Parisul e întotdeauna o idee bună – Nicolas Barreau

Parisul e întotdeauna o idee bună de Nicolas Barreau mi-a fost trimisă de către Editura Paralela 45, cu doar câteva zile înainte de Crăciun. Deși toate cărțile primite în coletul acesta par pe gustul meu, mi-am propus ca de Crăciun să citesc ceva relaxant, plăcut, care să nu ceară foarte multă concentrare.

Și am ales tare bine. Mi-a făcut mare plăcere să citesc acest roman. Primele 100 de pagini m-au făcut să visez cu ochii deschiși la un concediu în Franța, la Paris. Iar mai apoi, am avut parte de o intrigă care a oferit puțină dinamică poveștii. Bineînțeles, nici romantismul nu a lipsit, romanul făcând parte din colecția Best Seller romance a Editurii Paralela 45.

Parisul e întotdeauna o idee bună

Parisul e întotdeauna o idee bună – despre destin, prietenie și iubire

Rosalie Laurent se bucură de viața sa tihnită, deși nu este exact așa cum își dorește. Are o papetărie drăguță și un serviciu pe care îl adoră, dar nu reușește să câștige suficient încât să nu mai aibă grija zilei de mâine. Nici pe partea sentimentală nu este chiar împlinită. Deși este într-o relație serioasă, nu se bucură de romantismul la care a visat toată viața.

Lucrurile se schimbă pentru ea, atunci când i se propune să ilustreze o carte pentru copii – Tigrul albastru. Așadar, problemele financiare dispar și, în plus, câștigă și un bun prieten. Autorul cărții pentru copii este un bătrânel simpatic, pe care Rosalie mereu l-a simpatizat. Cei doi se împrietenesc și uneori petrec timp împreună.

Atunci când un american intră în papetăria ei și îl acuză pe prietenul ei de plagiat, Rosalie se enervează și îi nu se ascunde să îi arate acest lucru musafirului nepofit și încăpățânat. Deși nu imediat, Rosalie acceptă ca americanul să îi își susțină cauza în fața ei, iar îndoielile încep să apară. Este posibil ca acesta să aibă dreptate? Rosalie este hotărâtă să afle adevărul. Cum îi va influența această întâmplare viața? Care este de fapt povestea tigrului albastru?


Dacă am reușit să vă fac curioase, trebuie să știți că Parisul e întotdeauna o idee bună de Nicolas Barreau se poate comanda din diferite librării online sau de pe site-ul editurii, unde acum are preț redus.

You may also like...

14 Responses

  1. Eva Anca spune:

    Ce frumos e titlul! Chiar atrage, te face sa-ti doresti sa o citesti. Iar daca mai zici ca are si intriga buna, clar e de luat in considerare.

  2. Laura spune:

    Pare interesanta! Oare care e povestea tigrului? M-ai facut curioasă!

  3. Dana spune:

    Pare o poveste asa de frumoasa! Mi-ar plăcea sa citesc!

  4. Mi s-a făcut dor de Paris cu această ocazie, foarte drăguță și povestea.

  5. Cred că este lectura ideală în aceasta perioada.

  6. Oprea Carmen spune:

    hmmm, chiar o idee buna! mi-ar placea sa vad Parisul tare mult, nu am ajuns inca! Multumim de prezentare!

  7. Carmen spune:

    Și mie imi trebuie ceva mai lejer de citit. Acum citesc o carte de poezii de Walt Whitman, în engleză, care este cam greoaie.

  8. Simona Banica spune:

    Ador Parisul si clar este o carte pe placul meu!

  9. Deyutza spune:

    Hmm , care e povestea tigrului ? M-ai facut curioasa….Titlul cartii pare si el interesant

  10. Imi place odeea cărții si chiar mi-as dori sa o citesc

  11. Andraxela spune:

    Si eu am citit-o! Se parcurge foarte rapid si are pasaje care te tin cu sufletul la gura.

  12. Ioana Manu spune:

    Pare o carte foarte interesantă, mi-ar plăcea și mie să o citesc.

  13. Pare chiar faina cartea. Si are o coperta…

  1. 14 ianuarie 2021

    […] A treia voce a apărut în 2020 la Editura Paralela 45, iar acum îl găsiți la reducere pe site-ul […]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *