.

 10. Rokolla spune:

  Cartile sunt foarte importante in dezvoltarea celor mici. Nici nu concep sa nu ii dau copilului sansa de a invata si de a asculta povesti fel de fel. Stiu ca si pentru tine acest detaliu este important si esti printre putine persoane care le induce copiilor dorinta de a citi cat mai mult si carti de calitate

 11. Si eu m-am gandit tot la carti, multe carti si dulciuri!
  Sarbatori minunate!!!

 1. 19 decembrie 2019

  […] Libris ne-a trimis aceste bucurii pentru copii. V-am vorbit despre ele aici. […]

 2. 6 ianuarie 2020

  […] când mă uit în această categorie și când comand cărți pentru copii de acolo. Mereu găsesc ceva potrivit pentru Maia, dar și pentru […]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *