Femeile din umbră de Kristen Hannah

În ultima comandă plasată pe Libris.ro am avut un superb roman semnat de Kristin Hannah, dar și o carte pentru Albert, care învață să citească.

Deși vi le-am prezentat și pe instagram, voi vorbi mai pe larg despre ele în articolul de astăzi, în special despre romanul lui Kristen Hannah, care este un must have pentru iubitorii de ficțiune istorică. Ador stilul ei!

Despre Femeile din umbră de Kristen Hannah

Femeile din umbră , Kristen Hannah, roman, fictiune istorica, doctori, asistente, razboi, victime de razboi, carti despre razboi,

„Și femeile pot fi eroi!” este fraza care a făcut-o pe Frankie să lase să iasă la suprafață o dorință pe care o avea din totdeauna, dar la care nu avea curaj să spere, fiind crescută astfel încât să devină o soție bună. Atunci când fratele ei a plecat la război, în Vietnam, Frankie se pregătea pentru a deveni asistentă medicală. Dorința de a fi aproape de el și ideea că ar putea ajunge și ea pe peretele eroilor familiei, a făcut-o pe Frankie să se înroleze în armată.

Ajunsă acolo, realizează că nimic nu este așa cum s-ar fi așteptat sau cum este prezentat de către stat. Pe lângă asta, ororile pe care este nevoită să le vadă și durerea pierderii fratelui său, aproape o doboară pe tânăra asistentă. Dar, așa cum este în război. nu are prea are timp să se gândească la cum se simte și lucrează până la epuizare. Își dorește multă să își facă bine meseria, să învețe cât mai mult și să devină un ajutor de nădejde acolo.

Chiar dacă viața este grea în spitalele improvizate de pe front, Frankie își face prieteni buni. Ba chiar reușește să își frângă și inima, așa cum spune chiar ea. Lucrurile merg din rău în mai rău. Asistenta este repartizată într-o zonă extrem de periculoasă, iar încrederea sa în intențiile americanilor începe să scadă. Dar, cum după rău urmează bine, îl revede pe cel ce a făcut-o să-și schimbe parcursul vieții prin vorbele sale. Rye este aviator și, din păcate, logodit. Cu toate acestea, atracția dintre ei este aproape palpabilă și vă las pe voi să descoperiți povestea lor.

Femeile din umbră de Kristin Hannah este un roman surprinzător. Am citit multe cărți pe tema războiului și, cu toate acestea, a reușit să îmi aducă lacrimi în ochi. Acest roman este tulburător și dureros, dar totuși atât de frumos!

Învăț să citesc! În curtea mea

Invat sa citesc, emil garleanu, in curtea mea, carti clasa 0 , carti 5 ani

În curtea mea de Emil Gârleanu este cartea care îl ajută mult pe Albert să descopere și să înceapă să îndrăgească cititul. Cartea are o povestioară simpatică, scrisă pe înțelesul celor mici. Are stikere, iar textul este scris și cu litere mari de tipar și cu litere mici, pentru a putea fi folosită atât la începutul procesului de învățare, cât și după cel mic învață să recunoască literele indiferent de cum sunt scrise.

Albert mai are și alte cărticele precum Învăț să citesc! In curtea mea. Toate sunt simpatice și îl ajută mult.

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *