Marea carte a corpului uman

marea carte a corpului uman

Știți că v-am tot vorbit în ultima vreme despre un colet surpriză, primit de Maia de la Galaxia Copiilor – Editura ALL. Ei bine, atracția principală a coletului a fost Marea carte a corpului uman. Când a văzut-o, s-a lăsat cu un Wooow din toată inima. A fost extrem de încântată de ea! A doua zi a insistat să o ia cu ea la școală și să i-o prezinte profesorului, dar și colegilor. Cu toții au fost impresionați de Marea carte a corpului uman, după spusele ei și eu o cred pe cuvânt. Sunteți curioși de ce?

Marea carte a corpului uman – despre modul în care funcționează corpul uman

Cu ajutorul cărții Marea carte a corpului uman, copiii pot învăța, într-un mod plăcut, cum funcționează corpul uman. Pe lângă ilustrațiile frumoase care atrag privirea oricui, copil sau adult, în Marea carte a corpului uman, găsim și explicații simple, dar concise. Astfel copilașii află rolul genelor, al transpirației sau al unghiilor. Nici plămânii, stomacul, intestinele sau ficatul nu sunt uitate. Mai exact, copilul află din ce este făcut corpul uman și se alege cu informații interesante despre acesta.

În Marea carte a corpului uman, găsim și informații de tip „știați că…” , plasate în buline sau dreptunghiuri colorate, ușor de reținut.

Exemple:

Mesele bogate au nevoie de 3 zile ca să fie digerate.

Folosești cam 12 mușchi faciali pentru a zâmbi.

Bebelușii se nasc cu 300 de oase.

Un om clipește de 15 ori pe minut.

E nevoie de 5 – 10 secunde pentru ca alimentele pe care le înghiți să ajungă în stomac.

Marea carte a corpului uman cuprinde si patru afișe mari, frumos colorate. Unul ilustrează oasele din corpul uman, altul este dedicat mușchilor, altul inimii și sângelui, iar al patrulea modului în care alimentele ajung în corp. Mai exact, sunt două afișe uriașe, informațiile fiind puse pe ambele părți.

Din punctul meu de vedere, Marea carte a corpului uman îi este utilă oricărui copil curios.

You may also like...

24 Responses

 1. Eva Anca spune:

  Chiar foarte interesantă și utilă carte. Cred că i-ar fi de folos și Denisei.

 2. Candrea Laura spune:

  Hmmmm…..stii ca imi trebuie aceasta carte! Iar trebuie sa umblu la pusculita! Are si Alex 2 enciclopedii foarte frumoase. Alea sunt cărțile lui de suflet. Mersi de recomandare. O voi comanda si eu!

 3. Angela Tudose spune:

  Asta e genul acela de carte ce n-ar trebui să lipsească din casa nimănui care are copii! Mi-ar fi plăcut s-o fi avut și eu când eram copil.

 4. Imi plac tare mult genul acesta de enciclopedii din care copiii pot invata mult mai usor.

 5. Dana spune:

  Ce de cărți pline de noi cunoștințe citește Maia!!! Felicitări, alegeri minunate!

 6. Carmen Bart spune:

  Pe langa copii, constientizam si noi unele aspecte pe care nu le-am fixat la vremea lor. Din experienta, rubrica Stiati ca, este foarte productiva. Informatii scurte, usor de memorat.

 7. Almona spune:

  O carte frumoasă și foarte interesantă pentru copii. Învață mai ușor și de plăcere lucruri care sunt plictisitoare în programa școlară

 8. Otilia Dima spune:

  Foarte interesantă și utilă cartea pentru copii. Bună idee!

 9. Mirela-Carmen spune:

  Categoric, o astfel de carte este nu doar interesanta dar si extraordinar de utila. As recomanda fiecarui copil sa aiba in biblioteca aceasta carte sau una similara. Multumim pentru recomandare, Adriana!

 10. Mona spune:

  Îmi pare a fi foarte utilă și mă bucur că am aflat despre ea! Să ai spor și inspirație în continuare!

 11. Alina spune:

  In perioada in care lucram la ODC – cei din spatele grupului de librarii Librarium, am avut ocazia sa rasfoiesc multe carti de la All, recunosc ca aceasta carte mi se pare foarte interesanta si utila.

 12. Cornel spune:

  Pare tare utila!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.