Cincizeci de umbre ale lui Grey volumul I al seriei Cincizeci de umbre -E.L. James

Deşi am citit această carte de ceva timp,abia acum am hotărât să scriu despre ea deoarece această carte a ajuns un subiect “delicat” şi peste tot pe internet vezi diferite păreri. În cele mai multe,cartea este văzută ca un îndemn către tinerele domnişoare să experimenteze sau să accepte “tehnici” desebite în relația cu partenerul… ei bine eu nu am văzut-o aşa,eu am văzut o poveste de iubire între o fată deosebită şi un bărbat exagerat de atrăgător,dar plin de probleme,de demoni ce se trag din copilăria lui chinuită şi de care crede că nu poate scăpa!

Într-adevăr sunt pagini întregi ce descriu relațiile lor intime(peste care puteți sări dacă vi se par deranjante),dar asta nu m-a oprit să aflu finalul poveştii. De când am citit ce fel de om este Grey ,am fost sigură că i se trage de undeva,că problema lui are o istorie şi am fost foarte curioasă să văd care este aceasta.

Christian a fost adoptat la vârsta de 4ani când a fost găsit stând alături de mama lui moartă de câteva zile, într-un apartament murdar. Noua lui familie era perfectă,părinți iubitori,o soră,un frate… dar cu cât creştea cu atât se simțea un intrus în acea familie . A început sa bea,să participe la bătăi până când o prietenă de a mamei lui,o dominatoare l-a atras în lumea ei şi l-a facut supusul ei. Atât timp cât era supusul ei,trebuia să respecte câteva reguli printre care excesul de alcool ,nopți pierdute ,etc. Atunci când erau împreună trebuia să îi respecte dorințele dominatoarei,să o satisfacă aşa cum îşi dorea ea şi dacă greşea era pedepsit în diferite moduri ,printre care şi biciuirea.

Cincizeci de umbre ale lui Grey – primul volum al seriei

Cartea începe cu Christian pe rol de dominator iar relația lui cu fosta dominatoare se rezumă la afaceri şi prietenie. Grey îi este foarte recunăscător pentru felul în care l-a scos din lumea în care se grăbea să intre şi că l-a ajutat să îşi deschidă afacerea extrem de profitabilă… acum era cel mai râvnit şi bogat burlac.

Anastasia era o tânără viitoare absolventă,romantică şi total străină relațiilor. Aceasta statea într-un apartament cu o prietenă şi erau frecvent vizitate de prietenul lor,Jose -un tânăr îndrăgostit de Ana.

Anastasia şi Christian s-au întâlnit atunci cand aceasta a înlocuit-o pe colega ei şi i-a luat lui un interviu. Înțelegeam perfect toți trei(eu,Ana şi Chriatian) de ce Ana se holba la el şi de ce se simțea atât de atrasă de el. Şi Christian era atras de ea chiar dacă nu îşi dorea acest lucru deoarece
din discuțiile lor reieşea clar că nu este o supusă potrivită.
După ce Ana a plecat nu îşi putea explica de ce nu reuşea să şi-l scoată din minte,ce nu ştia ea era că şi Christian se confrunta cu aceeaşi problemă,deci în zilele ce au urmat,Christian a intrat exact în magazinul unde ea lucra part-time,din “greşeală”,fireşte…


Cincizeci de umbre ale lui Grey – despre iubire?

 
 

 

 

Automat a urmat o nouă întâlnire de unde Ana a ieşit simțindu-se respinsă,deci la beție l-a sunat şi şi-a spus oful. Bineînțeles că a urmat şi alte întâlniri şi aşa Ana a ajuns la el acasă făcând cunoştință cu CAMERA ROŞIE şi un contract de supusă.
Christian a avut parte de o mare surpriză când a aflat că Ana era virgină şi nu înțelegea nimic din contractul acela.

 

Prima lor noapte de dragoste a fost extrem de reuşită şi Christian nu înțelegea cum de se simțea aşa bine cu ea nefiindu-i supusă,dar eu am înțeles :domnul Grey a făcut în sfârşit cunoştință cu dragostea!
Au urmat o serie de întâlniri în care el îi arăta câte puțin din lumea lui şi e-mail-uri delicioase  între ei ,pe care nu le puteți lua ca ceva deosebit dacă nu citiți romanul,să îi înțelegeți pe ei.
Într-una din întâlnirile lor ,Ana i-a cerut să îi arate ce e mai rău ca să se poată hotărî dacă să semneze sau nu contractul…


Nu vă spun ce s-a întâmplat acolo în camera roşie, dar atunci când Ana a plecat hotărâtă să nu se întoarcă,în mod inexplicabil mi-a fost foarte milă de el! Spun “în mod inexplicabil” deoarece orice femeie întreagă la cap ar fi plecat!
Dar lui i-am simțit durerea şi furia pentru ceea ce era,era nemulțumit şi îndurerat…
Muream de nerăbdare să citesc volumul doi ,să văd ce o să se întâmple cu ei şi o să vă spun câte ceva despre el în una din zilele ce urmează!

You may also like...

11 Responses

 1. Super recenzie! Cartea, sau mai bine zis seria, mi-au placut foarte mult. Felicitari!

 2. Am untreaga serie dar nu am citit o. Inca 🙂

 3. Am citit cartea :). Am devorat-o mai exact 😛
  Ca si tine am privit cartea altfel. Scenele de sex sunt multe si "dure" dar nu m-au speriat 😀
  Am vazut si filmul care, desi mi-a placut, nu se ridica la nibelul cartii.
  De ce a avut succes cartea? Pentru ca Grey este/poate fi orice barbat din lumea asta. Un copil abuzat poate fi un violator/pedofil/ de maine. Prefer varianta aceasta de terapie (dominator-supus liber consimtit) pentru vindecare/ infranare a dorintelor/nevoilor sado decat liberi pe strazi a "railor" .
  Dar poate sunt eu dusa…. 😛 😀

 1. 17 aprilie 2019

  […] aici recenzia primului volum din serria Fifti […]

 2. 18 aprilie 2019

  […] aici carte cu subiect […]

 3. 20 aprilie 2019

  […] puțin, dar datorită faptului că erau la ele acasă – cartea făcând parte din colecția EROSCOP– am încercat să nu mă blochez aici și să urmăresc ideea […]

 4. 3 iulie 2019

  […] pe care le adună. Iubitul ei este un bărbat fermecător, puternic și bogat, așa cam ca Grey, deși nu avea apucătuile lui . Cei doi se iubeau, dar Eve nu prea reușea să își adunce […]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *