De Moș Nicolae…

Se spune că Moș Nicolae a ajutat trei fete sărace să se mărite. El le-a lăsat în ghete câte un săculeț cu aur. Astfel, acestea au avut zestrea necesară pentru a se căsători. Moș Nicolae este considerat apărătorul copiilor. De aceea, în noaptea de 5 spre 6 decembrie, acesta îi vizitează și le oferă cadouri, dulciuri sau nuielușe, dacă este cazul.

În fiecare an, în seara de 5 decembrie, copilașii își lustruiesc ghetuțele și, entuziasmați, se pun devreme la culcare. Bine… o parte din ei. Cei mai curajoși vor încerca să stea cât mai mult treji, poate îl zăresc pe misteriosul moș care pune bunătăți în ghete. Îmi aduc aminte din copilărie cum unul dintre frații mei a stat treaz să-l prindă pe Moș Nicolae. Dar când a auzit foșnind ceva în camera alăturată, i-a fost prea frică să deschidă ochii.

mos nicolae

Ce daruri aduce Moș Nicolae

Unii copii primesc dulciuri, alții găsesc și un cadou micuț pe lângă, iar cei mai nastrușnici în mod sigur vor găsi și o nuia. Am mulți prieteni care spun că ei găseau fructe și dulciuri în ghetuțe, iar alții aveau un moș mai bogat. Dar, totuși, nu la fel de bogat ca Moș Crăciun. Eu îmi aduc aminte că Moș Nicolae nouă ne punea cadourile cel mai des sub pernă și că de multe ori găseam și câte o jucărie, șosete sau ce mai aveam noi nevoie. Acum, în prezent, deși nu simțim la fel aceste zile de sărbătoare, sunt la fel de frumoase și speciale. Le privim prin ochii copiilor noștri și nu au cum să fie altfel.

Deși încă din octombrie îmi stă gândul la sărbătorile de iarnă, atunci când vine Moș Nicolae, putem spune că sezonul sărbătorilor s-a deschis oficial. Ascultăm colinde, decorăm casa și împodobim bradul. Facem fursecuri, ascultându-l pe Hrușcă și ne bucurăm de plimbări prin orașul deja împodobit. În fiecare an de Moș Nicolae, ieșeam pe platoul central și asistam la aprinderea luminițelor. Anul acesta se întâmplă să nu fiu acasă, dar nu este o problemă. Nu lăsăm lucrurile mici să ne strice voia bună.

You may also like...

6 Responses

 1. Simona Banica spune:

  De abia asteptam sa vina Mosul cel bun

 2. Dana spune:

  Un moment frumos si asteptat, chiar daca nu mai suntem de mult copii.

 3. Silvia spune:

  Momente frumoase!!!

 4. Sa vina Mos Nicolae cu daruri multe! <3

 5. Eva Anca spune:

  Tare frumos articol! Si noi azi vom merge in centrul orasului, sa vedem cum se aprind beculetele de sarbatori. Sa aveti sarbatori minunate!

 1. 29 noiembrie 2021

  […] Cărticelele sunt foarte accesibile și îmi place mult că au textul ritmat și ușor de reținut. După cum spuneam, sunt perfecte pentru cei mici, dați-i de știre Moșului! […]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *