Cum aleg să mă relaxez și să mă detașez de grijile zilnice

Uneori viața de adult de dovedește a fi puțin mai grea sau mai stresantă decât ne așteptam, nu-i așa? Am ajuns la concluzia aceasta firească acum mult timp și încă de atunci încerc să îmi găsesc tot felul de activități, pe lângă cele zilnice necesare, care să îmi mențină mintea tânără și care să mă ajute să scap de stresul grijilor zilnice.

Nu mai e nicio surpriză pentru niciunul dintre urmăritorii mei faptul că îmi place să citesc. Mă ajută mult să mă deconectez și să evadez în noi aventuri, care mai de care mai interesante. Mă uit la filme uneori și mereu ascult multă muzică. Ascult artiști noi, dar mai ales pe cei mai vechi. Ascult rock, folk și multe alte stiluri, în funcție de starea de spirit și chef.

De asemenea, pentru a mă delecta uneori mă joc. Mă las captivată total de acele jocuri, care îmi pun mintea la contribuție și care nu îmi permit să mă mai gândesc la orice altceva atât timp cât sunt cu laptop-ul în față. Așa zisele card & mind video games sunt preferatele mele și abia aștept să îmi fac timp pentru ele.

Care sunt jocurile pe care le joc cel mai des?

Solitaire clasic

Cel mai des aleg să mă joc clasicul joc de cărți, Solitaire. Probabil nu vă mirați, deoarece acesta este cel mai popular joc pe calculator din lume. Este un joc de concentrare și recunosc că îmi ia destul de mult timp să îl termin. Probabil de aceea îmi și place atât de mult.

solitaire, card & mind video games, video games, free games, jocuri gratis, jocuri de carti,

Regulile sunt destul de simple. Îmi aduc aminte că eram în școala generală când am început să joc. Practic, trebuie să construiesc patru stive de cărți în ordine crescatoare, de la as la popă. Culorile trebuie să alterneze, roșu – negru. Nu spun că jocul e simplu, ci doar că regulile sunt simple, iar jocul intuitiv.

Zuma Ball

Un alt joc la care apelez atunci când vreau să mă relaxez și să mă detașez este Zuma Ball. Cred că toată lumea știe jocul acesta. Este neașteptat de captivant și e aproape imposibil să nu îți placă, fiind dinamic și colorat.

Acest joc este mai simplu decât solitaire. Când joc Zuma Ball nu ne e necesar să mă concentrez atât de mult, iar acest lucru îl face perfect pentru serile în care sunt mult prea obosită. Îl joc de ani de zile, cu pauze, bineînțeles. Acum l-am redescoperit pe solitaire.org, atunci când am intrat să îmi iau doza de joc de cărți.

Zuma Ball are 10 nivele și atât mă țin de el până le fac. Cu cât avansez devine tot mai dinamic și dificil. Cum se joacă? Ei, bine, foarte simplu. Un șir de bile colorate se rostogolește pe un traseu. Noi trebuie să grupăm bilele pe culori, câte 3 sau chiar mai multe, pentru a le distruge și a împiedica șirul să ajungă la capătul traseului. Simplu, dar te prinde!

Mai este un tip de joc care îmi place. Mă refer la acel tip de joc în care trebuie să găsești obiecte pierdute sau să găsești diferențele între imagini. Când deschid unul, uneori îi chem și pe copii aproape, pentru a le exersa atenția.

Voi obișnuiți să vă jucați astfel de jocuri? Dacă aveți recomandări lăsați-le în comentarii.

You may also like...

5 Responses

 1. Oana Alexandra Tudose spune:

  Și eu mă joc pe calculator sau telefon asa de relaxare. Și am avut o perioada când eram înnebunită după jocurile de pe Facebook

 2. Simona spune:

  Ce mult imi placeau aceste jocuri! O sa ma joc si eu online, ma bucur ca inca exista si sunt usor de accesat!

 3. Marin Mirela spune:

  Să știi că și eu citesc și mă mai și joc (Solitaire este preferatul, dar mai am și altele :)).
  important este să ne relaxăm în modul care ne place cel mai mult. Relaxare plăcută!

 4. Obisnuiam sa ma joc cu mult timp in urma, acum am 3 jocuri pe telefon care ma ajuta la deconectare dar joc tot mai rar.

 5. Rokolla spune:

  Inainte ma jucam destul de des. Acum nu am mai dat atat de multa importanta jocurilor de genul. Asta si pentru ca am alte aplicatii consumatoare de timp care ma ajuta sa scap de plictiseala(in cazul in care se pune problema de asa ceva) 😀

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *