Optimizare SEO – necesitate pentru succesul site-ului nostru?

Dacă nu de foarte mult timp am vorbit despre trecerea de domeniu propriu și găzduire, este necesar să vorbim puțin și despre optimizare SEO. Optimizarea SEO este problema tuturor bloggerilor sau a persoanelor care își promovează afacerea cu ajutorul unui site web. Mulți dintre noi habar nu avem cu ce se mănâncă sau ce înseamnă această optimizare. Alții, când aud doar denumirea se hotărăsc că nu vor să știe mai multe. De ce? Din cauză că pare complicat.

Ei, bine, indiferent din care categorie faci parte, câteva lucruri esențiale trebuie să știi, dacă vrei ca site-ul sau blogul tău să fie vizibil pe Google și să își aducă clienți noi sau cititori, după caz. Bineînțeles, mai există o alternativă. Poți să apelezi la o firmă care oferă servicii de Oprimizare SEO și nu mai ai bătăi de cap. Deși încerc să deslușesc misterul SEO de ceva timp, sunt sigură că niciodată nu voi reuși să fac treaba aceasta mai bine decât profesioniștii. Așadar, dacă alegi această variantă ai numai de câștigat.

optimizare seo, agentie seo, seo, ce este seo,
Image by Gerd Altmann from Pixabay

Ce înseamnă SEO?

SEO sau Search Engine Optimization reprezintă procesul prin care convingem motoarele de căutare, precum Google, să afișeze articolele de pe blogul/site-ul nostru în căutări. Dacă ajungi să stăpânești tehnicile SEO, poți fi sigur că ai la îndemână cea mai utilă metodă de a te promova.

Așadar, trebuie să știi ce cuvinte cheie să folosești, să le pui strategic în articol și să nu le repeți de prea multe ori, dar nici de prea puține 🙂 . Să folosești un număr minim de cuvinte cerut, să ai link-uri interne și externe. De asemenea, este important să nu ai paragrafe prea lungi în articolul tău și să folosești subtitluri. Cu alte cuvinte, să structurezi articolul astfel încât cititorul să îl poată parcurge cu ușurință și, cel mai important, să ai conținut de calitate, unic. Foarte importante sunt și imaginile, care trebuie să fie relevante și cât mai originale. De asemenea, backlink-urile îți pot fi de ajutor. Așadar, nu ezita să îți creezi relații cu alți bloggeri și să faceți schimb de trimiteri spre blogurile voastre.

Pentru a optimiza un articol la nivel basic, te poți folosi și de unele programe existente în planul gratuit al site-ului tău aflat pe domeniu propriu. Eu, spre exemplu, folosesc Yoast SEO și încerc să citesc cât des posibil articole pe tema aceasta, să aflu ce mai e nou și cum pot să optimizez tot mai bine fiecare articol.

Bineînțeles, acest procedeu nu implică doar lucruri pe care un modul ni le poate oferi. Rezultatele optimizării SEO se văd în timp și este nevoie de aplicarea mai multor strategii și tehnici, dar și de monitorizare.

Când să apelezi la specialiști pentru Optimizare SEO

Poți apela la specialiștii în optimizare SEO dacă:

 • vrei ca site-ul sau blogul tău să apară în primele poziții pe Google sau alte motoare de căutare. Acest lucru oferă site-ului tău un plus de credibilitate.
 • vrei să atragi clienți noi. Cu cât ești mai vizibil cu atât apar și clienții mai repede.
 • vrei să le oferi cititorilor tăi o experiență cât mai plăcută pe site-ul tău și să te asiguri că se vor întoarce
 • vrei să crești traficul organic al blogului sau al site-ului
 • vrei să indentifici lucrurile care îți țin site-ul pe loc, deși aplici tehnici SEO
 • nu înțelegi deloc partea tehnică. Dacă ești un bun creator de conținut și partea tehnică își dă bătăi de cap, apelează la specialiști.

Acestea fiind spuse, sper ca articolul de astăzi să vă îți fie de ajutor. Sper să reușești să îți optimizezi cât mai bine site-ul și să ai parte de succesul dorit. Nu uita să te documentezi mereu și să apelezi la specialiști când este cazul!

You may also like...

16 Responses

 1. Eva Anca spune:

  SEO e foarte important pentru site-uri si bloguri si chiar mi se pare util ca exista specialisti in domeniu, dispusi sa se ocupe de acest aspect.

 2. Clar consider ca e important sa faci seo, cam greu uneori dar trebuie

 3. Denisa spune:

  Util cu adevarat acest articol. Si eu ma tot documentez pe partea asta.

 4. Tot incerc sa invat din diverse cursuri, nu e usor, dar tare imi place.

 5. Ana spune:

  Eu sunt la inceput si inca mai am multe de invatat despre SEO.

 6. Denisa Grigoras spune:

  Eu recent am inceput sa folosesc SEO. Am avut Rank Math instalat, insa mi-am cam prins urechile in el asa ca am reincercat cu Yoast. Sper sa vad rezultate curand

 7. Simona spune:

  Clar e nevoie de SEO bun pentru ca site-ul nostru sa evolueze!! Altfel nu ajungem unde ne dorim…

 8. Simona Banica spune:

  Foarte bine de știut!

 9. Elena CM spune:

  Dacă ai o afacere și îți dorești succes in mediul online este musai sa apelezi la specialiști pentru promovare.

 10. pentru noi, bloggeri, mai ales, e chiar util sa avem infomatii si sa avem in spate persoane care stiu ce fac!

 11. Oana spune:

  Este tare importanta partea aceasta de SEO, si eu consider ca trebuie multa implicare in implementare si informatizare.

 12. De mare ajutor este pentru noi, ar trebui si eu sa studiez mai mult!

 13. Rokolla spune:

  Mi-as dori sa fac si eu modificari si cred ca doar un specialist m-ar putea ajuta. O idee buna cu aceste agentii de SEO

 14. Este absolut necesara optimizarea SEO. Fara ea, site-ul e cam degeaba.

 15. Dana spune:

  Cu siguranță, despre SEO trebuie sa știm cât de multe.

 1. 4 octombrie 2021

  […] e important să știi că trebuie să respecți câteva reguli, care vor asigura optimizarea SEO minimă pentru articol și vor crește șansele ca articolul tău să fie citit de multă […]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *