Mai mult ca perfectul – Aivi Dal

Am primit Mai mult ca perfectul – Aivi Dal, cândva la începutul toamnei. Nu mi-au stârnit prea tare interesul cele două cărticele, dar nici nu mi-au fost indiferente. Poate datorită faptului că am văzut că sunt publicate la Editura Paralela 45, iar coperțile mi s-au părut tare simpatice. Cum anul acesta am tot citit cărți cu și despre adolescenți, mi-am propus ca și acestea să fie pe lista cărților citite în 2019. Acum știu că, cât de curând, le va putea citi și Maia.

mai mult ca perfectul

Cele două volume au împreună aproape 300 de pagini. De aceea voi vorbi despre amândouă în acest articol. Inițial nu am înțeles de ce sunt așa împărțite. Dar după ce am început volumul doi, mi-am dat seama că, în primă fază, a fost gândit doar un singur volum. Sigur ideea de a scrie o continuare a luat naștere după aceea.

Mai mult ca perfectul – o carte pentru adolescenți și preadolescenți

Mai mult ca perfectul este o înșiruire de întâmplări destul de amuzante. Este un fel de jurnal al unui copil de treisprezece ani. Acesta este pus în diferite ipostaze, atât la școală cât și acasă. El ni le istorisește așa cum el le percepe sau, mai bine zis, cum un adolescent le percepe.

Mai mult ca perfectul este o imagine clară a unei familii tradiționale, cu bunici grijulii, tați ironici și mame care văd în copilul lor un copil perfect sau măcar pe aproape. De asemenea, în profesorii Perfectului putem foarte bine să identificăm profesorii copiilor noștri sau chiar pe ai noștri. Colegii Perfectului sunt, de asemenea, colegii tipici, care se comportă potrivit vârstei lor.

După cum spuneam și mai sus, cărțile au multe faze amuzante. Acestea fac lectura extrem de ușoară și relaxantă. Atunci când Perfectul ne-a spus cum au reacționat ei atunci când au fost informați că pot fi ceea ce doresc, fete sau băieți, m-am distrat pe cinste. Mai multe astfel de întâmplări, care au legătură cu subiecte de actualitate, sunt văzute și explicate prin ochii copilului.

Din punctul meu de vedere, aceste două cărticele pot fi pe placul adolescenților, dar și a adulților, dacă sunt în căutarea unei lecturi care nu necesită niciun fel de efort. Mai mult ca perfectul se găsește aici.

You may also like...

6 Responses

 1. Catalina Coman spune:

  Le am si eu. Sper sa le citesc rapid. 🙂

 2. Dana spune:

  Trebuie sa imi fac timp de ele cât mai repede, mai ales că sunt generatoare de relaxare si buna dispozitie.

 3. Alex Popa spune:

  Interesant. Nu am citit seria deși am mai auzit de ea, m-ar interesa pentru a înțelege mai bine mentalitatea adolescenților zilelor noastre, dar în special felul în care autoarea înțelege să o exprime.
  Mi-ai stârnit interesul pentru Aivi Dal, Adriana. Mulțam frumos!
  Felicitări pentru articol

 4. Almona spune:

  N-am mai citit de mult cărți pentru adolescenți. Volumele astea sunt mai mult ca perfect(ul).

 1. 30 noiembrie 2019

  […] Am prezentat ambele cărticele în același articol, așadar, părerea mea despre ele o găsiți aici. Mulțumesc autoarei pentru ocazia de a le […]

 2. 26 februarie 2020

  […] nu am reușit până acum să citesc cele două volume scurte. Totuși, după ce am văzut recenzia Adrianei și am răsfoit puțin cărțile, mi-am dat seama că sunt perfecte pentru […]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *