Brioșe cu ananas și glazură de ciocolată

Aceste brioșe cu ananas și ciocolată sunt o idee minunată pentru un desert gustos și rapid. Ananasul le dă o notă exotică, iar ciocolata le face pe placul tuturor.

briose cu ciocolata si  ananas
De ce ingrediente aveți nevoie pentru brioșe cu ananas și glazură de ciocolată:
  • 2 ouă
  • o cană de lapte sau iaurt
  • un  praf de sare
  • două căni de făină
  • un plic de zahăr vanilat
  • zahăr normal după gust (eu pun cam jumătate  de cană)
  • cuburi de ananas din compot. Dacă doriți puteți adăuga și o linguriță de cacao. De data aceasta, eu nu am pus.
De ce ingrediente aveți nevoie pentru glazura de ciocolată:
  • 300 de grame de smântână
  • 100 de grame de ciocolată amăruie
  • 2-3 linguri de zahăr, dupa gust.

Cum preparăm aceste brioșe cu ananas și ciocolată:

Batem albușurile spumă cu sarea. Apoi adăugăm pe rând zahărul vanilat, gălbenușurile, zahărul, lapele sau iaurtul și făina în ploaie. Dacă doriți acum se poate adăuga și cacao.

Se amestecă cu grijă până se omogenizează, după care punem compoziția în formele tapetate sau în formele de silicon. Nu le umpleți cu totul. Eu le-am pus cam pe jumătate. Deasupra, pe aluat, adăugați acum câte un cub de ananas. 

Se pun la cuptorul încins la 180 de grade sau la foc mediu. Când brioșele încep să crească, împingeti cubul de ananas cu un vârf de cutit. Nu prea tare, doar cât să îl acoperiți cu aluat. După ce sunt gata, s-au rumenit frumos sau au trecut testul cu scobitoarea, le scoatem și le lăsăm să se răcească.

Între timp se poate pregăti glazura de ciocoată:

Punem un vas cu ingredientele menționate mai sus, pe baie de abur. Amestecăm cu un tel până ingredientele se omogenizează și devin o cremă. Lăsăm glazura să se răcească puțin și o întindem peste brioșe cu o linguriță. Dacă doriți, se pot orna cu biluțe sau orice alte chestiuțe atrăgătoare.

Vouă vă plac brioșele? Ați încerca această rețetă de brioșe cu ananas și ciocolată?

Vezi AICI o altă rețetă de brioșe!

You may also like...

13 Responses

  1. Dana spune:

    Ioiiii, vin la tine!!! :))) Suna prea delicios! Felicitari pentru retetele apetisante!

  2. Eva Anca spune:

    Foarte bine arata! Sa va fie de bine!

  3. Îmi place să gătesc, dar la deserturi nu m-am încumetat niciodată. Arată bine.

  4. Până acum nu am încercat să fac brioșe acasă, defapt nu prea gătesc defel dulce, de teamă că nu îmi vor ieși rețetele.
    Rețeta asta pare simplă de făcut, sper să-mi iasă ceva bun.

  5. Silvia spune:

    Arată foarte bine!!!!

  6. Tudose Angela spune:

    Pfaaai!!!! Ce poftă mi-ai făcut! Arată foarte bine!

  7. anasylvi spune:

    Mmm, ce apetisant! Eu sunt cam paralela cu deserturile, dar il retin pe acesta, pare relativ simplu, cred ca m-as descurca.

  8. Laura spune:

    Tot nu m-am putut abtine! Cred ca e delicioasă! Am trecut-o la rețete!

  9. Georgiana spune:

    Ce reteta interesanta! O voi pune si eu in aplicare!

  10. Suna bine de tot. Trebuie incercata. 😀

  11. Simona Banica spune:

    Vreau si eu sa o fac nu mai pot de pofta!

  1. 27 ianuarie 2022

    […] ea. Au fost un adevărat succes, chiar și pentru Albert, care cam evită brânza. Pregătesc și brioșe cu glazură de ciocolată uneori și sunt, de asemenea, foarte bune. Recunosc, cu glazură fac mai rar, deoarece se face […]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *