3 soluții pentru eliminarea șoarecilor din viața ta

Ai nevoie de cele mai eficiente metode care să te ajute să scapi cât mai rapid de rozătoare. Este bine să le cunoști deoarece, chiar dacă nu ai avut probleme până acum, nu este exclus ca acestea să apară în viitorul apropiat. În primul rând trebuie să reții faptul că nu este vina ta dacă rozătoarele îți vizitează locuința sau anexele. Ele vin din exterior și motivul este unul singur: nevoia de hrană.

soareci, rozatoare, cum sa scapi de soareci, soareci in locuinta,daunatori,

Primul pas: descoperirea punctului de intrare

Chiar dacă îți va lua ceva timp, îți recomandăm să verifici foarte bine încăperile unde i-ai descoperit și să vezi unde sunt situate punctele lor de intrare. Dacă ai reușit să descoperi acest lucru, atunci în dreptul acestor puncte trebuie să pui capcanele sau vasele cu alimente sau cereale care conțin insecticide. Este cel mai eficient mod pentru a prinde șoarecii sau șobolanii.

Dacă ai descoperit rozătoare în interiorul garajului, atunci, va trebui să acționezi foarte repede. Mașina nu este deloc indicat să mai stea în acel garaj, până când nu vei reuși să elimini rozătoarele. Ei sunt capabili să roadă cablurile acesteia și astfel să-ți pună viața în pericol.

Capcane eficiente pentru rozătoare

Magazinele de specialitate ne oferă foarte multe modele de capcane eficiente: mecanice, cu adezivi speciali, electrice, de captură vie, etc. Ele sunt simplu de montat și mai puțin periculoase decât momelile cu mâncare otrăvită. Nu îți recomand să folosești otrava dacă ai copii mici în familie sau animale de companie. 

Sau, dacă vei decide că acesta este cel mai bun mod de a scăpa de rozătoare, atunci va trebui să fii foarte atent și precaut, în același timp. Spre exemplu, otrava poate fi împrăștiată la distanță de locul unde a fost pusă sau chiar în exteriorul încăperii respective. Mai ales atunci când va muri. Capcanele și acele aparate pentru soareci pe bază de ultra-sunete sunt mult mai puțin periculoase din acest punct de vedere.

Serviciile specializate ale unei firme de deratizare

Dacă ai încercat în mod repetat să prinzi rozătoarele din locuința ta și totuși nu ai reușit să duci la bun sfârșit acest lucru, atunci este timpul să apelezi la un ajutor calificat. Firmele de deratizare îți pot oferi exact soluțiile cele mai bune, în funcție de situația în care te afli. 

Serviciile nu sunt exagerat de scumpe și, în felul acesta, vei intra și în posesia unor recomandări foarte bune, care te vor ajuta să te ferești în viitor de astfel de probleme. De obicei, toate firmele de acest gen oferă servicii de consultanță în mod gratuit. 

Există și măsuri suplimentare pe care le poți aplica: poți tăia tufișurile din apropierea casei tale, nu este bine să faci stive de lemne lângă casă. Șoarecii le adoră și se pot cuibări acolo. Nu trebuie să existe resturi alimentare nicăieri și nici vase cu mâncare solidă pentru animale. Ele atrag întotdeauna rozătoarele. 

Păstrați aceste vase în locuri ferite și bine închise, între orele de masă ale animalelor de companie. Coșul de gunoi este un alt loc preferat de rozătoare. Cel mai bun este coșul de gunoi închis etanș, cu capacul foarte bine fixat, în așa fel încât să nu poată fi ridicat de rozătoare.

*acest articol este un guest post

You may also like...

1 Response

  1. Eva Anca spune:

    Informații chiar utile. Și noi am avut șoareci când ne-am mutat aici, dar am scăpat repede de ei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *