Cele două vieți ale Lydiei Bird – Josie Silver

Vreau să începem săptămâna într-o manieră cât mai plăcută. Așadar, m-am gândit să vă vorbesc puțin despre Cele două vieți ale Lydiei Bird de Josie Silver – roman apărut de curând la Editura Nemira.

În acest roman, spre deosebire de primul roman al autoarei, O zi de decembrie, pe lângă partea romantică, Josie Silver ne oferă și o porție uriașă de dramă. Așadar, avem un roman în care iubirea și suferința se împletesc perfect. Un roman în care personajele sunt atât de reale încât oricare dintre ele ar putea fi cineva drag din jurul nostru. Avem prietenii reale, tristețe, mici bucurii, regăsire, speranță și un strop de fantezie.

Cele doua vieti ale Lydiei Bird

Cele două vieți ale Lydiei Bird

Lydia și Freddie sunt un cuplu reușit. Sunt împreună din copilărie, se iubesc și se respectă. Atunci când Freddie se abate din drum pentru a-l lua pe cel mai bun prieten cu mașina, are un accident, care îi aduce moartea. Astfel, Lydia, în loc să își sărbătorească ziua de naștere, are parte de cel mai negru coșmar. Jumătatea ei nu mai e… iar ea singură nu știe să trăiască.

În lunile ce urmează după accident, Lydia evită să îl vadă pe prietenul care l-a făcut pe Freddie să se abată din drum. Trăiește împinsă de la spate de familia ei și nu își găsește deloc liniștea.

Atunci când Lydia primește niște pastile care ar trebui să o ajute să doarmă, i se oferă o șansă uimitoare, care îi poate fi binecuvântare sau blestem. În somnul pe care pastilele îl aduc, Lydia descoperă o lume paralelă. Acolo Freddie trăiește și este la fel de fermecător și sănătos. O lume în care planurile pentru nuntă nu au fost întrerupte de moartea mirelui. O lume în care ea încă are inima întreagă și trăiește cu adevărat.

Lydia se bucură de momentele pe care le poate petrece alături de iubitul ei, chiar dacă este conștientă că pastilele nu sunt o soluție pe termen lung. Atunci când lucruri neplăcute se întâmplă și în lumea din vis, Lydia trebuie să aleagă în care viață vrea să fie prezentă. Care neplăceri sunt mai greu de suportat. Va alege realitatea sau visul? Viața sau pe Freddie?

Cele două vieți ale Lydiei Bird se poate comanda de aici. Vă încurajez să profitați de reducerile editurii. De ce să nu vă faceți singure un cadou de 8 martie?

You may also like...

14 Responses

  1. Silvia spune:

    O recenzie excelentă!!!!!

  2. anasylvi spune:

    Multumesc pentru recomandarea frumoasa! <3 1 Martie fericit!

  3. Dana spune:

    Cât de interesanta pare povestea! Trebuie să o citesc!

  4. Carmen spune:

    Zici foarte bine! O carte este un cadou minunat de 8 martie.

  5. Ana spune:

    Foarte interesanta cartea, ma tenteaza

  6. cudrag.cristina spune:

    Titlul este atat de potrivit pentru carte si pare asa interesanta, multumim de recomandare!

  7. Simona spune:

    Am si eu cartea in turnul de lecturi de citit. Mi-a placut cum scrie aceasta autoare.

  8. Dintotdeauna mi-au plăcut cărtile inspirate din fapte reale.

  9. Denisa spune:

    Pare o carte captivanta, am sa o caut si eu cu siguranta.

  10. Interesanta intriga cartii, m-ai facut curioasa sa aflu cum se termina povestea Lydiei.

  11. Rokolla spune:

    Sa stii ca si eu ma gandeam sa-mi fac singura cadouri asa ca ma incanta ideea de a profita si de reduceri

  12. Recunosc ca are un subiect interesant și recenzia ta m-a făcut curioasa tare ❤

  1. 18 februarie 2022

    […] nu o voi lăsa prea mult să aștepte pe rafturile micuței mele biblioteci. V-am mai spus că o copertă frumoasă are un mare impact asupra mea și se pare că nu mă dezmint. Din fericire, și de data aceasta, […]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *