Două cărți pentru copii despre pubertate

De curând, cei de la Editura Paralela 45 ne-au trimis un colet cu trei cărți pentru copii. Două dintre ele sunt scrise de endocrinologul pediatru Monica Peitx. Mia crește și Bruno crește sunt două cărticele care îi vor ajuta pe copiii care trec prin schimbări să înțeleagă mai bine ce li se întâmplă și la ce să se aștepte în perioada pubertății.

Fiecare carte este scrisă într-un mod atractiv pentru cei mici și pe înțelesul lor. Fiecare carte conține ilustrații frumoase și explicite, dar și sfaturi pentru a crește sănătos și a te dezvolta frumos.

Pentru a ști mai multe despre pubertate

Mia din Mia crește are 9 ani jumătate, la fel ca fiica mea Maia. Într-o zi, în timp ce era la duș, Mia descoperă ceva nou în zona sânilor. Speriată, o strigă pe mama sa. Aceasta o liniștește, spunându-i că nu e nimic anormal și că doar crește. Dar, pentru orice eventualitate, îi face o programare la pediatru. Acolo, Mia află o mulțime de lucruri interesante despre modul în care corpul ei se va schimba și despre ceea ce va trebui să facă pentru a crește sănătos și a trece mai ușor prin această perioadă de transformare.

Bruno, din Bruno crește, este fratele Miei. Acesta este deranjat de faptul că deși picioarele îi cresc, restul corpului încă este de copil. Așadar, la fel ca și în cazul Miei, mama sa face o programare la pediatru. Acolo află răspunsurile la întrebările ce îl macină și începe să nu își mai facă griji. Să accepte că fiecare se dezvoltă în ritmul său și că îi va veni și lui rândul să se transforme într-un adolescent.

despre pubertate,mia creste,

În ambele cărți, copiii primesc informații importante despre ce înseamnă să te transformi într-un adult. Despre reproducere și schimbarea corpului. Din punctul meu de vedere, ambele cărticele sunt de folos și pot răspunde la întrebările preadolescenților.

You may also like...

19 Responses

 1. Dana spune:

  Și eu cred ca aceste cărți conțin informații pe care adolescenții în devenire trebuie să le cunoască, astfel sa înțeleagă transformările care li se întâmplă.

 2. Niște cărți informative foarte utile și totodată atractive prin acele ilustrații.

 3. Ana spune:

  Ce bine ar fi fost daca am fi avut si noi astfel de carti la varsta potrivita.

 4. Carmen spune:

  Foarte utile aceste cărți. Mai ales pentru părinții mai pudici 🙂

 5. Eva Anca spune:

  Titluri utile. Imi plac cartile de acest gen, mi se par foarte practice.

 6. Irina spune:

  O sa țin minte aceste cărți și am sa o cumpăr și eu pentru băieții mei.

 7. Ana Maria B spune:

  Sunt foarte interesante cărțile. Și de mare ajutor atunci când încep întrebările și nu ști cum sa le raspunzi pe înțelesul lor.

 8. Cat de superbe sunt. Numai lucruri frumoase descoperă din ele.

 9. Simona spune:

  Ce carti frumoase si pline de informatii utile!! Cei mici trebuie sa invete mai multe despre schimbarile prin care trec.

 10. Astfel de carti sunt foarte utile in traversarea cu bine a pubertatii. Copii inteleg datorita lor transformarile prin care le trece corpul.

 11. Eni Kovacs spune:

  Mi se par niște cărți frumoase și utile, dar tot cred că părinții ar trebui să-i îndrume pe copii în aventura lor. Atât timp cât sunt folosite corect mi se par de mare folos.

 12. Denisa Grigoras spune:

  Ce interesante sunt cartile! Faptul ca sunt si ilustrate ajuta mai mult copiii sa descopere lucruri. Adolescenta e o perioada frumoasa, dar si tricky. Copiii au nevoie de informatii

 13. Marin Mirela spune:

  Ce interesant! Îmi amintesc și eu cum am apelat la cărți pentru a le veni în ajutor băieților mei.
  Mi se pare cea mai bună soluție.
  Mulțumesc pentru recomandare! Poate o voi căuta pentru suflețelul meu.

 14. Mara spune:

  Super recomandarile, big like!

 15. Asemenea carti sunt mai mult decat binevenite! Discutia cu unul din parinti, de regula cu acela care este mai apropiat de tine, nu e de a juns.

 16. Simona Banica spune:

  Cărți educative foarte bine

 17. Gabriela spune:

  Foarte bune titlurile, multumesc mult pentru recomandari!

 18. Rokolla spune:

  Ma apuca groaza ca in scurt timp va trebui sa abordez si eu acest subiect. Ma gandesc ca m-ar ajuta aceste carti sa o pregatesc si sa-mi fac intrarea

 19. Mi se par super utile pentru copiii aflati la pubertate si parintii acestora.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *