Shaorma de pui făcută acasă

De curând, v-am arătat pe rețelele de socializare cum mi-a ieșit shaorma făcută de mine acasă. V-am spus atunci, vă spun și acum, a fost delicioasă! Am adaptat-o gustului nostru și, după spusele alor mei, a fost chiar mai bună decât cea din oraș. Așa să fie? Nu știu ce să zic, dar afirm fără rețineri că este mult mai sănătoasă.

shaorma de pui

Ingrediente necesare pentru shaorma

Pentru a pregăti acasă shaorma de pui, aveți nevoie de:

  • piept de pui. Eu am folosit o caserolă de piept proaspăt de la Lidl
  • 4 cartofi mari prăjiți. I-am prăjit în tigaie, cu puțin ulei. Dacă doriți să îi prăjiți în baie de ulei, nicio problemă. Eu am preferat să îi fac așa.
  • jumătate de salată verde sau varză. De data aceasta am folosit salată deoarece o aveam în casă, dar îmi place mult și cu varză.
  • roșii. Cam 10 roșii cherry am folosit. Am ales acest sortiment deoarece mi se pare că este singurul care încă mai are gust de roșii.
  • 3-4 linguri de maioneză sau sos tzatzichi. Ai mei nu sunt încântați de maioneză, așadar, de data aceasta am făcut un sos din iaurt cu usturoi și castravete tocat mărunt.
  • ceapă.
  • castraveți murați – opțional. De data aceasta nu am folosit, pentru că am uitat. Dar, de obicei , pun și îi dă shaormei un gust tare bun.
  • condimente
  • lipie libaneză. Tot la Lidl am găsit și lipia. Am luat o pungă cu lipii medii. Sunt 10 într-o pungă și am dat vreo 6 lei pe ea, dacă nu mă înșală memoria. Mi-au rămas câteva, dar le-am mâncat a doua zi umplute cu șuncă și brânză.
shaorma de casa

Cum preparăm:

Pentru ca puiul să iasă puțin mai crocant, l-am tăiat bucățele mici, l-am condimentat bine cu sare, piper și condiment pentru pui, iar apoi l-am pus într-o tigaie grill pe care am tot scuturat-o din când în când. Cartofii i-am prăjit în foarte puțin ulei. După ce au fost gata, am stins focul și am pus peste ei lipiile să se încălzească. Sosul tzatzichi l-am făcut din 4-5 linguri de iaurt grecesc, puțină sare, 3 căței de usturoi mari tocați mărunt și 2 castraveți tocați. Salata verde, roșiile și ceapa, le-am tocat ca pentru salată.

După ce toate ingredientele au fost pregătite, am pus ingredientele în lipii și le-am rulat. Prima dată am învârtit partea de jos spre interior, iar apoi am rulat de la stânga la dreapta. După aceea, le-am învelit în folie de aluminiu. Astfel, ingredientele nu au căzut din lipie și am putut-o savura fără probleme. Ca și timp, cred că vreo 40 de minute mi-a luat până am terminat totul.

Sunt curioasă dacă voi faceți shaorma acasă. Vă invit să îmi spuneți în comentarii!

Please follow and like us:
error

You may also like...

15 Responses

  1. Eva Anca spune:

    Ce bine arată! Să vă fie de bine. Eu chiar azi am făcut gyros de casă.

  2. Dana spune:

    Inca nu am facut shaorma acasa, dar o sa incerc, suna delicios, usor si rapid de facut. Clar si mult mai sanatos.

  3. anasylvi spune:

    Eu fac gyros, dar e asemanator, numai ca folosesc condiemnte de gyros si mai mereu sos tzatziki. Este un preparat pe care il fac cam o data pe luna, in weekend. oarte bun!

  4. Catalina spune:

    Nu m-am gândit niciodată sa fac shaorma acasă dar a ta Arata delicioasa . Mi-a atras atenția sosul de iaurt cu usturoi și castravete, bunătate nu alta!
    O sa încerc și eu neaparat. Multumesc pentru idee și rețeta.

  5. Sosul acela cu iaurt, usturoi și castravete îl voi încerca neapărat. Arata foarte bine shaorma ta 🙂

  6. Alex Popa spune:

    Da, arată super. Îți spun, mi-a venit apă în gură, dar a trebuit să înghit în sec, că deh, prietena Adriana nu ne recompensează și pe noi cu câte o șaorma….
    Recunosc, deși de câțiva ani nu mai mănânc deloc prăjeli, la noi se mai face din când în când șaorma de casă. Nu știu rețeta și în principiu nu mă interesează să o cunosc, dar pe asta a ta, am copiat-o în Notițe, că am zis, cu șaorma mai păcătuiesc…
    Bună rețeta, delicios rezultatul.
    Felicitări pentru idee și articol, Adriana!

  7. Din cauza ta am facut si eu. Tare, tare buna este.

  8. Valeria Chertes spune:

    Arata delicios ,obligatoriu sa fac și eu.

  9. Tudose Angela spune:

    Vaaaiii de poftă mi-ai făcut! N-am mai mâncat shaorma de la noi de ani de zile. Și totuși n-am reușit să înțeleg, (nici nu mă chinui prea mult ce-i drept) de unde până unde au ajuns cartofii prăjiți în shaorma. La origine, prin țările arabe n-are nici o urmă de cartofi și de fapt, aceasta se face la farfurie, cu salată tabouleh lângă.
    Oricum ar fi… arată bine și data viitoare când oi trece pe lângă o shaormerie mi-oi lua una.

  10. Raluca Anghel spune:

    Super reteta! Si eu mai fac uneori, e mult mai sănătos sa variantă asta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *