Pătățel de Kenneth Oppel – roman pentru copii

Am ales Pătățel de Kenneth Oppel pentru copiii mei fără a citi descrierea. M-am lăsat cucerită de titlul simpatic și coperta drăguță și tare bine am făcut. Cartea este simpatică foc. În plus, îi ajută pe cei mici să înțeleagă pierderile pe care un om le paote avea de-a lungul vieții, dar și să înțeleagă că orice perioadă mai dificilă la un moment dat se va sfârși.

,pătătel,    Kenneth Oppel , carte copii, roman copii, corint junior, editura corint,

Pătățel este o carte super amuzantă, surprinzătoare și captivantă. Pregătiți-vă! O mică picătură de cerneală este pe cale să vă cucerească inima, purtându-vă într-o aventură de neuitat.”

O pată de cerneală din schițele cunoscutului creator de benzi desenate, Rylance, prinde viață exact atunci când fiul creatorului are cea mai mare nevoie. După ce familia trece prin cea mai mare pierdere posibilă – moartea mamei – membrii familiei sunt descumpăniți și pierduți. Ethan își dorește cu adevărat să îmbuătățească lucrurile, dar și să nu mai simtă dorul mamei.

Bineînțeles, nu s-a gândit niciodată că o pată de cerneală îl va ajuta să își revină. Pătățel îi devine cel mai bun prieten și un adevărat sprijin în perioada oribilă pe care este nevoit să o trăiască. De asemenea, pătățel este sprijinul dorit și de tatăl și sora lui Ethan.

Dar, exact cum vă așteptați, lucrurile nu pot sta așa la nesfârșit. Curând cei din familia Rylance sunt nevoiți să învețesă se descurce din nou singuri. Vor face față noii vieți? Vor învăța din nou să trăiască și să se bucure unul de celălalt?


Pătățel nu are cel mai plăcut subiect și nici cel mai ușor de digerat. Dar, cu siguranță, are cel mai important mesaj pe care cei mici trebuie să îl primească atunci când lucrurile nu sunt tocmai roz în viața lor.

Pătățel de Kenneth Oppel a apărut la Corint Junior și se poate comanda de aici sau din diferite librării.

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *