Secretul ciocârliei de Fiona Valpy

V-am mai spus cât de mulțumită sunt de felul în care mi-am început anul, nu-i așa? Dacă spre sfârșitul anului 2022 nu prea am reușit să citesc foarte mult, acum sunt încrezătoate și încântată de lecturile pe care deja le-am parcurs. Pe la sfârșitul lunii noiembrie, mi-am luat de pe Bookzone două carți care mi s-au părut foarte interesante. Ambele sunt scrise de Fiona Valpy. Deși nu am mai citit nimic semnat de ea, cumva mi-a inspirat încredere și mi le-am comandat. Mă bucur că am făcut-o. Aseară am terminat de citit Secretul ciocârliei și mi-a plăcut extrem de mult.

Secretul ciocârliei de Fiona Valpy a apărut în cursul anului 2022 și are 352 de pagini. Coperta este superbă, iar modul în care este scrisă m-a impresionat. Mi-a plăcut cum este realizată tranziția dintre trecut și prezent, iar personajele sunt numai bune de iubit.

Secretul ciocârliei de Fiona Valpy

Secretul ciocârliei de Fiona Valpy vorbește despre greutățile din timpul războiului, dar și despre greutățile zilelor noastre. Vorbește despre vieți distruse, vise spulberate, pierderi uriașe, dureri neimaginabile… dar și despre prietenii, relații, iubire, încredere și sprijin necondiționat.

Secretul ciocârliei de Fiona Valpy. „O poveste tragic de frumoasă. A părut atât de reală până la cele mai mici detalii, de la culoarea cerului la cântul ciocârliei.” – Jeanie, Amazon

Pe malul lacului Ewe – Scoția, se înfiripă una dintre cele mai frumoase și nepotrivite povești de iubire. Ea este fiica îngrijitorului, el este fiul moșierului. De mici obișnuiau să petreacă timp împreună. Să se spijine și să se iubească în felul lor. Ajunși la o vârstă potrivită, sentimentele s-au accentuat. Pe fondul războiului, când diferențele dintre clasele sociale par să se diminuieze, cei doi îndrăznesc să spere. Totuși tatăl lui Alec – moșierul – nu este de acord cu relația fiului său. Bineînțeles, ca orice om care se crede buricul pământului, încearcă prin orice mijloace, indiferent de repercusiuni să împiedice relația.

Câteva decenii mai târziu, fiica lor – Lexie – alege să se întoarcă în micul sat pe care l-a părăsit în timpul adolescenței. Cu inima frântă, un copil de crescut singură și cu o carieră pierdută, speră ca acasă să își găsească liniștea. Știe că se va lovi de bârfe și discuții, dar nu prea are de ales. Ajunsă acolo, interesul pentru povestea părinților săi îi este stârnit. Așadar, începe să pună întrebări și speră ca misterul familiei sale să fie deslușit. Toate acestea în timp ce încearcă să se integreze în micuța comunitate și să restabilească legăturile rupte odată cu plecarea sa.


Mie mi-a plăcut foarte mult Secretul ciocârliei de Fiona Valpy. O puteți achiziționa și voi de aici.

You may also like...

2 Responses

  1. Silvia spune:

    Un subiect interesant!

  1. 14 februarie 2023

    […] mi-a plăcut extrem de mult și despre care v-am vorbit deja pe celălalt blog al meu, mai exact aici. La începutul acestei luni, m-am delectat cu Darul […]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *