Pe urmele indienilor – carte de aventuri pentru copii

Zilele trecute, o ajutam pe Maia să aleagă o carte nouă pe care să o citească. Atunci când am văzut Pe urmele indienilor de Mary Pope Osborne, am scos-o repede și i-am prezentat-o. I-am zis că e o carte de aventuri pentru copii, care face parte din seria aceea pe care ea o adoră și pare tare interesantă. Răspunsul ei m-a nedumerit. Ea mi-a spus că deja a citit-o și că este vorba despre Mary și Jake care ajung printre indieni, în America, și că ea a și povestit-o pentru blog. Am ales împreună o altă carte, tot de la Paralela 45, iar apoi m-am pus pe căutat printre filmulețele ei.

Ce să vezi? Avea dreptate. Aveam filmulețul și poza aceasta simpatică pregătite de foarte mult timp, doar că eu am uitat să le public. Rușine să îmi fie! Cred că îmbătrânesc și e cazul să încep să notez lucruri.

carte de aventuri pentru copii

Carte de aventuri pentru copii – perfectă pentru a descoperi locuri noi

Pe urmele indienilor este o carte de aventuri pentru copii, care face parte din seria Portalul magic, apărută la Editura Paralela 45. Are formatul 12×20 cm, 104 pagini și este scrisă pe înțelesul celor mici. Nu este deloc o lectură grea, care să le dea copiilor bătăi de cap. Încă din primele pagini, cei mici sunt captivați de noua aventură a lui Jack și Annie – cei doi frați simpatici și curajoși.

O astfel de carte ajută copii să descopere locuri noi și să învețe tot felul de lucruri interesante. La fel ca și celelalte cărți apărute în această serie, Pe urmele indienilor satisface nevoia copiilor de aventură și cunoaștere, ajungând, cu ajutorul celor doi frați, într-un loc atât de îndepărtat și fascinant, precum America de Nord.

Maia povestește Pe urmele indienilor – Mary Pope Osborne

În filmulețul de mai jos, Maia vă prezintă pe scurt acțiunea acestei cărți. Chiar și în video se observă că era mai micuță. Nu mă refer doar la aspect, ci și la modul în care povestește. Uite așa observ și eu evoluția ei 🙂 .

Pe urmele indienilor se găsește aici.

You may also like...

6 Responses

 1. Eva Anca spune:

  Felicitari pentru recenzie! Si noi avem un volum din aceasta serie.

 2. Silvia spune:

  Felicitări fetiță frumoasă !

 3. Dana spune:

  Da, a crescut Maia de atunci. O prezentare frumoasă, ca întotdeauna, felicitări.

 4. Simona Banica spune:

  O frumusete de fetita si desteapta foc!

 5. Elena spune:

  Ce pitic dulce ai! Sa iti traiasca!

 1. 27 ianuarie 2020

  […] s-ar fi bucurat de atenție. Fotografiile de familie ar fi putut fi și ele incluse, iar Maia ar fi fost și ea în centrul atenției. Trebuie să ținem cont și de dorințele ei, nu-i așa? […]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *