Mobilier de baie perfect pentru o stare de bine – cum îl alegem?

Mobilierul ales pentru locuința noastră mi se pare extrem de important pentru starea noastră de bine. E important să alegem un mobilier pe gustul nostru și să nu ne „împiedicăm” zilnic de piese de mobilier în culori care nu ne plac sau cu finisaje nu tocmai plăcute. Orice lucru din casa noastră trebuie să ne placă și să ne facă plăcere să îl privim zilnic, iar mobilierul nu trebuie să facă excepție. Fiecare cameră trebuie să ne transmită liniște și o stare de bine, inclusiv baia. Așadar, și alegerea unui mobilier de baie potrivit trebuie să fie o prioritate.

Atunci când alegem un mobilier pentru baie trebuie să ținem cont de câteva aspecte, iar în articolul de astăzi le voi enumera.

mobilier de baie

Alegerea unui mobilier de baie potrivit pentru fiecare casă

Atunci când alegem mobilier pentru baie trebuie să ținem cont de următoarele aspecte:

 • mărimea băii. Am tot văzut mobilier mare, încăpător, care atrage privirea și dă senzația de confort. Acel mobilier este perfect pentru baia visurilor noastre, dar doar dacă avem spațiu suficient. Oricât de mult ți-ar plăcea o mobilă puțin mai impunătoare, atunci când te lovești zilnic de lipsa spațiului va ajunge să te enerveze. Așadar, alege un mobilier care să nu îți încarce toată baia.
 • culoarea mobilierului. Dacă îți plac culorile vesele, nu ezita să alegi o culoare veselă pentru mobilierul din baie. Dar în acest caz alege o culoare neutră pentru pereți, gresie și faianță. Dacă te gândești la un mobilier mai cuminte, poți alege alb, deoarece oferă luminozitate, dar și crem, gri sau chiar culoarea lemnului. În acest caz, te poți juca cu nuanța pereților.
 • design. Design-ul mobilierului poate schimba în totalitate aspectului unei băi. Așadar, dacă îți dorești o baie elegantă, poți alege un mobilier cu linii subtile și elegante ale fronturilor de sertare curbate. Trebuie să ții cont și de design-ul mânerelor, care pot oferi unicitate întregului corp.

Mobilierul pentru baie trebuie să fie și practic

 • necesitate. Trăim într-o perioadă în care multă lume adoră spațiul liber și piesele de mobilier mici sau puține. Ei, bine, dacă ai o familie mare, oricât ți-ai dori contrariul, ai nevoie de sertare și dulăpioare suficiente pentru a încăpea lucrurile tuturor. Așadar, trebuie să cauți mobilierul perfect, care să nu fie nici minimalist, dar nici să îți încarce prea mult baia.
 • materialul. Un material nepotrivit se poate strica foarte repede din cauza umezelii din baie.
 • preț. Mereu trebuie să ținem cont de bugetul pe care în avem. Totuși, nu vă zgârciți dacă nu e cazul. Ce vreau să spun e să nu faceți rabat de la calitate, deoarece în timp veți aprecia investiția făcută. Noi, când am renovat apartamentul, din cauza faptului că am rămas cu puțini bani disponibili atunci când am ajuns la mobilier, am cumpărat ce s-a încadrat în bugetul nostru. A fost ok atunci, l-am folosit o perioadă, dar deja trebuie să ne gândim să îl înlocuim. Se strică tot mai mult pe zi ce trece. Eram conștienți de faptul că se va strica repede și cu siguranță următorul mobilier pe care îl vom achiziționa pentru baia noastră va fi mai de calitate.

Dacă aveți nevoie de inspirație pentru a alege un mobilier pentru baie, pe pagina aceasta de Facebook am văzut foarte multe mode frumoase, unele chiar impresionante.

You may also like...

8 Responses

 1. Silvia spune:

  Foarte bună recomandare

 2. MIHAELA spune:

  Si eu sunt de aceeasi parere, ca nu trebuie sa facem rabat de la calitate atunci cand alegem mobilierul pentru baie.

 3. Marin Mirela spune:

  Îmi place mobilierul & conceptul celor de la Savini Due. Am în plan să reamenajez băile cu mobilier din lemn de la ei.

 4. Simona spune:

  Bune recomandari. Imi plac si imaginile, dar nu toata lumea are astfel de spatiu disponibil in baie, din pacate…

 5. mi-ar placea o baie mai mare, daca as reusi sa am asa ceva, alegerea mobilierului ar fi floare la ureche!

 6. Rokolla spune:

  Toate modelele sunt dragute, dar parca primul mi-a atras cel mai mult atentia

 7. Dana spune:

  Niște sugestii utile și modele minunate pentru o baie perfectă.

 8. Si eu trebuie sa imi schimb mobilierul in baie, asa ca imi prind bine sugestiile tale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *