Muzeul Oului din Vama – Bucovina

Mi-am propus de cel puțin un an să scriu acest articol. Inițial nu am avut timp, iar mai apoi am uitat. Astăzi mi-am adus aminte și m-am și apucat de treabă. Trebuie neapărat să vă spun cât e de frumos la Muzeul Oului din Vama – Bucovina.

Deși e doar la o aruncătură de băț de noi, până când nu a venit Cătălina și familia ei de la Galați la noi în vizită, nu am ajuns la Muzeul Oului din Vama. Sincer, nici atunci când au venit ei nu am fost foarte atrasă de idee, dar ei și-au dorit, iar eu nu sunt omul care să zică nu unei plimbări. Așadar, le-am făcut pe plac și tare bine a fost. Am găsit exact ceea ce nu mă așteptam: un loc foarte bine organizat, unde am avut ce vedea și unde am petrecut timp de calitate, surprinzător de plăcut.

Muzeul Oului din Vama - Bucovina

Muzeul Oului din Vama – Bucovina este cel mai mare muzeu de genul acesta din țară. Are peste 11.000 de exponate, adunate din întreaga lume. Chiar dacă cu ouăle încondeiate din Bucovina eram familiarizată, tot nu am putut să nu rămân uimită de modul în care unele dintre ele au fost lucrate, de precizie, de talent, de originalitate, dar și de vechimea unora dintre ele (50-100 de ani). Totuși, adevărata surpriză pentru mine au fost ouăle adunate de prin lume. Mai exact, din 82 de țări diferite, lucrate în moduri diferite, prin tehnici diferite și de mărimi diferite.

Muzeul Oului din Vama Bucovina – de neratat

Colecția expusă la Muzeul Oului din Vama – Bucovina conține și ouă rare, precum cele de emu, crocodil, struț și alte asemenea. Putem vedea ouă de aur cu cristale Swarovski, ouă perforate, ouă din porțelan, de lemn, sticlă și nu numai.

Muzeul Oului din Vama - Bucovina

Vă spuneam la începutul articolului că muzeul este foarte bine organizat. Pe lângă faptul că este împărțit pe secțiuni, iar ouăle sunt expuse în vitrini, atunci când intrăm în muzeu suntem intâmpinați de un angajat drăguț, care ne pune la dispoziție un ghid audio, care ne va fi alături pe tot parcursul vizitei. Acest suport audio este disponibil în mai multe limbi: română, engleză, franceză, germană și spaniolă. Deși eu nu am reușit să ascult tot, din cauza lui Albert, care avea doar un an și câteva luni și exersa mersul, ceilalți au fost foarte încântați de întregul ghid.

Nu mai rețin prețul biletului, dar îmi aduc aminte că am fost surprinși de cât de mic a fost. Muzeul Oului din Vama – Bucovina este cu adevărat impresionant și merită văzut. Îl găsiți deschis zilnic, între orele 09:00 – 14:00, potrivit paginii de Facebook a muzeului.

În video-ul de mai jos, puteți arunca o privire în muzeu și să vă convingeți că trebuie să-l vizitați:

În încheiere, vreau să vă mai spun că dacă doriți să cumpărați ouă încondeiate aveți posibilitatea aceasta. Bineînțeles, la vânzare sunt ouă încondeiate de proprietara colecției, prof. Letiţia Orşivschi, nu și cele care fac parte din colecție 🙂 .

You may also like...

17 Responses

 1. Eva Anca spune:

  Superbe sunt! Câtă muncă, pasiune și îndemânare e acolo!

 2. Silvia spune:

  Un articol foarte frumos, despre lucruri din Bucovina!

 3. Laura spune:

  Un loc foarte frumos și mă bucur că ai facut articolul acesta!

 4. Irina spune:

  Cat de frumos este acest loc.

 5. Nu stiam ca exista un astfel de muzeu. Din pacate nu cred ca o sa ajung vreodata in acest colt de tara, poate daca baga cursa de avion. :))

 6. ce loc minunat! noi ne propunem mereu sa vizitam cat mai multe muzee si locuri de genul!

 7. Ana spune:

  Tata era din Bucovina si in perioada Pastelui copii mergeau si adunau oua incondeiate de la vecinii. Mai am si acum cateva oua incondeiate.

 8. Un muzeu care merita din plin vizitat!

 9. Marin Mirela spune:

  Extraordinar! Nu l-am vizitat, dar mărturisesc că este ca și cum aș fi făcut-o citind articolul.
  Mulțumesc pentru pont!

 10. Denisa spune:

  Cat de frumoase sunt exponatele. Un muzeu tare frumos, l-as vizita si eu.

 11. Cand o sa ajung in zona sigur vizitez acest loc minunat!

 12. Oana spune:

  Arata tare interesant, trebuie neaparat sa il vizitez si eu cand voi ajunge din nou in Bucovina! Avem atat de multe de vizitat, sunt tare mandra de tara mea frumoasa si de oamenii frumosi din ea!

 13. Cat de fain este! Habar nu aveam ca exista asa ceva!

 14. Rokolla spune:

  Imi place acest muzeu si chiar imi doresc sa-l vizitez si eu daca ajung in Bucovina.

 15. Uau, ce interesant! Nu știam ca exista și u astfel de muzeu!

 16. Dana spune:

  Un loc minunat!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *