Merităm să trăim confortabil

M-am tot gândit cât de norocoși am fost că ni s-a aprobat împrumutul pentru o nouă locuință înainte de toate evenimentele acestea care au dat totul peste cap. Când pandemia de COVID-19 a izbucnit, s-au înăsprit cerințele pentru aprobarea unui împrumut și totul a devenit mult mai dificil. Pe lângă asta, acum prețurile s-au dublat, în contextul conflictului de lângă granița noastră.

Cu tot norocul nostru și cu toată bucuria că am reușit să ne achiziționăm apartamentul mult dorit, nu putem să nu observăm că, dacă ne-am gândi să îl vindem, am lua dublu față de cât a costat el. Sunt sigură că sunt persoane multe persoane care au observat acest lucru și încearcă să profite de situația actuală.

În perioada pandemiei de COVID-19 lumea a început să aprecieze mai mult o locuință spațioasă. Cei care au început să lucreze de acasă au simțit lipsa unui birou, iar cei ce locuiau în apartamente micuțe, au început să simtă nevoia de încă o cameră, pentru spațiu personal și nu numai. Până la pandemie eram obișnuiți să stăm acasă mai mult seara, când toți membrii familiei se întorceau de la treburile lor și profitam cu toții de acel timp petrecut în familie. Ei, bine, pandemia ne-a făcut să ne dăm seama de importanța unui spațiu personal, în care să ne putem retrage pentru puțină liniște sau pentru a reuși să ne concentrăm și să fim productivi în timpul orelor de program.

Pentru a lua cea mai bună decizie mă ajut de un calculator ipotecar

De asemenea, am observat după această perioadă COVID și faptul că tot mai multe familii își doresc să se mute la casă. Vor să dea apartamentul și viața agitată din oraș pe o căsuță cu o curte fie ea cât de mică. Faptul că am fost nevoiți să stăm închiși în propriile locuințe pentru atât de mult timp a avut un impact major asupra noastră, a celor care locuiesc la oraș, în principal. Așadar, nu mai e nicio surpriză că cumpărarea unei case pare o soluție bună pentru mulți dintre noi. Cu toții ne gândim la soluții pentru a ne face viața cât mai plăcută și comodă. Nu o să vă mint, de multe ori am apelat la un calculator ipotecar, pentru a vedea care ar fi cea mai bună variantă pentru noi și din punct de vedere financiar.

Acolo găsesc graficele de rambursare a unui împrumut și tabele de amortizare lunară sau anuală. Acolo găsesc până și estimarea accesibilității. Totul este calculat în altă monedă, dar principiul este același și mă ajută mult. Cred că poate ajuta pe oricine dorește să cumpere o locuință și dorește să vadă cât va plăti rata lunară și nu numai. Introducem acolo valoarea locuinței și alte câteva detalii și aflăm tot ce ne interesează.

calculator ipotecar

Nu renunța la dorințele tale, nu te lăsa descurajat!

Știu multă lume care zice că instabilitatea actuală ar trebui să ne descurajeze în a cumpăra ceva. Eu sunt de părere că, dacă îți dorești și ai nevoie, nu trebuie să te lași descurajat. Și noi când ne-am cumpărat actuala locuință am fost destul de îngrijorați. Nu știam cum vor merge lucrurile, cum ne vom descurca. Acum nu regret decizia luată nicio clipă. De asemenea, sunt sigură că dacă ne vom hotărî cu adevărat să ne mutăm la casă, vom găsi o soluție pentru a reuși și pentru a rămâne stabili din punct de vedere financiar.

Conform Mediafax, prețurile locuințelor se vor stabiliza în a doua jumătate a anului 2023. Așadar, cel mai probabil atunci va fi momentul ideal pentru a cumpăra o nouă locuință, fie ea casă sau apartament. După toate articolele citite și informațiile culese de pe ici de pe colo, în această perioadă ieși în câștig dacă ești vânzător. Dar dacă ești cumpărător, după ce inflația nu mai crește, adică cel mai probabil în a doua jumătate a anului, vom putea cumpăra la un preț corect, să-i zicem așa.

Mereu vor fi cumpărători. Mereu vor fi persoane care caută soluții să achiziționeze locuința mult visată. Important este să ne documentăm foarte bine și să ne ajutăm de toate instrumentele care ni se pun la dispoziție pentru a ști ce facem cu banii noștri și pentru a lua cea mai bună decizie.

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *