Frida Kahlo și culorile dragostei de Caroline Bernard

Deși nu știam mare lucru despre Frida Kahlo (1907 – 1954), atunci când am văzut frumusețea aceasta de copertă, mi-am zis că nu o voi lăsa prea mult să aștepte pe rafturile micuței mele biblioteci. V-am mai spus că o copertă frumoasă are un mare impact asupra mea și se pare că nu mă dezmint. Din fericire, și de data aceasta, cartea a fost la fel de plăcută ca și coperta.

Am citit Frida Kahlo și culorile dragostei de Caroline Bernard de pe o zi pe alta. Mi s-a părut foarte interesantă și atât de bine scrisă încât nici nu am simțit când am terminat-o. Narațiunea liniară amenința să mă plictisească, dar evenimentele din viața Fridei Kahlo au fost atât de bine legate încât nu mi s-a dat ocazia să îmi doresc să o las deoparte.

Frida Kahlo și culorile dragostei de Caroline Bernard – un roman care respectă aproape în totalitate biografia Fridei Kahlo

Frida Kahlo era o adolescentă veselă, care iubea viața din toată inima. Își dorea să vadă lumea cu logodnicul său și să devină medic. Un accident de autobuz i-a răpit viața pe care o știa, dar și pe cea pe care și-o dorea. I-a răpit sănătatea, iubitul și orice șansă de a deveni doctor, dar nu a reușit să-i fure și dragostea pentru viață și dorința de a răzbate.

În anii de după accident, Frida s-a luptat cu urmările lui, sperând să își revină suficient încât să meargă și să nu depindă de nimeni. În tot acest timp, a redescoperit plăcerea de a picta, încurajată de tatăl său. După ce nu a mai fost nevoită să stea la pat, Frida a cunoscut câțiva artiști. Munceau pentru tot ce aveau și împărtășeau aceleași convingeri politice. Tânăra femeie s-a alăturat lor. Așa l-a cunoscut pe celebrul pictor Diego Rivera. Acesta era cu 20 de ani mai bătrân decât ea, dar era un adevărat magnet pentru sexul frumos, în ciuda faptului că fizicul său nu îl prea ajuta.

„O carte puternică despre o femeie puternică și cu o voință de neînfrânt.” – Thuringische Landeszeitung

Între Frida și Diego s-a născut o adevătată poveste de dragoste, dar care nu le-a adus doar satisfacții. Diego se încurca mereu cu cineva. Acest lucru care o deranja teribil pe Frida, care i se dedica întru totul, renunțând chiar și la timpul ei dedicat picturii.

De-a lungul timpului, Frida s-a bucurat de multe aprecieri și era încurajată să picteze mai mult. Își dorea și ea acest lucru, dar în primul rând dorea să fie soția de care avea nevoie Diego. Totuși, pictura a fost mereu acolo, ajutând-o să treacă peste cele mai negre zile din viața sa, dar și să uite de durerile fizice pe care trebuia să le suporte mereu. Așa s-au născut cele mai apreciate picturi ale sale.

Romanul Frida Kahlo și culorile dragostei de Caroline Bernard vorbește despre dragoste fără limite. Vorbește despre suferință, libertate, artă, artiști, relații, politică și convingeri. Merită tot interesul nostru și se găsește aici.

You may also like...

9 Responses

 1. Eva Anca spune:

  Chiar pusesem deja ochii pe cartea asta, iar recenzia ta m-a convins să o citesc și eu. Frida Kahlo mi se pare un adevărat model de putere și ambiție.

 2. Nu știu mare lucru despre ea, insa chiar mi-ar placea sa aflu, chiar si din perspectiva romantica

 3. Dana spune:

  Cât de frumoasă e coperta, asemenea și povestea, asa cum reiese din recenzia ta!

 4. Deyutza spune:

  Nu am citit-o pana acum dar mi-ar placea, cred ca e frumoasa si ma prinde si pe mine

 5. Denisa spune:

  Pare o carte frumoasa, am sa o pun pe lista.

 6. Roxana C. spune:

  Nu stiu cine este Frida, insa subiectul romanului pare interesant.

 7. Anca spune:

  Recenzia ta m-a captat, o sa caut cartea sa o citesc din scoarță în scoarță.

 8. Trebuie să mi-o comand si eu, stiu sigur ca imi va placea.

 9. Oh, cat de faina este aceasta carte! Sunt convinsa ca-mi va fi si mie pe plac!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *