Cum alegem serviciul de găzduire web

Deși am blogurile de ceva timp, pot spune că sunt destul de nouă în domeniu. Am mers mai mult din inerție și m-am bazat de multe ori pe noroc, pot spune. Anul acesta, pe la început, au început să apară unele probleme. Am fost nevoită să scot capul din nisip și să fac ceea ce trebuia să fac de la început. Adică să mă documentez foarte bine despre găzduirea web și să aleg înțelept.

În articolul de astăzi, m-am gândit să vă prezint câteva lucruri de care trebuie să ținem cont atunci când alegem găzduirea pentru site-ul nostru.

gazduire web,hosting,migrare gratuita, despre hostX,
Image by Peter Olexa from Pixabay

De ce lucruri trebuie să ținem cont atunci când alegem firma de hosting:

 • cât de nouă este firma care oferă hosting. Cu ce experiență în configurarea și administrarea serverelor se laudă. Din păcate, sunt multe firme care dispar la fel de repede precum apar, atunci când se lovesc de unele probleme, iar noi avem neșansa de a rămâne cu ochii în soare.
 • dacă oferă asistență tehnică 24 din 24, 7 zile din 7. La fel ca și în cazul copiilor care se îmbolnăvesc exact în weekend sau de sărbători, la fel se întâmplă și cu site-urile mele. Problemele apar la cele mai nepotrivite ore și fără asistență tehnică nu aș reuși să le fac din nou să funcționeze cum trebuie.
 • dacă oferă migrare gratuită. Eu am început prima dată să scriu pe blogspot, pe subdomeniu. Atunci când am hotărât să fac marea schimbare, aveam deja destul de multe articole publicate. Nu am vrut să le pierd, așadar m-am gândit că ar fi ideal să le transfer în noua căsuță. Bineînțeles, multe firme, precum HostX, oferă acest serviciu gratuit și ar fi păcat să vă păcăliți și să plătiți când nu este cazul. Acest serviciu este foarte util și atunci când dorim să schimbăm firma de găzduire actuală, așa cum am fost nevoită să fac și eu anul acesta, în martie. Dacă sunteți în această situație, trebuie să vă spun că am observat că HostX oferă până la 18 luni gratuite pentru pachetele selectate de găzduire Linux sau Windows achitate pentru minim 12 luni, dacă migraţi de la un alt provider.

Găzduire web – un ajutor important pentru succesul tău

 • dacă oferă returnarea plăților, în caz că nu sunteți mulțumiți de serviciile lor. Mi se pare foarte important acest lucru. Până nu testăm personal nu putem fi siguri dacă este ceea ce căutăm, nu-i așa?
 • să garanteze uptime aproape de 100%. Cine vrea un site care să fie mereu căzut? Vă spun eu că va fi căzut exact când un colaborator aruncă o privire pe site…

Dacă atunci când alegeți găzduirea web sunteți atenți la aceste lucruri, vă veți putea concentra pe ceea ce contează și nu veți avea nicio grijă legată de partea tehnică.

You may also like...

17 Responses

 1. Eva Anca spune:

  Da, chiar este super important să ai o firmă de găzduire web pe care te poți baza oricând.

 2. Silvia spune:

  Este foarte important!

 3. Dana spune:

  Fără dar şi poate, un serviciu de găzduire care să ofere tot ceea ce enumeri tu este esential.

 4. Am avut noroc de gazduire foarte ok, la un pret acceptabil

 5. Foarte utile informatii, mai ales pentru bloggerii la inceput de drum!

 6. Denisa spune:

  O firma buna de gazduire e cea mai buna investitie si un must.

 7. Simona spune:

  Mi-a fost greu sa aleg, dar ma ajuta mult si sfatul tau!!

 8. E o intreaga poveste cu hostingul, eu sunt la atreia firma si tot caut alta cu care sa ma inteleg mai bine si sa platesc pentru asta cat mai putin.

 9. Uite că la partea cu returnarea plăților nu m-aș fi gândit!

 10. Marin Mirela spune:

  Unul dintre cel mai important aspect este găzduirea. Eu am avut norocul să găsesc firma potrivită, de care sunt foarte mulțumită. Prețul este decent și nu am avut probleme.
  Mulțumesc pentru sfaturi și recomandări!

 11. Este foarte importantă găzduirea, mulțumim pentru articol. 🙂

 12. Pf… eu sunt deja la a treia firma de gazduire. Sper sa fie alegerea potrivita de data asta.

 13. Rokolla spune:

  Si eu am schimbat gazduirea de curand. Asta nu inseamna ca sunt interesata de firme bune care sa ma ajute sa ma mut in cazul in care sunt nemultumita

 1. 22 iunie 2021

  […] nu de foarte mult timp am vorbit despre trecerea de domeniu propriu și găzduire, este necesar să vorbim puțin și despre optimizare SEO. Optimizarea SEO este problema tuturor […]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *