În căutarea unui destin și Forța iubirii

Acum mai bine de o lună, mi-am comandat două cărți interesante de pe Libris.ro. Forța iubirii de Sara Stridsberg și În căutarea unui destin de Jojo Moyes și-au făcut loc pe rafturile micuței mele biblioteci.

Dacă Jojo Moyes nu îmi era străină, de la Sara Stridsberg nu știam la ce să mă aștept. Am fost aproape să renunț după primele cincizeci de pagini la Forța iubirii, dar, în final am hotărât să o termin și mă bucur că am făcut acest lucru.

Forța iubirii de Sara Stridsberg

Sara Stridsberg, forta iubirii, roman, libris, recenzii,

 Am avut sentimente amestecate în privința cărții Forța iubirii. Acțiunea are loc într-un spital de psihiatrie. Jackie este fiica unuia dintre cei internați acolo -Jim. Ei sunt centrul poveștii, dar, în paralel, aflăm și poveștile altor pacienți sau a persoanelor care și-au lăsat amprenta, de-a lungul timpului, în viețile lor. 

Cartea este una psihologică, ușor șocantă pe-a locuri, dar care transmite unele mesaje importante, precum și certitudinea că cineva nu poate fi ajutat cu adevărat dacă nu își dorește acest lucru și că riști să te distrugi pe tine dacă nu înțelegi acest lucru la timp. 

În căutarea unui destin de Jojo Moyes

In cautarea unui destin, Jojo Moyes, libris, recenizii , impresii, carti,

Jojo Moyes scrie povești de viață care nu te pot lăsa indiferent. Personajele sunt mereu bine conturate, iar poveștile de iubire sunt deosebite.

În În cautarea unui destin iubirea se împletește cu suferința. Personajele fac cunoștință cu deznădejdea, dar și cu curajul. Fac cunoștință cu iubirea în toate formele ei și învață să se bucure de viață chiar și atunci când lucrurile nu sunt deloc roz.

În Australia anului 1946 șase sute cincizeci de mirese pleacă spre Anglia. Fac acest lucru pentru a reuși să-și înceapă viața alături de bărbații cu care s-au casatorit în timpul razboiului nemilos. Tinerele doamne se așteptau să călătorească pe un vas de croaziera luxos, dar ajung la bordul unui portavion, cu vreo o mie de bărbați. După cum vă puteți da seama, de-a lungul călătoriei, în situația dată, personajele noastre sunt puse de soartă în diferite situații și supuse unor încercări. Cum vor ajunge miresele noastre la destinație? Vă invit să aflați și voi.

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *