Brioșe cu mere și cocos

Și în weekend am reușit să fac ceva dulce. Cum am sărbătorit ziua copilului, Maia a venit cu un adevărat meniu complet. Printre altele, am făcut și brioșe cu mere și cocos. Aveam salvată rețeta tot de pe net, de pe undeva, dar sincer nu mai știu site-ul. Oricum, știu că văzusem acolo mai multe rețete ușoare. Nu prea îmi plac mie rețelele complicate, tot timpul caut varianta mai ușoară.

briose cu mere și cocos

Brioșele cu mere și cocos au fost un adevărat succes. Cum au apărut, așa au și dispărut, iar Maia mi-a smuls promisiunea că îi voi mai face câteva cât de curând.

Ingrediente necesare pentru a face brioșe cu mere și cocos

Pentru a face 15-16 brioșe cu mere și cocos am avut nevoie de:

  • 2 mere
  • Jumătate de linguriță de esență de vanilie
  • Aproximativ 150 de grame de făină
  • Un ou
  • O lingură de unt
  • Două linguri de zahăr
  • Două plicuri de zahăr vanilat
  • Un praf de copt
  • Patru linguri mari de iaurt
  • Cinci linguri de lapte
  • Trei linguri fulgi de cocos

Cum pregătim compoziția pentru brioșe

Prima dată preîncălzim cuptorul. Eu l-am setat la 140 de grade, pe ventilator. Dacă folosiți un cuptor normal, îl setați pe flacără medie. În timp ce cuptorul se încălzește, pregătim compoziția. După ce curățăm merele, le mărunțim și le punem la călit, pe aragaz, cu zahărul vanilat, pentru 8-10 minute. Puteți da merele pe răzătoarea mare, sau le puteți mărunți într-un tocător, ca și mine. În timp ce merele stau pe aragaz, separăm oul și batem albușul spumă, cu un praf de sare. Gălbenușul îl amestecăm cu untul topit, esența, zahărul , cocosul, iaurtul și laptele. După ce amestecăm, adăugăm merele, praful de copt și făina.

Făina o adăugați în ploaie, în timp ce amestecați, pentru a nu scăpa prea multă. Aluatul trebuie să fie puțin mai gros ca cel pentru clătite, foarte asemănător cu cel pentru chec. După ce compoziția este pregătită, umpleți formele de brioșe pe jumătate și le puneți la cuptor. La mine a durat cam 15 minute până s-au rumenit ușor și scobitoarea a rămas curată. Pentru că vreau să o încânt pe Maia atunci când fac ceva dulce, am luat câteva forme inimioară pentru brioșe, de la Lidl.

Vouă vă plac brioșele?

You may also like...

13 Responses

  1. Dana spune:

    Si delicios si aspectuos! Cand voi veni in vizita, vreau si eu!!!

  2. anasylvi spune:

    Ce pofta imi faci, Adriana, de dimineata! <3

  3. Eva Anca spune:

    Foarte bine arată! Să vă fie de bine! Mi-ai făcut poftă.

  4. Să vă fie de bine! Tare bine arată! Cred că le voi încerca și eu. <3

  5. Arata delicios! Abia astept sa le incerc si eu.

  1. 17 iulie 2019

    […] AICI o altă rețetă de […]

  2. 11 august 2020

    […] brioșe […]

  3. 3 februarie 2021

    […] aduce aminte de copilărie. Cred că îmi fac o porție pe diseară, chiar dacă azi am făcut și brioșe. Sunt prea bune clenele astea și nu prea le rezist. Când îmi aduc aminte de ele trebuie să îmi […]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *